Bármennyi ajánlatra jelentkezhetek?

Igen, de az elgondolás azonos, mint a fenti kérdésnél. Amire itt figyelned kell, hogyha sokra jelentkezel, amire meg is felelsz, akkor ne legyen egy kedvenc, amire vársz. Egyik pillanatról a másikra tűnhetnek el az ajánlatok és akkor a sok szék közt a földre ülsz majd.

Jelentkezhetek arra is, ahová nem jók a dátumaim?

Igen, szabadon jelentkezhetsz bármire, de szinte biztos, hogy automatikusan elutasításra kerülsz majd. Ezt figyelembe véve célszerű, ha alaposabban válogatod át az ajánlat részleteit, hiszen a vakon jelentkezéssel nem feltétlen növeled az esélyeid.

Nekem tetszik az ajánlat, de a barátomnak nem. Így akkor mi lesz?

Bár két külön személy vagytok, de ha párban szeretnétek menni, akkor egy emberként kell gondolkodnotok. Ha ez nem megy és már az elején nézeteltéréseitek vannak, akkor célszerűbb szétválasztani az anyagotokat és külön folytatni. FONTOS, hogy az egyikőtök visszalépése/variálása nem ad jogot a másiknak ugyanarra.

Több ajánlatot is kaptam, választhatok?

Igen, de a választásodnak véglegesnek kell lennie, valamint halogatnod sem szabad, mivel a hotel sem vár majd rád (felvesz mást).

Ha elkötelezted magad egy ajánlat mellett, akkor ahhoz tartanod kell magad - variálásra nincs lehetőség.

Nem tetszik az ajánlat, kapok majd másikat, ha elutasítom?

Nagy valószínűséggel igen, de garantálni nem tudjuk, mivel a döntést nem mi hozzuk, hanem maguk a hotelek.
Éppen ezért arra kérünk, hogy jól fontold meg a döntésedet!

Egy visszautasított hotel még egyszer nem fog neked ajánlatot tenni.

 

Meggondoltam magam, mégsem akarom az ajánlatot. Mit tehetek?

Mivel hoztál egy döntést, amit követően bekérték a szerződésed, úgy annak visszamondásával kötbért kell fizetned, valamint feketelistára kerülsz.

A szigor oka egyszerű, a visszamondásoddal mi is kötbért fizetünk, valamint a meggondolatlansággal komoly jelentkezők elől veszed el a helyet, akik valóban tudják, mit szeretnének.

Mi az a feketelista és mit tegyek hogy elkerüljem?

A feketelista azon személyek listája, akik a jövőben már semmilyen formában nem utazhatnak ki egyik program, hotel vagy partner keretében sem. Az erre való felkerülést példaképpen a lenti dolgokkal nyerik el. A listáról lekerülés már nem lehetséges, újraregisztrálással/más e-mailcímmel sem kerülhető ki, mivel alapvető személyes adataid, fotód és több paraméter kerül rögzítésre.

  • Munkaajánlat elfogadása és visszamondása
  • Visszalépés/eltűnés a munkaajánlatot követő bármelyik szakaszban.
  • Nem megfelelő együttműködés
  • Díjak nemfizetése
  • A kintlét alatt pedig szerződésszegés, elbocsájtás, fegyelmi vétségek.

NE FELEDD: hogy bár a hotelek közvetlen nem interjúztatnak, de a felvételi folyamat során a koordinátorok értékelnek folyamatosan. Ha nem vagy együttműködő, vagy úgy értékelik, hogy nem vagy alkalmas a munkára/jósolhatóan baj lesz veled kint, akkor joguk van megszakítani az elhelyezésed és a listára tenni.

HOGYAN KERÜLHETED EL: Egyszerű, legfőképpen légy határozott a döntéseidben és később is tartsd ezekhez magad. Haladj végig a felvételi folyamaton a lépések szerint és nem lesz problémád (mint ahogyan a való világban is betartod a törvényeket). Ne feledd, ha bizonytalan vagy kérdezz, hisz abból bajod nem lehet!