  Olyan nyári munkát keresel, ami kiszakít a hétköznapok mókuskerekéből?
  Örömmel dolgoznál olyan munkahelyen, ahol programokat kell szervezned és lebonyolítanod?
  Szívesen szerepelnél az esti showműsorokban vagy tartanál sportfoglalkozásokat?
  Esetleg kifejezetten szeretsz gyerekekkel lenni és egész nap velük játszani?

Ha szereted a kihívásokat, szereted a nyüzsgést és a gyerekeket, és nem okoz gondot, ha angolul, vagy németül kell kommunikálnod, játszanod, gyere és csatlakozz animátorként a del REY International csapatához! Ennél a programnál csak a kiutazásodra kell költened, tehát pár tízezer forintból nekivághatsz egy görög kalandnak!

Hotelanimáció: nyári munka Görögországban

A szállodai animáció fő célja, hogy a vendégeket arra lelkesítse, hogy aktív pihenéssel töltsék nyaralásukat. Részükre az animátorok programokat találnak ki, szerveznek meg és vezetnek le. Ezek a programok általában játékos sportesemények, vicces vetélkedők a nap folyamán és szórakoztató showműsorok esténként. Az animátorok általában csapatban dolgoznak, amelyben mindenkinek meg van a saját feladata, programjai, amit szervez és vezet. Egy ilyen csapatban 2 főtől kezdve akár 15-20 fő is dolgozhat a szálloda igényei szerint.

Miből áll a hotelanimátor munkája?

A Hotelanimation Greece program résztvevői általában úgynevezett all-round animator pozícióban dolgoznak az első évben, ami azt jelenti, hogy lehetőségük lesz minden animátori feladatba belekóstolni. Az első szezon végére már mindenki pontosan szokta tudni, hogy melyik az a terület, amiben a legjobb, így a következő szerződéses időszakot már speciálisabb pozícióban lehet kezdeni. Nézzük milyen főbb területei vannak az animátor munkának:

Hol lehet nyári munkát vállalni animátorként?

A munkáltatód maga az animátorcég lesz, aki a partnerei (vagyis a szállodák) igényei alapján formáz a dolgozóiból animátorcsapatokat és ezeket a csoportokat helyezi ki egy-egy hotelhez.

Minden helyszínen meg van határozva, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtanak az animátorcsapatok: van ahol csak általános programokat szerveznek napközben, van ahol esti showműsorokban lépnek fel, illetve több hotelnél külön animátorok gondoskodnak a gyerekek napközbeni programjairól is. Mivel ezek az animátorcsapatok által nyújtott szolgáltatások igen drágák a szállodák számára, így csak a 4-5 csillagos és luxushotelek jöhetnek szóba leendő munkahelyként. Jelenleg Rodosz és Kréta szigetére, valamint Korfura keresünk jelentkezőket.

Szerződés hossza 

A hotelek áprilisban/májusban nyitnak és október végéig várják a vendégeket, így ebben a hat hónapos időszakban lehet munkát vállalni. Mivel jelentős idő, amíg valaki beletanul a napi feladatiba, így elsősorban olyanok jelentkezését várjuk, akik az egész szezont tudják vállalni. Baráttal/barátnővel is lehet jelentkezni, de ezzel jelentősen csökkennek az esélyeitek. Sajnos párokat az animátorcégek nem fogadnak.

Van lehetőség júniusi vagy későbbi kezdődátummal is dolgozni (ha tudsz október végéig maradni) ugyanis üresedés mindig szokott lenni – de ebben az esetben számolnod kell arra, hogy várólistára kerülsz és a tervezett kezdés előtt max. 1-2 héttel kapsz majd szerződést.

Juttatások

A fizetés függ a jelentkező képzettségétől, referenciáitól, tapasztalatától és beosztásától. A hotelanimátor cég kiválasztásét felelős munkatársa szokta interjúztatni a jelentkezőket, és ő szokta eldönteni, hogy mekkora fizetést ajánlanak az illetőnek. Teljesen kezdőként 500 Euró per hó fizetéssel lehet kalkulálni, ami mehet felfelé a gyakorlattól, nyelvtudástól függően – ismétlők akár 600-700 Eurót is kaphatnak.

A hotel, ahol dolgozni fogsz, biztosít az animátorcsapat tagjai számára mindent:  ingyenes szállást és ellátást. A személyzeti szállások általában a hotel területén belül helyezkednek el, és 1-2 fővel kell majd a szobádon osztozni.

 • Fizetés: nettó 500 EUR / hó
 • Szállás: ingyenes
 • Ellátás: ingyenes
 • Tréning: biztosított

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaórák száma 48 szokott lenni, a napi munkaidő általában 8-10 óra. A beosztást a teamleaderek készítik el. A szerződés szerint mindenkinek heti 1 szabadnap jár, és 48 ledolgozandó óráról rendelkezik. Minden munkavégzés, ami ezen felül történik, már túlórának számít, így pluszban kifizetik.  A napi műszak az animátoroknál általában kettő vagy 3, több órás blokkra van bontva, közötte hosszabb szünettel. 

A legtöbb szállodában nem lehet igénybe venni a vendégeknek nyújtott szolgáltatásokat (medence, SPA, stb) még a szabadnapokon sem. A dolgozók hotelbeli lehetőségeit az adott munkahely szabályzata tartalmazza, ami kitér a szabadidő hotelen belüli eltöltésére, a vendég-dolgozó kapcsolatra is.

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor beutazni a szigetet, felfedezni a helyi látnivalókat, vagy élni az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekkel. Mivel ezeknél a szállodáknál nagyon sok fiatal szokott szerződni nyári munkára, így a társaság is adott lesz, a legtöbb helyen egymást érik a személyzeti bulik és beach party-k.

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk. Repjegyárak ellenőrzésére a Skyscanner oldalát ajánljuk. Ha nem szeretnél repülőre ülni, akkor számtalan vonat- és buszjárat között válogathatsz. A hotel egyik munkatársa fel ki fog menni érted az állomásra vagy a reptérre.

Görögországba többféleképpen is kényelmesen lehet utazni, így könnyedén megtalálod majd a pénztárcádnak megfelelő variációt.

 Repülővel

A WizzAir, RyanAir és az Aegean Airlines indít közvetlen járatokat a szigetekre a főszezonban. Athéni átszállással még ennél is több lehetőség közül válogathatsz. A járatok ellenőrzésre mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni.

  Busszal

Ha nem szeretnél repülőre ülni, akkor számtalan vonat- és buszjárat között válogathatsz.  Utazhatsz Athénig busszal is, onnan pedig hajóval tudod folytatni az utat. A görögországi hajójáratok meglepően jól szervezettek, és előzetes foglalás nélkül, kényelmesen érheted el a legnagyobb szigetek kikötőit.

Biztosítás

A programban való részvétel feltétele az érvényes EHIC kártya, amely biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén. Külön privát baleset biztosítást nem szükséges kötni.

Költségek

Szükséges indulótőkének kb. 50.000 Ft-ot szoktunk javasolni.  

 • jelentkezési díj: 5.000 Ft (jelentkezéskor fizetendő)
 • programdíj: NINCSEN
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy online felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába.

 • Önéletrajz (angol nyelven)
 • Egész alakos fotó(k) (lehet akár gyerekekkel is!!)
 • Angol nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van)
 • Európai Biztosítási Kártya (EHIC)

Jelentkezés & kiválasztás menete

A szerződéseket hónapokkal a nyári szezon kezdete előtt adjuk, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

  Regisztráció a del REY International rendszerében

Regisztrált felhasználóként összeállíthatod a jelentkezési anyagodat. Ha pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY International csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Casting Day

Minden animátorcég kijelöl február-március magasságban egy szombati napot, amikor Budapesten válogatást tart, ezt nevezzük Casting Day-nek. Ilyenkor idegen nyelven meginterjúztatnak, megbeszélitek a felmerülő kérdéseidet, és ha minden jól ment, akkor pár napon belül küldenek is egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).
Azokat, akik nem tudnak eljönni, vagy később jelentkeznek, skype-os interjú várja majd a későbbiekben.

  Munkaszerződéssel kapcsolatos ügyintézés

Amennyiben elfogadod a felajánlott pozíciót és kondíciókat, akkor megkapod tőlünk a szerződésedet (Contract/Agreement) és sok egyéb iratot.
Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!NINCS PROGRAMDÍJ Csak a kiutazást kell önerőből megoldanod.

Kérdéseid vannak jelentkezés előtt? 

Kérdezd közvetlenül a Hotelanimation Greece program koordinátorát, Lilit! :)

   VISSZAHÍVÁS KÉRÉSE

Elvárások 

 • 18-35 közötti életkor
 • EU-s állampolgárság
 • Erős angol vagy német vagy orosz nyelvtudás – második idegen nyelv ismerete előnyt jelent
 • Érvényes Európai Biztosítási Kártya (EHIC)
 • Hallgatói státusz: nem szükséges
 • Előzetes szakmai tapasztalat: nem szükséges
 • 3-6 hónapos időszak vállalása.


Lénárt Kitti élménybeszámolója

Szabadnap nem maradhatott el a tengerben való fürdés, és természetesen az esti partyk nélkül. Sok alkalommal maguk a vendégek kértek minket, hogy menjünk el velük nézelődni a városban vagy hogy menjünk együtt bulizni. :) Tovább...

Rácz Péter élménybeszámolója

Ilyesfajta beach party, mint amin dolgozhattam is, összesen ötször volt a nyáron a szigeten! A fárasztó éjszakai melótól eltekintve nagyon jól éreztem magam DJ-ként, főleg, hogy így még sosem volt alkalmam kipróbálni magam! Tovább...

Iglai Bettina élménybeszámolója

A fogadóhotelem élőben sokkal gyönyörűbb, mint a képeken. Még 2 hónap után is az az érzés fog el séta közben, hogy nem akarok többet hazamenni. Az emberek barátságosak, az idő nagyon meleg, a tenger átlátszó, és a társaság is szupe! Tovább...

Perger Viktória élménybeszámolója

Leginkább azoknak ajánlanám a külföldre való kimenetelt, akik őszintén vágynak valami más életformára, kihívásra. Azoknak, akik szeretnének nyáron egy igazán mediterrán hangulatú helyen dolgozni, az állandó napsütésben és kristálytiszta tenger mellett. Tovább...

Garai Renáta élménybeszámolója

Furcsa mód hiányzik nagyon nekem a sziget, sok élményt és emléket zártam magamba az ott eltöltött 3 hónap alatt. Ha lehetőségem nyílik rá turistaként vissza szeretnék még oda látogatni, és még több csodálatos élménnyel gazdagabban hazatérni. Tovább...

Békefalvi Boglárka élménybeszámolója

Bár a minidiscot újra kellett tanulnom, és meg kellett szoknom a helyet, egész gyorsan felzárkóztam, és mostmár rengeteg pozitív visszajelzést kapok Ricotol, Bettytől, és a vendégektől is. Tovább...