•   Szeretnéd a kötelező szakmai gyakorlatodat Málta szigetén tölteni?
 •    Jól jönne egy kis tengerparti időszak, amíg más itthon punnyad a betonon?
 •   Értékes referenciát akarsz szerezni, ami a későbbi álláskeresésénél ajtókat nyit meg előtted?
 •   Erasmus ösztöndíjat szeretnél igényelni?

Fontos tudnod, hogy az Erasmus+ programban résztvevő munkáltatók fizetetlen szakmai gyakorlati helyeket nyújtanak, de a programot úgy találtuk ki, hogy az iskoládtól lehívható Erasmus támogatás fedezze költségeidet. A program lényege, hogy lásd a világot, élhess egy gyönyörű helyen rövidebb vagy hosszabb ideig, fejleszd a nyelvtudásod és szerezz egy értékes referenciát miközben kapcsolatokat építesz. 

Szakmai gyakorlat Máltán

Nem akarsz Magyarországon gyakornokként elhelyezkedni, mert keveset fizetnek, vagy nem mutatna jól az önéletrajzodban? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat? Mindig is vonzott a tengerparti élet? Referenciát szeretnél szerezni egy jónevű külföldi cégtől? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Milyen helyszíneken lehet dolgozni?

Partnereink a nemzetközi piacon működő cégek, Málta északi partjának közelében, a főváros vonzáskörzetében találhatók. Tanulmányi és szakmai háttér függvényében tudunk elhelyezést biztosítani a következőknél (a teljesség igénye nélkül): Carlo Schembri Design Studio, Di Natura, Playmobil Ltd., Baxter Ltd., Electronic Systems Design Ltd., JP Advertising Ltd., Hectronic, stb.

Települések: Valletta, Marsa, St.Julians, Msida, Birkirkara, Sliema, Zejtun, Qormi, Attard, Mellieħa

Szerződés hossza 

Az Erasmus+ Malta programban való részvétel hossza 2-12 hónap között szabadon választható - illetve tudunk igazodni az iskolád által megszabott időtávhoz is. Egész évben lehet jelentkezni és mi folyamatosan, akár hónapokkal előre adjuk ki a szakmai gyakorlatos szerződéseket. Akár az utolsó pillanatban is regisztrálhatsz, az elhelyezési folyamat a lehető legjobban fel van gyorsítva nálunk!

Szállás

Az elhelyezés 2-3 ágyas, bútorozott és teljesen felszerelt (privát vagy közös) szobákban történik. Takaró és lepedő biztosított mindenki számára, illetve wifi elérhetőség is adott. Minden szállás légkondicionálóval vagy ventilátorral felszerelt, a bérlés ára tartalmazza a vizet, az áramot, illetve a heti egyszeri takarítást. Minden apartmanfoglaláshoz repülőtéri transzfer biztosított. A szállások helyileg Málta központjában helyezkednek el. 

Juttatások

A szakmai gyakorlat maga fizetetlen. Ez nem jelenti azt hogy a munkahelyed nem adhat neked bónuszt vagy fizetést, ha a teljesítéményed alapján úgy ítéli meg - de ez nem kötelező. Érdemes arra készülni, hogy a munkádért nem jár fizetés. A költségeidet az Erasmus ösztöndíjból tudod fedezni, így abból tudod a szállást, étkezést és közlekedést rendezni. 

Nagyon fontos tudnod, hogy ez a program nem azért lett létrehozva, hogy pénzkereseti lehetőséget biztosítson a résztvevőknek, hanem hogy lehetőséged legyen Málta gyönyörű szigetén élni és dolgozni egy ideig, amit magánúton iszonyatosan költséges lenne megtenned. Ha közvetlenül jelentkezel munkáltatókhoz, nem nagyon fognak szóbaállni veled, illetve csak olyan szállásokat tudsz igénybe venni, amik jóval drágábbak az általunk kínáltaknál. 

 • Juttatás: nettó 500 EUR / hó Erasmus támogatás az iskolától (maga a gyakorlat fizetetlen)
 • Szállás: 95 EUR/hét kétfős szobában, felszerelt apartmanokban, 130 EUR/hét egyfős szobában
 • Ellátás: önköltséges
 • Tréning: biztosított

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaidő 40 óra (túlóra sosincs), de a legtöbb helyen napi 6 óra után hazazavarnak. :) Heti két szabadnapod lesz: szombat és vasárnap, így bőven lesz időd megismerni a környéket, strandra, buizni járni.

Ne feledd, hogy lesznek veled egykorú lakótársaid, akik szintúgy a program résztvevői (nagy valószínűség szerint más országokból), így társaságod biztosan lesz! :) 

Kiutazás & Első nap

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk. A reptérre érkezés után egy sofőr ki fog menni érted, és elvisz a szállásodhoz.
Másnap találkozol a partnerünk képviselőjével, akivel együtt elmentek majd a leendő munkahelyedre. Ő lesz az a kapcsolattartód, akihez bármilyen probléma esetén tudsz fordulni a kintléted alatt és akivel a szerződés végén együtt értékelitek a gyakorlati időt. 

 Repülővel

A WizzAir egész évben indít járatokat Máltára, illetve RyanAir-el is utazhatunk a főszezonban. A járatok ellenőrzésre mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni.

Biztosítás

A programban való részvétel feltétele az érvényes EHIC kártya, amely biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén. Külön privát baleset biztosítást nem szükséges kötni.

Költségek

Szükséges indulótőkének kb. 120.000 Ft-ot szoktunk javasolni.  
Nagyon fontos tudnod, hogy az Erasmus+ Programok nem pénzkeresetre lettek létrehozva, így ne érdemes erre a programra jelentkezned, ha a célod a pénzkereset!! Ilyen esetben a Work Experience programokat ajánljuk neked.

 • jelentkezési díj: 5.000 Ft
 • programdíj: 200 EUR (sikeres interjú esetén fizetendő - depositként szolgál)
 • szállás deposit: 100 EUR ami a szerződés végén egyben visszajár
 • kiutazás költsége + reptéri transzfer díja (kb. 40 EUR)
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Az itt felsorolt iratokat egy online felületre kell majd feltöltened az Ügyfélportálon.
Természetesen nem kell mindennek rendelkezésedre állnia a regiztráció pillanatában - szépen apránként tudsz majd pótolni mindent. 

 • Önéletrajz (angol nyelven) és érdemes más idegen nyelven is elkészítened.
 • Elegáns, egész alakos fotó(k) 
 • Angol nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van, de nem feltétele a jelentkezésnek)
 • Európai Biztosítási Kártya (EHIC)
 • Útlevél és/vagy személyi igazolvány
 • Angol nyelvű iskolalátogatási igazolás (amennyiben még diák vagy)
 • Az iskolád szakmai gyakorlatos dokumentumai angolul (amennyiben szakmai gyakorlatos helyet keresel)

A szerződéseket az év folyamán folyamatosan adjuk, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

  Regisztráció a del REY International Ügyfélportálján

Regisztrált felhasználóként létrehozod a profilodat, összeállíthatod a jelentkezési anyagodat, böngészhetsz a nyitott pozíciók között és jelentkezhetsz bármelyik konkrét munkaajánlatra – bármelyik országban, bármelyik program keretében! Ha pedig pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY International csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Pályázati csomag kialakítása & Interjú a program felelősével

Anyagaid beérkezése után a program koordinátora, Holicza Péter fog hívni téged és egyeztetitek, hogy pontosan mik az elvárásaid, milyen dokumentumokat kell még javítanod/leadnod, interjúztatni fog téged angolul (személyesen, vagy telefonon) és ha ez az interjú sikerül, akkor garantálni tudjuk az elhelyezésed a választott területen - ekkor továbbítani tudja pályázati anyagodat az elhelyezésért felelős máltai munkatársunknak. Ebben a szakaszban kell befizetned a programdíjat (200 EUR).

Esetenként lehet második körös interjú is, közvetlenül a munkáltatóval.
A folyamat eredménye egy hivatalos Munkaajánlat. :) 

   A szakmai gyakorlatos és Erasmus+ szerződéssel kapcsolatos ügyintézés

Megkapod tőlünk a szerződésedet (Contract/Agreement) és sok egyéb iratot ami az Erasmus+ ügyintézéshez szükséges.
A munkáltató aláírja és megküldi számodra az iskolád felé leadandó iratokat kitöltve és bélyegzővel ellátva.
Mi pedig segítünk, hogy mielőbb megérkezzen a számládra az Erasmus+ támogatás első részlete. (Ezt az egyetem utalja majd neked minden hónapban)

Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!

Kérdéseid vannak jelentkezés előtt? 

Kérdezd közvetlenül az Erasmus+ Malta program koordinátorát, Holicza Pétert! :)

  VISSZAHÍVÁS KÉRÉSE

Elvárások

 • 18-30 közötti életkor
 • EU-s állampolgárság, vagy EU-s full time diákstátusz
 • Magabiztos angol vagy olasz nyelvtudás – második idegen nyelv ismerete előnyt jelent.
 • Érvényes Európai Biztosítási Kártya (EHIC).
 • Legalább 8 hetes időszak vállalása.
 • Hallgatói jogviszony: szükséges.
 • Előzetes szakmai tapasztalat: nem szükséges.

Területek, ahol el tudsz helyezkedni:

Egyik munkakör betöltéséhez sem szükséges előzetes tapasztalat, de eltérő követelmények lehetnek!

 • marketing
 • graphic design
 • human resources
 • project management
 • finance
 • logistics
 • engineering, renewable energy
 • information technologies 


Kopcsjak Kitti élménybeszámolója

Málta gyönyörű hely, így a három hónap alatt az volt a fő célom, hogy minden helyet bejárjak a szigeten, ami sikerült is. A lakótársaimmal és magyarokkal sűrűn szerveztünk túrákat, szinte minden hétvégén. Tovább...

Pierer Zsolt élménybeszámolója

Miután ott töltöttem két hónapot, azt tudom mondani, hogy a közlekedés annyira azért nem teljesen tragikus, és legalább meg tanulja az ember értékelni a BKV-t: a helyi Tallinja hétköznap jól, hétvégén nem annyira jól működik. Tovább...

Mihály Péter élménybeszámolója

Külföldi munkatapasztalat és felsőfokú nyelvtudás került az önéletrajzomba. Ajánlatot kaptam teljes munkaidős állásra, mellette hasznos munkakapcsolatokat és rengeteg élményt, barátokat a világ minden tájáról. Tovább...

Kiss Alíz élménybeszámolója

Kollégáim nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Gyorsan sikerült betanulnom és már a második héten önálló feladatokat láttam el. Rengeteget tanultam, és jó volt látni dolgokat, amiket elméletben már ismertem. Tovább...

Kiss Attila élménybeszámolója

Az angoltudás szinten tartására, és fejlesztésére is nagyon jó ez a lehetőség, hiszen angolul tudsz kommunikálni hasonló diákokkal, akik teljesen más kultúrából jöttek, mások a szokások is. Ez pedig nagyon hasznos lehet a világszemlélet bővítésére egyaránt. Tovább...

Posta Brigitta élménybeszámolója

Málta egy olyan hely, ahol a természet csodái vesznek körbe, az épületek barátságosan kicsik, az emberek nagyon kedvesek. Részleteiben és mindent összevetve is azt gondolom, hogy a legjobb döntés volt itt tölteni a szakmai gyakorlatom. Tovább...

Nagy Norbert élménybeszámolója

Természetsen a dolgos órák a lehető legjobb hangulatban teltek és a néha a fizikailag megeröltető részek ellenére is elegendő idő jutott a pihenésre, baráti beszélgetésekre és más dolgokra, amit nem lenne illendő itt leírni. Tovább...