"Az apartmanhoz tartozott (ezért használtam is naponta) egy hideg vizes és egy meleg vizes medence."

Első del REY-es utamra teljesen egyedül indultam. Barcelonai átszállással mentem. Mikor megérkeztem a szigetre, már vártak rám a reptéren. Munkahelyem egy 3 kulcsos apartman-komplexus volt Costa Teguise-n. Az első két napot egy apartmanban töltöttem, mivel még nem volt kész a végleges szállásom. Elindult az ügyintézés, az egyik munkatárs elvitt az összes hivatalba és fordított nekem, segített intézni a papírjaimat.

A végleges szállásomon új matracok voltak, a beköltözésem előtti napon költöztek ki a korábbi lakók, ezután történt a friss festés és renoválás. A mikrót hiányoltam, így néhány nap után megkérdeztem, hogy kaphatok-e, és kaptam is egy újat. Később még a kanapét is lecserélték egy újabb kiadásra.  Két hétig laktam egyedül az apartmanban, aztán megérkezett a lakótársam, egy bulgár lány. Az apartmanhoz tartozott (ezért használtam is naponta) egy hideg vizes és egy meleg vizes medence.

A munkahelyem az apartman étterme volt, felszolgáló pozícióban.

A munkahelyem a hotel étterme volt, felszolgáló pozícióban dolgoztam. Munkatársaim között rengeteg külföldi munkavállaló volt, többségében románok. Többek között a közvetlen főnököm sem spanyol volt, hanem egy magyar lány, valamint a recepció vezetője is magyar volt, később pedig megérkezett hozzánk a következő magyar del REY International-os kolléga is. :)

A spanyol munkakultúra eltér az általunk megszokottól. Mi szeretünk pörögni, szaladni, főleg, ha úszik a munka. Ők viszont elég ráérősek, „Tranquila! Mañana…” azaz nyugi, majd holnap. Az biztos, hogy ott kevesebben halnak meg szívrohamban, mint Magyarországon. :)

Egy héten két nap szabadnap járt. Ebben az időben volt időm mászkálni és bulizni is. Costa Teguise-t (nem túl nagy) jobban megismertem, mint a saját tenyeremet, valamint átugrottam Arrecife-be shoppingolni. 1 euró 20 centért szuper légkondis buszok 15 perc alatt viszik át az ember lányát a faluból a fővárosba. Máshol ugyan nem jártam, de Arrecife-ből a sziget bármely pontjára el lehet jutni. Illetve egy fél napot azzal töltöttem, hogy átrohantam a szigeten kocsival, szóval elmondhatom, hogy mindent láttam, csak nagyon gyorsan! :)

Buli szempontjából Costa Teguise elég visszafogott… Legalábbis akkor az volt, mikor én arra jártam. Később kaptam infót, hogy felpezsdült az élet, „szezonban” megtelik a sziget, és a város is fiatalokkal.

Azért sikerült ledöntenem néhány sört, és a vendégeimmel is jókat beszélgettem egy-egy pohár alkoholos ital felett. Nagyjából én voltam az egyetlen pincér, akit szívesen hívtak munkán kívül is egy kis beszélgetésre.

Sikerült megismerkednem a kanári egészségügyi rendszerrel is, mivel egy hétre ágyba döntött az afrikai fuvallattal érkező influenza. Az orvos viszont teljesen rendben volt, a rendelő is, a magyar helyzethez képest egyenesen NASA szintű.

Maga a sziget, szuper! Gyönyörű fehér homokos partok, lávaköves puszták, sehol egy szál parlagfű, van helyette pálmafa meg aloe vera. Szúnyoggal egyáltalán nem találkoztam, viszont van néhány  izmos csótány. Őket sehogy nem lehet kiírtani… Jobb, ha az ember tiszteletben tartja, ők voltak itt előbb! :)

A nappali hőmérséklet nagyon meleg, de az óceáni szél miatt nem érezhető a perzselő napsütés, csak ha az ember folyamatosan a szabad ég alatt tartózkodik. Éjszakára – mint a sivatagban – nagyon lehűl az idő. Este volt, hogy kabátban mászkáltam. Ár szempontjából Costa Teguise magasan (vagy inkább alacsonyan) veri Magyarországot. Bár a hűtőmágnes irreálisan drága, minden más a magyar színvonalhoz képest olcsó, gondolok itt ruházkodásra, ételre és cigire (megfelelő helyen vásárolva egy csík Pall Mall 9-10 euró). A hűtőmágnesből pedig ha ügyes vagy tudsz alkudni! :)

Jelen pillanatban nekem ez a régió a kedvencem! Sokat tanultam spanyolul, rengeteg új és kedves emberrel találkoztam. Bármikor boldogan indulnék vissza a Kanári szigetekre!

Egy kis frissítés: 2012 végén visszatértem a Kanari szigetekre, ezúttal Fuerteventurára. Életem legszebb és legjobb egy éve volt, amit egy négy csillagos hotelben töltöttem. Annyira megszerettem az itteni életet, hogy egy kis mallorca-i kitérő után 2014 közepén visszatértem és azóta is itt élek, immár főállású munkavállalóként egy spanyol családi tulajdonú cégnél dolgozom.     

Te is szeretnél ilyen élményeket?

 •   Szívesen dolgoznál Spanyolországban spanyol nyelvtudás nélkül?
 •   Jól beszélsz egy vagy több idegen nyelvet?
 •   Csak pár hónapos munkavállalást tervezel, akár gyakorlat nélkül?
 • Nem szeretnéd itthon tölteni a telet, hanem inkább a tengerparton múlatnád az időt?

A Work Experience Spain program az ideális választás, ha meleg helyen szeretnéd tölteni a telet vagy az álmaid között szerepel egy élményekkel teli időszak a spanyol szigetek vagy partok valamelyikén - anélkül, hogy beszélnél spanyolul! A szállást és ellátást ingyen biztosítják a spanyol hotelek is, így nem kell a szerződésed időszaka alatt költened semmire. A részvételhez nem szükséges hallgatói jogviszony, sem spanyol nyelvtudás, sem előzetes gyakorlat a hotelmunkák világából.

Nem tudsz elhelyezkedni, mert nincs gyakorlatod, vagy rendelkezel tapasztalattal, de nem elég nívós helyeken? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat és megtanulni spanyolul? Referenciát szeretnél szerezni egy 3-4-5 csillagos spanyol szállodától? Inkább töltöd a telet egy napfényes szigeten, mint Magyarországon? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

 •  Életkori limit: 18 -30 év között
 •  Szükséges kezdőtőke: kb.180.000 Ft
 •  Programdíj: 300 GBP
 •  Juttatás: nettó €300/hó 
 •  Bónuszok: nettó €100/hó a szerződés végén egy összegben
 •  Pozíciók: felszolgáló, bartender, szobalány, recepciós, hostess, konyhai kisegítő, szakácssegéd, animátor
 •  Lokációk: Baleár-szigetek (Mallorca, Menorca, Ibiza), Katalónia (Costa Barcelona, Costa Brava), Andalúzia (Almería, Costa del Sol)
 •  Szállás: ingyenesen biztosított
 •  Ellátás: ingyenesen biztosított
 •  Elvárások: magabiztos angol vagy spanyol vagy német nyelvtudás
 •  Szerződés hossza: 2-6 hónap között, szabadon választott kezdődátumokkal
tovább...

Beszédes Dárió élménybeszámolója

A legelején szeretném tudatni kedves olvasókkal, hogy ez nem az első kint végzett munkám. Görögország előtt Spanyolországban töltöttem fél évet. Azután eldöntöttem, hogy újra bele vágok. Immáron Görögországi kis Rodosz szigetén. Tovább...

Bodnár Réka élménybeszámolója

Mindig is vágytam Spanyolországba, mert gyönyörű városai, tengerpartjai vannak. Emellett a spanyol nyelv rendkívül hangzatos, dallamos, szeretem a spanyol zenéket is, és mivel még sosem volt lehetőségem a spanyol életérzést megtapasztalni, úgy gondoltam, a szakmai gyakorlatom tökéletes helyszíne lesz az ország. Tovább...

Krupinszki Anita élménybeszámolója

Amint hazajöttem, egyből eldöntöttem, hogyha lesz lehetőségem ismét nekivágok a programnak, de ezúttal más helyen. Mindig élmény új emberekkel találkozni, új helyeket felfedezni, új barátságokat kötni, mindeközben azt a munkát végezni, amiben örömömet lelem, hiszen szeretek emberekkel foglalkozni, így számomra egyértelmű az ismétlés animátorként. Tovább...

Krizsán Regina élménybeszámolója

Összességében ez a kint töltött fél év volt életem legjobb fél éve, rengeteget tanultam magamról, mivel egyedül voltam, ha beteg voltam, mindent egyedül kellett megoldani. Meg tanultam hogyan kell keményen dolgozni, és hogy nem szabad mindent magunkra venni, így könnyebben áthidalhatóak a nehézségek. Tovább...

Túri Dóra élménybeszámolója

Rengeteg élménnyel gazdagodtam és annyira beleszerettem a szigetbe, hogy még le sem járt az első szerződésem, de már a másodikra jelentkezek. Nagyon sok új dolgot tanultam, fejlődött az angol és a spanyol nyelvtudásom is, sőt még németül is megtanultam egy-két kifejezést. Tovább...

Drahanovszki Vilmos élménybeszámolója

Visszagondoltam, hogy mennyi újat tanultam itt, és hogy mennyit fejlődött a spanyol, és az angol tudásom, illetve mennyi új kultúrát megismertem, és mennyi barátom lett Európa különböző részeiről... Mindenkinek csak ajánlani tudom! Tovább...

Ledzényi Viktória élménybeszámolója

A legtöbb hétvégi bulit a Heineken nevezetű szórakozóhelyen töltöttük , itt hamar megszereti mindenki a spanyol zenéket. A szép lányokat mindig wellcome drink-kel köszöntik.. Tovább...

Kátai Anikó élménybeszámolója

A kommunikációt én igazán élveztem, sokszor elég volt, ha csak egy sííí-t mondtál, aztán ha csúnyán néztek rád, akkor egy jól hangsúlyozott nooo is megoldott mindent. :D A munkanapok általában jó hangulatban teltek, a munkatársak segítőkészek, kedvesek és humorosak voltak. Tovább...

Gódor Marietta élménybeszámolója

Az étterem főnöke nagyon tisztelettudó volt és kedves velünk, a kollégák is nagyon segítőkészek voltak mindig. Azt éreztem, hogy szeretek ott dolgozni. Az ottani emberek is mindig vidámak voltak, és azt sugározták feléd, hogy milyen boldogok. Tovább...

Németh Fanni élménybeszámolója

Heti két szabadnappal rendelkeztünk és kérésre kaphattunk közös szabadnapot a többi gyakornokkal, akik mind magyarok voltak a szállodában. A szigetet sikerült körbejárnunk autót bérelve és megnézni a főbb nevezetességeket... Tovább...