  Rendelkezel gyakorlattal a szállodaipar/vendéglátás terén, és szeretnél jól fizető főállásban dolgozni?
  Meglévő szakmai tapasztalatodat szeretnéd tovább mélyíteni és értékes referenciát szerezni?

Az Employment Greece program azok számára jelent megoldást, akik már megszerezték a szükséges gyakorlatot és az egész szezont tudják vállalni. A hotelek ingyenesen vagy kedvezményesen biztosítják a szállásodat és az ellátásodat, így nem kell külön albérletet keresgélned. A részvételhez nem szükséges görög nyelvtudás, viszont a választott pozícióban legtöbbször az előzetes gyakorlat elvárás (tehát minimum egy gyakornokként eltöltött szezon).

Szezonális munka Görögországban

Nem akarsz egyedül bajlódni az álláskereséssel? Mindig is szívesen dolgoztál volna a görög tengerparton? Referenciát szeretnél szerezni egy 4-5 csillagos külföldi szállodától? Megbízható munkáltatókat keresel? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Milyen helyszíneken lehet dolgozni?

Partner szállodáink 4-5 csillagos besorolással rendelkeznek és Görögország legnagyobb üdülő paradicsomaiban találhatók. Az alábbi szigeteken és területeken tudunk elhelyezést biztosítani (a teljesség igénye nélkül): Rodosz, Kréta, Kos, Korfu, Santorini, Zakynthos, Naxos, Chalkidiki, stb.

Szerződés hossza 

Az Employment Greece programban való részvétel általában az egész szezont tudni kell vállalni. Egész évben lehet jelentkezni és mi folyamatosan, már decembertől kezdődően adjuk a szerződéseket a jövő évi szezonális munka esetében a görög hotelekhez. A szállodák április és október között tartanak nyitva, kezdeni április vagy májusban kell.

Nagyon fontos, hogy legalább október 15.-ig tudj munkát vállalni, de előnyben részesíti azokat, akik a október legvégéig tudnak maradni. Minél korábban tudsz kezdeni és hosszabban maradni, annál előbb fogsz szerződést kapni.

Juttatások

A fizetés függ a jelentkező képzettségétől, referenciáitól, tapasztalatától és beosztásától.  Fizetésnap havonta van, a bért vagy görög számlára, vagy készpénzben fizetik ki. Vannak pozíciók, ahol borravalóra is lehet számolni.

A szállást ingyenesen biztosítja a munkáltató, vagyis nem szükséges jelentős kezdőtőke az induláshoz és nem kell szálláskereséssel bajlódnod! A szállásodat/apartmanodat  más dolgozókkal fogod megosztani. Ezen felül a legtöbb munkáltató az étkezést is ingyenesen garantálja neked.

 • Fizetés: nettó 600-900 EUR / hó + borravaló
 • Szállás: ingyenes vagy kedvezményesen biztosított
 • Ellátás: ingyenes vagy kedvezményesen biztosított

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaórák száma 48 szokott lenni, a napi munkaidő általában 8-10 óra. A beosztást a menedzserek készítik el. A szerződés szerint mindenkinek heti 1 szabadnap jár, és 48 ledolgozandó órával kell kalkulálni. Minden munkavégzés, ami ezen felül történik, már túlórának számít, így pluszban kifizetik.  A napi műszak a felszolgálóknál általában kétszer négy órás blokkra van bontva, közötte több órás szünettel. A szobalányok pedig a legtöbb helyen szobaszám szerint dolgoznak – vagyis minél rutinosabb valaki, annál korábban végez a napi teendőivel.

A legtöbb szállodában nem lehet igénybe venni a vendégeknek nyújtott szolgáltatásokat (medence, SPA, stb) még a szabadnapokon sem. A dolgozók hotelbeli lehetőségeit az adott munkahely szabályzata tartalmazza, ami kitér a szabadidő hotelen belüli eltöltésére, a vendég-dolgozó kapcsolatra is.

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor beutazni a szigetet, felfedezni a helyi látnivalókat, vagy élni az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekkel. Mivel ezeknél a szállodáknál nagyon sok fiatal szokott szerződni nyári munkára, így a társaság is adott lesz, a legtöbb helyen egymást érik a személyzeti bulik és beach party-k.

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk. A reptérre vagy kikötőbe érkezés után a hotel egyik munkatársa ki fog menni érted, vagy ha nem tudnak transzfert biztosítani, akkor egyénileg kell eljutnod a hotelig (shuttle buszokkal vagy taxival ez könnyedén megoldható). 

Görögországba többféleképpen is kényelmesen lehet utazni, így könnyedén megtalálod majd a pénztárcádnak megfelelő variációt.

 Repülővel

A WizzAir, RyanAir és az Aegean Airlines indít közvetlen járatokat a szigetekre a főszezonban. Athéni átszállással még ennél is több lehetőség közül válogathatsz. A járatok ellenőrzésre mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni.

  Busszal

Ha nem szeretnél repülőre ülni, akkor számtalan vonat- és buszjárat között válogathatsz.  Utazhatsz Athénig/Thessaloniki városáig busszal is, onnan pedig hajóval tudod folytatni az utat. A görögországi hajójáratok meglepően jól szervezettek, és előzetes foglalás nélkül, kényelmesen érheted el a legnagyobb szigetek kikötőit.

Biztosítás

A programban való részvételnek feltétele az érvényes EHIC kártya vagy privát baleset biztosítás, amely biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén.

Költségek

Szükséges indulótőkének kb. 150.000 Ft-ot szoktunk javasolni.  

 • jelentkezési díj: 5.000 Ft (jelentkezéskor fizetendő)
 • programdíj: 300 GBP (a Munkaajánlat elfogadásakor fizetendő)
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy online felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába.

 • Önéletrajz (angol nyelven)
 • Elegáns, egész alakos fotó(k) 
 • Angol nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van)
 • Európai Biztosítási Kártya (EHIC)
 • A legtöbb görög hotel erkölcsi bizonyítványt és anyakönyvi kivonatot is kér a hivatali ügyintézés miatt, így érdemes ezeket is időben beszerezned.

Jelentkezés & kiválasztás menete

A szerződéseket hónapokkal a nyári szezon kezdete előtt adjuk, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

  Regisztráció a del REY International rendszerében

Regisztrált felhasználóként létrehozod a profilodat, összeállíthatod a jelentkezési anyagoda. Ha pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Munkaajánlat

Vannak hotelek, akik február-március magasságban kijelölnek egy napot, amikor Budapesten válogatást tartanak, ezt nevezzük Job Fair-nek. Ilyenkor idegen nyelven meginterjúztatnak, megbeszélitek a felmerülő kérdéseidet, és ha minden jól ment, akkor pár napon belül küldenek is egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).

Vannak olyan hotelek (és ők vannak többségben) akik a del REY International rendszerében böngésznek az önéletrajzok között, vagy a hozzájuk befutó jelentkezések közül válogatnak. Lehet hogy ki lesz jelölve számodra egy telefonos vagy skype-os interjú, de sok szálloda erre nem tart igényt. Ha valakinek szeretnének állást ajánlani, akkor küldenek egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).

  Munkaszerződéssel kapcsolatos ügyintézés

Amennyiben elfogadod a felajánlott pozíciót és kondíciókat, akkor megkapod tőlünk a szerződésedet (Contract/Agreement) és sok egyéb iratot.

Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!


Elvárások

 • 18-40 közötti életkor.
 • EU-s állampolgárság.
 • Erős angol vagy német vagy orosz nyelvtudás – második idegen nyelv ismerete előnyt jelent.
 • Április/május & október közötti időszak vállalása.
 • Hallgatói státusz: nem szükséges.
 • Előzetes szakmai tapasztalat: szükséges.

Betölthető pozíciók

Mindegyik munkakör betöltéséhez releváns szakmai tapasztalat szükséges! Ha nincs gyakorlatod, akkor a Work Experience programokat ajánljuk.