•   Szeretnéd a kötelező szakmai gyakorlatodat egy csodaszép ciprusi hotelnél tölteni?
 •   Értékes referenciát akarsz szerezni, ami a későbbi álláskeresésénél ajtókat nyit meg előtted?
 •   Erasmus ösztöndíjra pályázol?

Ha tanulmányaidhoz kapcsolódó szakmai gyakorlati helyet keresel, akkor az Internship Cyprus program  keretében több nagyszerű hotel ajánlatai közül válogathatsz. A ciprusi szállodák ingyen gondoskodnak a szállásodról és az ellátásodról, valamint 400-500 Euró/hó zsebpénzt is biztosítanak. Ezt az összeget tovább növelheti az iskoládtól igényelhető Erasmus ösztöndíj is

A szakmai gyakorlatos helyet hónapokkal előre tudjuk neked biztosítani, így időben és kényelmesen le tudsz adni az iskoládnak minden iratot. Jelentkezz mielőbb, akár évfolyamtársaiddal vagy barátaiddal és dolgozzatok együtt Afrodité mesés szigetén!

Szakmai gyakorlat Ciprus szigetén

Nem akarsz Magyarországon gyakornokként elhelyezkedni, mert keveset fizetnek, vagy nem mutatna jól az önéletrajzodban? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat? Mindig is vonzott a Földközi-tenger? Referenciát szeretnél szerezni egy 4-5 csillagos külföldi szállodától? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Milyen helyszíneken lehet dolgozni?

Partnerhoteleink olyan 4-5 csillagos hotelek, mely mindegyike a turisták közkedvelt nyaralóhelyein helyezkedik el. A szállodákat két település vonzáskörzetébe soroljuk: Limassol vagy Paphos. Mindkét város saját repülőtérrel rendelkezik.

Szerződés hossza 

Az Internship Cyprus programunkra folyamatosan jelentkezhetsz - így igazodva az iskolád előírásaihoz - egyetlen kitétel az, hogy a vállalt időszaknak minimum 2.5 hónapnak kell lennie. Amennyiben ez az időszak kevésnek bizonyul, akkor nyugodtan meghosszabbíthatod a maximális 6 hónapra (a szakmai gyakorlatos kötelező óraszámon túli időszakhoz az iskoládnak már nincs köze). A szerződéseket már hónapokkal a kiutazásod előtt ki tudjuk adni, így a leadási határidőből sem csúszhatsz ki és elegendő idő áll rendelkezésre az eredeti papírok visszaérkezésére is.

Juttatások

A fizetés nem függ a jelentkező képzettségétől, referenciáitól, tapasztalatától és beosztásától, hanem a legtöbb hotel egységesen határozza meg azt a gyakornokok számára. Mivel a hallgatók a szerződés szerinti juttatáson felül az iskolától általában Erasmus ösztöndíjat is tudnak igényelni, így a szakmai gyakorlatosok fizetése ugyanazon a munkahelyen akár kevesebb is lehet, mint más dolgozóké. Fizetésnap havonta van, a bért vagy ciprusi számlára, vagy készpénzben fizetik ki.

A szállást és az ellátást térítésmentesen a munkaadó biztosítja, vagyis neked semmire nem kell költened a program időszaka alatt! A munkaruhát mindenhol garantálják, hiszen ezeknél a szállodáknál formaruhában kell dolgozni – egyesül egy kényelmes és strapabíró cipővel kell számolnod. A szobádat más gyakornokokkal fogod megosztani, a mosás & vasalás kérdéskör pedig könnyedén megoldható lesz a hotelen belül.

 • Fizetés: nettó 300-500 EUR / hó
 • Szállás: ingyenes
 • Ellátás: ingyenes
 • Tréning: biztosított

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaórák száma 40-48 között mozog, a napi munkaidő általában 8-10 óra. A beosztásod a főnökeid készítik el minden héten, így külön kérésekkel feléjük fordulhatsz majd. Az étteremhez kapcsolódó munkakörökben (felszolgálás, bárok, konyha) mindig a nyitva tartáshoz igazodik a munkaidő. Ez azt jelenti, hogy jellemzően 4-5 órát dolgoztok egyhuzamban majd egy nagyobb szünet következik a nap közepén, vagy egyhuzamban a napi óraszámot, délelőtt vagy délután akár. Más pozíciókban, mint pl. a szobalányoké, vagy a recepción a munkaidőtök fix lesz.

A legtöbb szállodában nem lehet igénybe venni a vendégeknek nyújtott szolgáltatásokat (medence, SPA, stb) még a szabadnapokon sem. A dolgozók hotelbeli lehetőségeit az adott munkahely szabályzata tartalmazza, ami kitér a szabadidő hotelen belüli eltöltésére, a vendég-dolgozó kapcsolatra is.

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor beutazni a szigetet, felfedezni a helyi látnivalókat, vagy élni az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekkel. Mivel ezeknél a szállodáknál nagyon sok fiatal szokott szerződni nyári munkára, így a társaság is adott lesz, a legtöbb helyen egymást érik a személyzeti bulik és beach party-k.

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk. A kiérkezésed után a hotelek legtöbbje megszervezi a buszos utadat és ehhez biztosítja az ingyenes jegyet is. Amennyiben erre nincs lehetőség, úgy kimennek eléd vagy alternatív útvonalat javasolnak a hotelbe való eljutásra.

Ciprusra a lehető legjobb és gyorsabb útvonal a repülés. Jellemzően 1 átszállással kell kalkulálnod.

 Repülővel

A WizzAir, RyanAir indít járatokat a szigetre a főszezonban. A járatok ellenőrzésre mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni (A legkedvezőbb árat a bal felső sarokban találhatjátok).

Biztosítás

A programban való részvétel feltétele az érvényes EHIC kártya, amely biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén. Külön privát baleset biztosítást nem szükséges kötni.

Költségek

Szükséges indulótőkének kb. 150.000 Ft-ot szoktunk javasolni.  

 • jelentkezési díj: 5.000 Ft (jelentkezéskor fizetendő)
 • szakmai gyakorlatos iratok ügyintézési díja: 5.000 Ft (jelentkezéskor fizetendő)
 • programdíj: 300 GBP (a Munkaajánlat elfogadásakor fizetendő)
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy on-line felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába.

 • Önéletrajz (angol nyelven)
 • Elegáns, egész alakos fotó(k) 
 • Angol nyelvű iskolalátogatási igazolás
 • Angol nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van)
 • Európai Biztosítási Kártya (EHIC)


Az iskolád szakmai gyakorlatos dokumentumai angolul

Ezek a dokumentumok már a jelentkezésed pillanatban szükségesek lesznek, mivel az anyagod mellett kerülnek kiküldésre. A hotelek csak angol nyelvű dokumentumokat írnak alá, de ezt mindig biztosítja az iskola is. Kérjük járj utána, hogy melyik dokumentumot kéri az iskola eredetiben és milyen határidőig. Ez nagyon fontos, mivel a későn leadott dokumentum miatt meghiúsulhat az elhelyezés is!

Jelentkezés & kiválasztás menete

Az ajánlatok legtöbbje folyamatosan érkezik, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést, még akkor is, ha hónapokkal később szeretnél utazni. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

 Regisztráció a del REY International rendszerében

Az Ügyfélkapun keresztül, regisztrált felhasználóként létrehozod a profilodat & összeállíthatod a jelentkezési anyagodat. Ha pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY International csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Munkaajánlat

Vannak olyan hotelek (és ők vannak többségben) akik a del REY International rendszerében böngésznek az önéletrajzok között, vagy a hozzájuk befutó jelentkezések közül válogatnak. Lehet hogy ki lesz jelölve számodra egy telefonos vagy skype-os interjú, de sok szálloda erre nem tart igényt. Ha valakinek szeretnének állást ajánlani, akkor küldenek egy hivatalos munkaajánlatot  (Job Offer).

   A szakmai gyakorlatos szerződéssel kapcsolatos ügyintézés

A munkaajánlat elfogadása után kapod meg a szakmai gyakorlatos szerződéseket. A szerződések aláírása és díjak rendezése után kerül minden iskolai dokumentum visszaküldésre, a kívánt eredeti példányszámban. Ezt követően már nincs más tennivalód, mint leadni mindent az iskolád részére.

Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!Kérdéseid vannak jelentkezés előtt? 

Kérdezd közvetlenül a Internship Cyprus program koordinátorát, Lantos Lilit! :)

  VISSZAHÍVÁS KÉRÉSE

Elvárások

 • 18-30 közötti életkor
 • EU-s állampolgárság.
 • Magabiztos angol vagy német vagy orosz nyelvtudás – második idegen nyelv ismerete előnyt jelent.
 • Érvényes Európai Biztosítási Kártya (EHIC).
 • Legalább 10-12 hetes időszak vállalása.
 • Hallgatói jogviszony: szükséges.
 • Előzetes szakmai tapasztalat: nem szükséges.

Betölthető pozíciók

Egyik munkakör betöltéséhez sem szükséges előzetes tapasztalat, de eltérő követelmények lehetnek!


Márkus Gergő élménybeszámolója

Busszal mentünk el Aphrodité fürdőjéig, ahonnan gyalog folytattuk utunkat egy lélegzetelállító partszakaszon. Amikor kellőképp elfáradtunk, lemásztunk egy öbölbe és fürödtünk a kristálytiszta tenger vizében.. Tovább...