Utoljára frissítve: 2024/04/13

 •   Szívesen dolgoznál a Kanári-szigeteken angol nyelvtudással?
 •    Kifejezetten télre, vagy nyáron kívüli időszakra keresel munkát?
 •   Csak pár hónapos munkavállalást tervezel, akár gyakorlat nélkül?
 •  Nem szeretnéd itthon tölteni a telet, hanem inkább a tengerparton múlatnád az időt?

A Work Experience Spain program az ideális választás, ha meleg helyen szeretnéd tölteni a telet vagy az álmaid között szerepel egy élményekkel teli időszak a Kanári-szigeteken - anélkül, hogy beszélnél spanyolul!

A szállást és ellátást ingyen biztosítják a hotele, így nem kell a szerződésed időszaka alatt költened semmire. A részvételhez nem szükséges hallgatói jogviszony, sem spanyol nyelvtudás, sem előzetes gyakorlat a hotelmunkák világából.

Szállodai munka a Kanári-szigeteken

Nem tudsz elhelyezkedni, mert nincs gyakorlatod, vagy rendelkezel tapasztalattal, de nem elég nívós helyeken? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat és megtanulni spanyolul? Referenciát szeretnél szerezni egy 3-4-5 csillagos spanyol szállodától? Inkább töltöd a telet egy napfényes szigeten, mint Magyarországon? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Milyen helyszíneken lehet dolgozni?

Szállodaláncainkban megtalálhatóak a 3-4-5 csillagos hotelek, melyek a turisták közkedvelt nyaralóhelyein helyezkednek el, legyen az nagyobb város vagy csendesebb partszakasz. 2024-ben elérhető desztinációk (szabad pozíciók függvényében):

 • Fuerteventura
 • Lanzarote
 • Tenerife

Elvárások

 • 18-30 közötti életkor
 • EU-s állampolgárság
 • Magabiztos  angol vagy spanyol nyelvtudás
 • Érvényes Európai Biztosítási Kártya (EHIC)
 • Hallgatói jogviszony: nem szükséges
 • Szakmai tapasztalat: nem szükséges
 • Legalább 3 hónapos időszak vállalása.

Betölthető pozíciók

Egyik munkakör betöltéséhez sem szükséges előzetes tapasztalat, de eltérő követelmények lehetnek!

Szerződés hossza 

A Work Experience Spain programban a Kanári-szigetek esetében 3-6 hónap közti szerződést vállalhatsz (ha csak 8 hetet tudsz vállalni, akkor a kontinentális spanyol területeket kellene választanod: 8 hetes lehetőségek). A jelentkezés folyamatos, hiszen a hotelek egész évben nyitva vannak. Indulj bármikor, akár hónapokkal előre is le tudsz szerződni, hogy az utazás előtt már ne kelljen sietned semmivel. Azt javasoljuk, hogy minimum 2 hónappal a tervezett kezdés előtt jelentkezz (ideális esetben 6 hónappal korábban).

A kiutazás és a hazajövetel dátumát napra pontosan megtervezheted, így a kalandod egyáltalán nem ütközik a vizsáiddal, sem pedig az iskola szorgalmi időszakával. Ezen felül pedig lehetőséged nyílik arra, hogy az időd letelte előtt új szerződést vagy hosszabbítást kérj, ha tovább szeretnéd élvezni az örök nyarat.

Juttatások

A fizetés nem függ a jelentkező képzettségétől, referenciáitól, tapasztalatától és beosztásától, hanem a hotel egységesen határozza meg a traineek számára. Fizetésnap havonta van, a bért vagy spanyol számlára, vagy készpénzben fizetik ki. Vannak pozíciók, ahol borravalóra is lehet számolni.

A szállást és az ellátást térítésmentesen a munkaadó biztosítja, vagyis neked semmire nem kell költened a program időszaka alatt! A munkaruhát mindenhol garantálják, hiszen ezeknél a szállodáknál formaruhában kell dolgozni – egyedül egy kényelmes és strapabíró cipővel kell számolnod. A szobádat más gyakornokokkal fogod megosztani, a mosás & vasalás kérdéskör pedig könnyedén megoldható lesz a hotelen belül.

 • Fizetés: nettó €300-350/hó
 • Szállás: ingyenes
 • Ellátás: ingyenes
 • Tréning: biztosított

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaórák száma 40 (heti 2 szabadnap garantált), a napi munkaidő 8 óra. A beosztásod a főnökeid készítik el minden héten, így külön kérésekkel feléjük fordulhatsz majd. Az étteremhez kapcsolódó munkakörökben (felszolgálás, bárok, konyha) mindig a nyitva tartáshoz igazodik a munkaidő. Ez azt jelenti, hogy jellemzően 4-5 órát dolgoztok egyhuzamban majd egy nagyobb szünet következik a nap közepén (szieszta) amit ismét egy rövidebb űszak követ. Más pozíciókban - mint például a szobalányoknak, vagy recepciósoknak - a munkaidőtök egyben nyolc óra lesz.

A legtöbb szállodában nem lehet igénybe venni a vendégeknek nyujtott szolgáltatásokat (medence, SPA, stb) még a szabadnapokon sem. A dolgozók hotelbeli lehetőségeit az adott munkahely szabályzata tartalmazza, ami kitér a szabadidő hotelen belüli eltöltésére, a vendég-dolgozó kapcsolatra is.

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor beutazni a szigetet, felfedezni a helyi látnivalókat, vagy élni az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekkel. Mivel ezeknél a szállodáknál nagyon sok fiatal szokott szerződni nyári munkára, így a társaság is adott lesz, a legtöbb helyen egymást érik a személyzeti bulik és beach party-k.

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk. A reptéri transzferedet segítünk lefoglalni, így a reptérről egyenesen a hotel recepciójára tudsz menni.

A Kanári-szigetekre csak repülővel lehet eljutni. Jellemzően 1 átszállással kell kalkulálnod, de bizonyos helyekre vannak közvetlen WizzAir járatok. Alternatív indulás lehetséges Pozsonyból vagy Bécsből is. 

 Repülővel

A WizzAir, RyanAir és az Iberia indít járatokat a szigetekre a főszezonban. A szigeteken belül pedig kisebb társaságok biztosítják az átjárást, mint például a Binter. A járatok ellenőrzésére mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni.

Biztosítás

A programban való részvétel feltétele az érvényes EHIC kártya, amely biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén. Külön privát baleset- vagy utasbiztosítást nem szükséges kötni, de a felelősségbiztosítást kötelező (költsége €5/hó). Ezt egy német, diákcsereprogramokra specializálódott biztosítónál tudod majd online intézni. 

Költségek

Szükséges indulótőkének kb 180.000 Ft-ot szoktunk javasolni. A költségek részletes leírását a program tájkoztatóban találod. Az ügynökségi díjak angol fontban (GBP) vannak feltüntetve.

 • jelentkezési díj: 15 GBP (jelentkezéskor fizetendő)
 • programdíj: 300 GBP (a Munkaajánlat elfogadásakor fizetendő)
 • felelősségbiztosítás: €5/hó
 • követségi díj: 4000 Ft
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy online felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába. Az iratok menet közben is benyújthatók, így nem szükséges mindennek kéznél lennie a regisztrációhoz. 

 • Önéletrajz (angol nyelven)
 • Elegáns, egész alakos fotó(k) 
 • Angol nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Európai Biztosítási Kártya (EHIC)
 • Érvényes útlevél (a későbbi hivatali ügyintézéshez lesz fontos)

Jelentkezés & kiválasztás menete

Az ajánlatok legtöbbje folyamatosan érkezik, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést, még akkor is ha hónapokkal később szeretnél utazni. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

  Regisztráció a del REY International rendszerében

Regisztrált felhasználóként létrehozunk egy profilt neked, ahol összeálítjuk a jelentkezési anyagodat.Ha pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Munkaajánlat

Vannak olyan hotelek (és ők vannak többségben) akik a del REY International rendszerében böngésznek az önéletrajzok között, vagy a hozzájuk befutó jelentkezések közül válogatnak. Lehet hogy ki lesz jelölve számodra egy telefonos vagy skype-os interjú, de sok szálloda erre nem tart igényt. Ha valakinek szeretnének állást ajánlani, akkor küldenek egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).

  Munkaszerződéssel kapcsolatos ügyintézés

Amennyiben elfogadod a felajánlott pozíciót és kondíciókat, akkor megkapod tőlünk a szerződésedet (Contract/Agreement) és sok egyéb iratot. Ekkor kell kifizetni a programdíjat is.
Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!

 Követségi ügyintézés

A szerződések aláírása után kell egyeztetned majd egy időpontot a Spanyol Nagykövetségre, ahová csak be kell vinned a del REY-től kapott iratokat. A munkavállaláshoz elengedhetetlen NIE azonosítód kb 2-3 hét alatt készül el.

KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK, HA TETSZIK A PROGRAM:

 • Fontos információk a jelentkezéshez - először kezd itt az olvasást
 • A regisztrációkor már be tudsz jelölni több célországot is, így érdemes előre átböngészni a többi programot is
 • Maga a regisztráció nem kötelez semmire, nálunk nincsenek apróbetűs részek