Utoljára frissítve: 2024/03/18

 •   Szívesen dolgoznál Spanyolországban spanyol nyelvtudás nélkül?
 •   Jól beszélsz egy vagy több idegen nyelvet?
 •   Csak pár hónapos munkavállalást tervezel, akár gyakorlat nélkül?
 •   Nyárra keresel külföldi diákmunkát?

A Work Experience Spain program az ideális választás, ha az álmaid között szerepel egy élményekkel teli időszak a spanyol szigetek vagy partok valamelyikén - anélkül, hogy beszélnél spanyolul!

A szállást és ellátást ingyen biztosítják a hotelek, így nem kell a szerződésed időszaka alatt költened semmire. A részvételhez nem szükséges hallgatói jogviszony, sem spanyol nyelvtudás, sem előzetes gyakorlat a hotelmunkák világából.

Szállodai munka Spanyolországban

Nem tudsz elhelyezkedni, mert nincs gyakorlatod, vagy rendelkezel tapasztalattal, de nem elég nívós helyeken? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat és megtanulni spanyolul? Referenciát szeretnél szerezni egy 4-5 csillagos spanyol szállodától? Inkább töltöd a telet egy napfényes szigeten, mint Magyarországon? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Milyen helyszíneken lehet dolgozni?

Szállodaláncainkban megtalálhatóak a 3-5 csillagos hotelek, melyek a turisták közkedvelt nyaralóhelyein helyezkednek el, legyen az nagyváros vagy csendesebb partszakasz. 2024-ben elérhető desztinációk (szabad pozíciók függvényében):

 • Baleár-szigetek: Mallorca, Menorca, Ibiza
 • Katalónia: Cost Barcelona, Costa Brava
 • Andalúzia: Costa del Sol, Almería

Ha inkább a Kanári-szigeteken szeretnél dolgozni, akkor azokat in infókat itt találod.

Szerződés hossza 

A Work Experience Spain programban 2-6 hónap közti szerződést vállalhatsz (egyes hotelek 8 hetet is elfogadnak - de ezekre a helyekre nagyon korán le kell csapni). A hotelek április elejétől október végéig tartanak nyitva. Indulj bármikor, akár hónapokkal előre is le tudsz szerződni, hogy az utazás előtt már ne kelljen sietned semmivel. Azt javasoljuk, hogy minimum 2 hónappal a tervezett kezdés előtt jelentkezz (ideális esetben 6 hónappal korábban), mivel munkakezdés előtt követségi ügyintézéssel is számolnod kell.

A kiutazás és a hazajövetel dátumát napra pontosan megtervezheted, így a kalandod egyáltalán nem ütközik a vizsáiddal, sem pedig az iskola szorgalmi időszakával. Ezen felül pedig lehetőséged nyílik arra, hogy az időd letelte előtt új szerződést kérj, ha tovább szeretnéd élvezni az örök nyarat.

Juttatások

A fizetés nem függ a jelentkező képzettségétől, referenciáitól, tapasztalatától és beosztásától, hanem a hotel egységesen határozza meg a traineek számára. Fizetésnap havonta van, a bért vagy spanyol számlára, vagy készpénzben fizetik ki. Vannak pozíciók, ahol borravalóra is lehet számolni.

A szállást és az ellátást térítésmentesen a munkaadó biztosítja, vagyis neked semmire nem kell költened a program időszaka alatt! A munkaruhát mindenhol garantálják, hiszen ezeknél a szállodáknál formaruhában kell dolgozni – egyedül egy kényelmes és strapabíró cipővel kell számolnod. A szobádat más gyakornokokkal fogod megosztani, a mosás & vasalás kérdéskör pedig könnyedén megoldható lesz a hotelen belül.

 • Fizetés: nettó €300/hó
 • Bónusz: nettó €100/hó, melyet a szerződés végén egy összegben fizetnek ki
 • Szállás: ingyenes
 • Ellátás: ingyenes
 • Tréning: biztosított

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaórák száma 40 (heti 2 szabadnap garantált), a napi munkaidő 8 óra. A beosztásod a főnökeid készítik el minden héten, így külön kérésekkel feléjük fordulhatsz majd. Az étteremhez kapcsolódó munkakörökben (felszolgálás, bárok, konyha) mindig a nyitva tartáshoz igazodik a munkaidő. Ez azt jelenti, hogy jellemzően 4-5 órát dolgoztok egyhuzamban majd egy nagyobb szünet következik a nap közepén (szieszta) amit ismét egy rövidebb űszak követ. Más pozíciókban - mint például a szobalányoknak, vagy recepciósoknak - a munkaidőtök egyben nyolc óra lesz.

A legtöbb szállodában nem lehet igénybe venni a vendégeknek nyujtott szolgáltatásokat (medence, SPA, stb) még a szabadnapokon sem. A dolgozók hotelbeli lehetőségeit az adott munkahely szabályzata tartalmazza, ami kitér a szabadidő hotelen belüli eltöltésére, a vendég-dolgozó kapcsolatra is.

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor beutazni a szigetet, felfedezni a helyi látnivalókat, vagy élni az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekkel. Mivel ezeknél a szállodáknál nagyon sok fiatal szokott szerződni nyári munkára, így a társaság is adott lesz, a legtöbb helyen egymást érik a személyzeti bulik és beach party-k.

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk.A reptér és a hotel közötti transzfert magadnak foglalo majd (kb €10), de a hotel érkezés után ezt az összeget megtéríti.

Spanyolországba a lehető legjobb és gyorsabb útvonal a repülés

 Repülővel

A WizzAir, RyanAir járatokkal érdemes kalkulálnod. A járatok ellenőrzésére mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni (A legkedvezőbb árat a bal felső sarokban találhatjátok).
Katalónia: Barcelonába kell utazni, onnan a reptéri transzfer elvisz a hotelig.
Andalúzia: Malagába vagy Almeríába kell repülni, onnan reptéri transzfer visz el a célterületre.
Baleár-szigetek: Barcelonai/Madrii átszállással, vagy szezonban közvetlen járattal is megközelíthető. A reptéri transzfer itt is a bejáratig visz majd. 

Biztosítás

A programban való részvétel feltétele az érvényes EHIC kártya, amely biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén. Külön privát baleset- vagy utasbiztosítás nem szükséges. A résztvevőknek a szerződéses időszakra felelősségbiztosítást kell kötni (költsége €5/hó), egy német, diákcsereprogramokra specializálódott biztosítónál.

Költségek

Szükséges indulótőkének kb 180.000 Ft-ot szoktunk javasolni. A költségek részletes leírását a programtájékoztató PDF-ben találod. Az ügynökségi díjak angol fontban (GBP) vannak feltüntetve.

 • jelentkezési díj: 15 GBP (jelentkezéskor fizetendő)
 • programdíj: 300 GBP (a Munkaajánlat elfogadásakor fizetendő)
 • felelősségbiztosítás: €5/hó
 • követségi díj: 4000 Ft
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy online felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába. Az iratok menet közben is benyújthatók, így nem szükséges mindennek kéznél lennie a regisztrációhoz. 


Jelentkezés & kiválasztás menete

Az ajánlatok legtöbbje folyamatosan érkezik, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést, még akkor is ha hónapokkal később szeretnél utazni. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

  Regisztráció a del REY International rendszerében

Regisztrált felhasználóként létrehozunk egy profilt neked, ahol összeálítjuk a jelentkezési anyagodat.Ha pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Munkaajánlat

Vannak olyan hotelek (és ők vannak többségben) akik a del REY International rendszerében böngésznek az önéletrajzok között, vagy a hozzájuk befutó jelentkezések közül válogatnak. Lehet hogy ki lesz jelölve számodra egy telefonos vagy skype-os interjú, de sok szálloda erre nem tart igényt. Ha valakinek szeretnének állást ajánlani, akkor küldenek egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).

  Munkaszerződéssel kapcsolatos ügyintézés

Amennyiben elfogadod a felajánlott pozíciót és kondíciókat, akkor megkapod tőlünk a szerződésedet (Contract/Agreement) és sok egyéb iratot. Ekkor kell kifizetni a programdíjat is.
Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!

 Követségi ügyintézés

A szerződések aláírása után kell egyeztetned majd egy időpontot a Spanyol Nagykövetségre, ahová csak be kell vinned a del REY-től kapott iratokat. A munkavállaláshoz elengedhetetlen NIE azonosítód kb 2-3 hét alatt készül el.

KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK, HA TETSZIK A PROGRAM:

 • Fontos információk a jelentkezéshez - először kezd itt az olvasást
 • A regisztrációkor már be tudsz jelölni több célországot is, így érdemes előre átböngészni a többi programot is
 • Maga a regisztráció nem kötelez semmire, nálunk nincsenek apróbetűs részek


Kérdéseid vannak jelentkezés előtt? 

Kérdezd közvetlenül a program koordinátorát! 

Túri Dóra élménybeszámolója

Rengeteg élménnyel gazdagodtam és annyira beleszerettem a szigetbe, hogy még le sem járt az első szerződésem, de már a másodikra jelentkezek. Nagyon sok új dolgot tanultam, fejlődött az angol és a spanyol nyelvtudásom is, sőt még németül is megtanultam egy-két kifejezést. Tovább...

Gódor Marietta élménybeszámolója

Az étterem főnöke nagyon tisztelettudó volt és kedves velünk, a kollégák is nagyon segítőkészek voltak mindig. Azt éreztem, hogy szeretek ott dolgozni. Az ottani emberek is mindig vidámak voltak, és azt sugározták feléd, hogy milyen boldogok. Tovább...

Körtvélyes Zsolt élménybeszámolója

Engem szerencsére teljesen egyenrangú félként kezeltek a kollégák és a főnökség is, így minden feladatból kivettem a részem: check-in, check-out, valutaváltás, kirándulások értékesítése, taxirendelés, panaszkezelés, stb. Tovább...

Martini Viktória élménybeszámolója

1 hónap után is akadtak nehezebb napok a munkában, de már sokkal jobban bírtam és jobban álltam hozzá, mint az előtt. Imádtam a munkatársaim, egyfolytában szórakoztattak és tartották bennem a lelket. Tovább...

Tóth Krisztina élménybeszámolója

Gyerekanimátor voltam, nálunk a program kéthetente változott. Persze voltak fix programok/játékok, amit minden nap játszottunk. Reggeli a szállodában, és utána már nyitottunk is... Tovább...

Boronkay Bianka élménybeszámolója

A munkatársak nagyszerűek voltak, így a 7 és fél hónap végére mindegyiküket a szívembe zártam. Nagyon kedvesen fogadtak minden új embert, és sokat viccelődtek velünk, így a jó hangulat mindig biztosítva volt. Tovább...

Tokos Szabolcs élménybeszámolója

Egészen 1-ig gyümölcsöket válogattam és gyümölcsös tálakat állítottam össze, ezt is imádtam mivel annyi dinnyét, ananászt és minden mást ehettem amennyit nem szégyelltem. Tovább...

Polcz Nóra élménybeszámolója

Ami a legjobban tetszett az, hogy minden kollegával, a pincérektől a recepciósokig nagyon jóban lettünk és tartottunk is kapcsolatot. Együtt mentünk bulizni vagy együtt csináltunk programokat. Tovább...

Szabadi Kitty élménybeszámolója

A légkör mindig felszabadult volt. Egyáltalán nem éreztem azt, hogy nekem ez megterhelő munkát jelentett volna, inkább élvezhettem minden pillanatát annak, hogy gyerekekkel és mini felnőttek társaságában lehettem minden nap a vasárnap, az egyedüli szabadnapunk kivételével. Tovább...

Jarosi Nikolett élménybeszámolója

Kinn ünnepeltem a születésnapomat is, amire az étteremben sütöttek nekem oreos tortát, mert tudták, hogy azt szeretem. Életemben először voltam Delfin Shown is. Tovább...

Horváth Melinda élménybeszámolója

Szabadnapjaimon sokszor voltam a tengerparton, ami a hotel mellett közvetlenül, fél perces sétára helyezkedett el. Gyönyörű szép látványt nyújtott, a szobánk erkélyéről is... Tovább...

Szemán Zsanett élménybeszámolója

Az étterem bezárása után mindig sütöttek külön nekem és barátnőmnek pizzát, kaptunk sütiket, megmaradt gyümölcsöket, amit nyugodtan megehettünk akár munkaidő közben is. Tovább...

Király Dominika élménybeszámolója

Egyáltalán nem bántam meg azt, hogy elmentem erre a gyönyörű szigetre, mivel olyan emberekkel találkoztam, akiket soha nem fogok elfelejteni. Tovább...

Vincze Mónika élménybeszámolója

Animátornak jelentkeztem a Kanári szigetekre. Mindig is vágyam volna eljutni a szigetcsoportra, és a spanyolomon is szerettem volna fejleszteni. Tovább...

Lantos Lili élménybeszámolója

Rengeteg új emberrel ismerkedtem meg és sokat tanultam még magamról is a kint töltött időszak alatt. Mikor kiutaztam csak 1-2 szót nyekeregtem spanyolul, de a szókincsem észrevétlenül is fejlődött. Tovább...

Juhos Attila élménybeszámolója

Aki szeret búvárkodni és úszni, annak az Atlanti Óceán maga a paradicsom, ahogy nekem is az volt. Felejthetetlen vizisportok és élmények várják az embereket. Tovább...

Izsák Gábor élménybeszámolója

Kicsit rossz volt szezon végén hazajönni, ugyan mivel meg voltak elégedve, szerződéshosszabbítást ajánlottak, de egyéb teendőim hazaszólítottak. Remélem eljutok még erre a csodálatos szigetre egyszer. Tovább...

Gelencsér Norbert élménybeszámolója

Mikor január közepén egy szál trikóba és papucsba mész dolgozni, miközben az itthoniak megfagynak, az felbecsülhetetlen érzés. A csapatról annyit, hogy a spanyol kollégákkal nagyon könnyű volt együtt dolgozni. Rendkívül segítőkészek voltak. Tovább...

Kölüs Andrea élménybeszámolója

Szabad hétvégi estéken kimentünk a munkatársakkal a partra egy kis Tinto de Veranoval vagy épp a közeli bárban táncoltunk hajnalig, ami az egyik hotelban dolgozó munkatársé volt, így folyton kedvezményesen fogyaszthattunk. Tovább...

Ledzényi Viktória élménybeszámolója

A kinti kalandom rendkívül nagy löketet adott, ahhoz, hogy menjek máshova is külföldön dolgozni. Nekem nagyon tetszett összességében az egész, így csak ajánlani tudom mindenkinek, aki gondolkozik rajta. Minden kezdet nehéz, de a végén nem akarsz majd hazajönni. Tovább...

Tóth Adél élménybeszámolója

A szigeten eltöltött idő tökéletes volt az idegennyelv gyakorlására is, hiszen rengeteg német és angol vendég volt és persze meg kellett érteni azt is, ha a főnökeink néha spanyolul beszéltek hozzánk... Tovább...

Reich Anikó élménybeszámolója

Nekem fontos volt, hogy gyakorolhassam, mind az angol, mind a spanyol nyelvtudásom és erre volt is lehetőségem minden nap, akár a munkahelyen, akár az autókölcsönzés alkalmával. Tovább...

Belák Tamás élménybeszámolója

Ami a legnagyobb pozitívum volt a munkával kapcsolatban, hogy borzasztóan kedves és barátságos ‘főnökeim’ voltak, akik egyenlőként kezeltek, viccesek és türelmesek voltak. Tovább...

Rajcic Tibor élménybeszámolója

A legjobban az esküvőket élveztem, volt egy óriás medence és mellette kialakítottunk egy grillpultot és ott sütögettünk a vendégeknek miközben fáklyákkal volt kivilágítva minden, majd a tűzijáték. Tényleg meseszép. Tovább...

Ancsák Daniella élménybeszámolója

Aki fél belevágni, annak azt tanácsolom, hogy olvasson el jó sok élménybeszámolót, és nem marad kérdése. Mi sem véletlenül vágunk bele, immár harmadjára :) Tovább...

Bruckner Csaba élménybeszámolója

Spanyolország egy nagyon szép ország, ahol egy nagy múltú kultúra gondoskodik a turisták izgalmairól. A napfény, a gitár, és a tánc országa, ahol a mediterrán kisugárzás az emberi hozzáálláson is érződik, és pont ez adja meg ennek az igazi hangulatát! Tovább...

Kincses Balázs élménybeszámolója

És kezdődjenek hát a Kanári-szigetek meséi mindenről, amit láttam, érzékeltem, hallottam, tettem és tapasztaltam! :) Rengeteg jó élménnyel gazdagodtam és fantasztikus embereket ismertem meg kint létem alatt... Tovább...

Szabó Máté élménybeszámolója

Skacok ezeket át KELL élni. Komolyan. Úgy jöttem haza, hogy úgy éreztem 18 évesen több örökélményem van mint az emberek nagyrészének. Nem szabad ezt a lehetőséget kihagyni. Tovább...

Rácz Alexandra élménybeszámolója

Mióta haza jöttem a szigetről, mindig azon kapom magam, hogy az emlékeimet mesélem valakinek. És ez az, ami igazán számít! Tovább...

Varga-Dudás Alíz élménybeszámolója

A hotelünk 17 emelet magas volt. A tetején egy snack bár volt található. Itt szerettünk a legjobban dolgozni. A csapatról annyit, hogy a a spanyol kollegákkal nagyon könnyű volt együtt dolgozni, segítőkészek voltak. Tovább...

Farkas Marietta élménybeszámolója

A bulik mindennaposak voltak, szerencsére nagyon fiatalos és jó társaság alakult ki a munkahelyen. Születésnapokat együtt ünnepeltük, eljártunk billiárdozni és diszkóba is, minden munkán kivüli időt együtt töltött a kis csapatunk. Tovább...

Pálfalvi Brigitta élménybeszámolója

Szerveztünk már egész napos kirándulásokat is, elmentünk közeli városokba várost nézni, a gyönyörű nemzeti parkokba kirándulni. A tengerpart nagyon szép! A környéken rengeteg látnivaló és érdekesség van. Csak bírjuk pénzzel és idővel! :) Tovább...

Hegyesi Éva élménybeszámolója

Életemben először próbálhattam ki a búvárkodást és a szörfözést (hatalmas hullámokkal karöltve), amit sosem fogok elfelejteni és ha úgy adódik, élek a lehetőséggel megint! Tovább...

Széles István élménybeszámolója

Az ebédet és a vacsorát a vendégek svédasztaláról válogathattuk bőségesen! Üdítő, sör, bor a bárban lévő csapból! Az utóbbit csak munka után tolerálták, és csak mértékkel. Persze azért jólesett a finom húsok, halak, és sültek után egy nagy pohár hideg Tropical sör. Tovább...

Karakas Zsófia élménybeszámolója

Ha idetévedtél, valószínűleg foglalkoztat a gondolat Téged is, hogy kimozdulj kicsit a komfortzónádból és nekivágj egy fantasztikus nyárnak külföldön. Ehhez szeretnék Neked kicsit segíteni. Tovább...

Hajnes Dániel élménybeszámolója

A leszállást követően már vártak is rám a reptéren, nevemmel ellátott táblával a kezükben:) Szereztem egy-két helyi ismerőst, akikkel nagyon jóba is lettem, és egyikőjük ki jött elém kocsival, szóval like a boss :D Tovább...

Pálfalvi Brigitta élménybeszámolója

Előtte azt sem tudtam igazán, hogy hol van pontosan Lanzarote szigete. Úgyhogy megnéztem gyorsan a térképen, hogy legalább azt tudjam, hogy hova is megyek. :) Hát, jó messzire… minél messzebb, annál jobb!!! Tovább...

Huszár Szilvia élménybeszámolója

Annyira tetszett a kinti életstílus, hogy a tavalyi telet már nem is itthon töltöttem. Még nyáron jelentkeztem Spanyolországba és szerencsére most sem kellett túl sokat várnom arra, hogy valamelyik hotel felfigyeljen rám. :) Tovább...

Szedlacsek Katalin élménybeszámolója

Rengeteg kérdésem volt, kicsit bizonytalanul indultam az egésznek, de a sok határozott válasznak és biztos támogatásotoknak köszönhetően nyugodtan indultam meg a 3 hónapos nagy kalandomra. Tovább...

Csendes Csilla élménybeszámolója

Sikítoztam és ugráltam, annyira örültem, mikor megjött a munkaszerződésem a del Rey-től. Mert ugye nem mindennapi dolog az, hogy egy magyar ember a Kanári-szigetekre kap lehetőséget, hogy dolgozhasson! Tovább...

Szepesi István élménybeszámolója

Eljött a mi napunk – szokták mondani, hajnalok hajnalán útnak indulni. Higgyétek el, a küszöbről a legnehezebb lelépni… Viszont az újdonság ereje csábító, és mi kalandvágyó fiatalok vagyunk.... :) Tovább...

Ádám Lilla élménybeszámolója

Hogy mit vártam a Cambrilsi nyártól? Első sorban a spanyol nyelvtudásomat szerettem volna jobban elmélyíteni, e mellett élvezni a spanyol nyarat, utazgatni, kikapcsolódni. Tovább...

Mátyás Mariann élménybeszámolója

Krumplinak az összes létező felhasználási módja, halak – néha lazac, rákok-, sültek, néha még pörkölteket is főztek. Spanyol omlett, rákkal töltött avokádó, tésztás ételek, minden, amit csak el lehet képzelni. Tovább...

Regina élménybeszámolója

Öt hónapot töltöttem kint Mallorca szigetén, amit sosem fogok elfelejteni. Rengeteget tanultam az emberekről, munkáról, a világról és nem utolsó sorban persze önmagamról is. Meghatározó része volt ez a nyár az életemnek.. Tovább...

Szűcs Boglárka élménybeszámolója

Szinte még mindig hihetetlen számomra, hogy itt vagyok, pedig már hazafele készülődöm. Az idő olyan gyorsan eltelt, szinte észre sem vettem. Annyi minden történt velem kint, hogy azt sem tudom, melyik élménnyel kezdjem.. Tovább...

Himics Zsanett élménybeszámolója

Hogy is kezdjem az élménybeszámolómat? Nem könnyű szavakba önteni a 121 nap történését, kezdem hát az elején. A kezdeti félelmeim ellenére belevágtam életem legizgalmasabb kalandjába.... Tovább...

Papp Kitti élménybeszámolója

Először 2012-ben találkoztam a del REY-el, amikor előadást tartottak a Debreceni Egyetemen. Kaptam egy meghívót az eseményre és úgy döntöttem elmegyek, meghallgatom, mi bajom lehet belőle. :D Tovább...

Kovács Adri élménybeszámolója

2012 nyara felejthetetlen élmény marad egész életemben. Én és a barátnőm izgatottan vártuk a nagy változást hozó utazás napját, de álmunkban se gondoltuk, hogy ennyire pozitív emlékekkel térünk haza végig sírva a repülőtér felé vezető utat. Tovább...

Ősz Béla élménybeszámolója

Próbáltam eleinte a saját szakmámban elhelyezkedni, de ez nem sikerült, ezért augusztus végén felcsaptam a Googlet, és beleírtam: „külföldi konyhai meló”. Egy-két link után döntöttem Spanyolország és a del REY International mellett. Tovább...

Juhász Bernadett élménybeszámolója

Maga a sziget, szuper! Amint megérkeztünk, azonnal egy csodás látvány fogadott: gyönyörű fehér homokos partok, lávaköves puszták, sehol egy szál parlagfű :) Helyette viszont vannak égbenyúló pálmafák ésaloe vera! :) Tovább...

Szegedi Szabolcs élménybeszámolója

… út, élet, kaland. Sok mindent elterveztem az elmúlt évek alatt. Álmokat, vágyakat. Mondhatni egy bakancslistát vezettem magamnak, nagy dolgokkal és egészen apró teljesítésre váró feladatokkal együtt. Tovább...

Ludmann Marianna élménybeszámolója

Ha jól emlékszem, nekem valahogy 2011 év vége felé lett elegem abból, hogy az ismerőseim képeit „likeolgatom” egy bizonyos közösségi oldalon. Elhatároztam, hogy az újévben én is nekiindulok a nagyvilágnak! Tovább...

Huszár Szilvia élménybeszámolója

Biztos úr nem tudta hol van Magyarország, kicsit eltájolta magát, ugyanis azt hitte bevándorló vagyok valahonnan Észak- Afrikából. Szerencsére még aznap sikerült tisztázni Magyarország helyzetét a térképen :) Tovább...

Fodor Bea élménybeszámolója

El se hittük legelőször, hogy mi komolyan ezen a helyen fogunk dolgozni. És a tájat már meg se említsem.... Hatalmas pálmafák mindenhol, türkizkék de átlátszó tenger, fehér homok, mint a mesékben!! Azt hittem álmodok! Tovább...

Puskás Petra - Interjú élménybeszámolója

Kétrészes interjúnk első cikke, melyet Puskát Petrával készítettünk el. Az élményit meséli el a Kanári-szigeteki Lanzarotéról, amunkáról, élményeiről, kaladijairól, tapasztalatairól és az egészkint töltött időről. Lássuk.. Tovább...

Sári Noémi - Interjú élménybeszámolója

A sorozat folytatásaként Noémi kalandjaiba pillanthattok be, annak pozitív valamint negatívumaival, és az érdekességekkel, hogy milyen is az élet odakint. Folytatójon akkor a történet... Tovább...