•   Szeretnéd a kötelező szakmai gyakorlatodat egy jól fizető munkahelyen, külföldön teljesíteni?
 •   Értékes referenciát szeretnél szerezni ami a későbbi álláskeresésnél ajtókat nyit meg előtted?
 •   Erasmus ösztöndíjat szeretnél igényelni?
 •   Mindig is vonzott a Kanári-szigetek vagy a Baleár szigetvilág?

Ha tanulmányaidhoz kapcsolódó szakmai gyakorlati helyet keresel, akkor az Internship Spain program  keretében több helyszín ajánlatai közül válogathatsz. A gyakorlati idő alatt a spanyol munkáltatók ingyen gondoskodnak a szállásodról és az ellátásodról, valamint minimum 300 Euró/hó zsebpénzt is biztosítanak. Ezt az összeget tovább növelheti az iskoládtól igényelhető Erasmus ösztöndíj is

Szakmai gyakorlat Spanyolországban

Nem akarsz Magyarországon gyakornokként elhelyezkedni, mert keveset fizetnek, vagy nem mutatna jól az önéletrajzodban? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat? Mindig is vonzott a spanyol tenger? Referenciát szeretnél szerezni egy 4-5 csillagos külföldi szállodától? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Milyen helyszíneken lehet dolgozni?

Szállodaláncaink között megtalálhatóak a 3-5 csillagos hotelek, mely mindegyike a turisták közkedvelt nyaralóhelyein helyezkedik el, legyen az nagyváros vagy csendes partszakasz. Általunk szinte minden ilyen helyre indulhatsz a nyáron, legyen az Costa del Sol, Malaga, Mallorca, Lanzarote vagy Ibiza gyönyörű szigete, stb.

Nézd meg ezt a videót - egyből érteni fogod, miért van évente több száz résztvevők, aki Spanyolországot választja! 

The Lanzarote Effect from Lea et Nicolas Features on Vimeo.

Szerződés hossza 

Az Internship Spain programunkra folyamatosan jelentkezhetsz - így igazodva az iskolád előírásaihoz. Egyetlen kitétel az, hogy a vállalt időszaknak minimum 2,5 hónapnak kell lennie. Amennyiben ez az időszak kevések bizonyul, akkor nyugodtan meghosszabbíthatod a maximális 6 hónapra (a szakmai gyakorlatos kötelező óraszámon túli időszakhoz az iskoládnak már nincs köze). A szerződéseket már fél évvel a kiutazásod előtt ki tudjuk adni, így a leadási határidőből sem csúszhatsz ki, és elegendő idő áll rendelkezésre a szakmai gyakorlatos papírok visszaérkezésére is.

Juttatások

A fizetés nem függ a jelentkező képzettségétől, referenciáitól, tapasztalatától és beosztásától, hanem a hotel egységesen határozza meg az összeget a gyakornokok számára. Mivel a hallgatók a szerződés szerinti juttatáson felül az iskolától általában Erasmus ösztöndíjat is tudnak igényelni, így a szakmai gyakorlatosok fizetése ugyanazon a munkahelyen akár kevesebb is lehet, mint más dolgozóké. Fizetésnap havonta van, a bért vagy spanyol számlára, vagy készpénzben fizetik ki.

A szállást és az ellátást térítésmentesen a munkaadó biztosítja, vagyis neked semmire nem kell költened a program időszaka alatt! A munkaruhát mindenhol garantálják, hiszen ezeknél a szállodáknál formaruhában kell dolgozni – egyedül egy kényelmes és strapabíró cipővel kell számolnod. A szobádat más gyakornokokkal fogod megosztani, a mosás & vasalás kérdéskör pedig könnyedén megoldható lesz a hotelen belül.

 • Fizetés: nettó 300-400 EUR / hó
 • Szállás: ingyenes
 • Ellátás: ingyenes
 • Tréning: biztosított

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaórák száma 40-48 között mozog, a napi munkaidő általában 8-10 óra. A beosztásod a főnökeid készítik el minden héten, így külön kérésekkel feléjük fordulhatsz majd. Az étteremhez kapcsolódó munkakörökben (felszolgálás, bárok, konyha) mindig a nyitva tartáshoz igazodik a munkaidő. Ez azt jelenti, hogy jellemzően 4-5 órát dolgoztok egyhuzamban majd egy nagyobb szünet következik a nap közepén, vagy egyhuzamban a napi óraszámot, délelőtt vagy délután akár. Más pozíciókban mint a szobalányoké, vagy recepció a munkaidőtök fix lesz.

A legtöbb szállodában nem lehet igénybe venni a vendégeknek nyújtott szolgáltatásokat (medence, SPA, stb) még a szabadnapokon sem. A dolgozók hotelbeli lehetőségeit az adott munkahely szabályzata tartalmazza, ami kitér a szabadidő hotelen belüli eltöltésére, a vendég-dolgozó kapcsolatra is.

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor beutazni a szigetet, felfedezni a helyi látnivalókat, vagy élni az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekkel. Mivel ezeknél a szállodáknál nagyon sok fiatal szokott szerződni nyári munkára, így a társaság is adott lesz, a legtöbb helyen egymást érik a személyzeti bulik és beach party-k.

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk. A kiérkezésed után a hotelek legtöbbje megszervezi a buszos utadat és ehhez biztosítja az ingyenes buszjegyet is. Ha erre nincs lehetőség, akkor kimennek eléd vagy alternatív útvonalat javasolnak a hotelbe való eljutásra. Szerencsére minden szigeten megvannak a bejáratott útvonalak, így nem kell nehézségre számolnod.

Spanyolországba a lehető legjobb és gyorsabb útvonal a repülés. Jellemzően 1 átszállással kell kalkulálnod, melynek London, Barcelona vagy Madrid ad helyet. Mivel minden szigetnek megvan a saját reptere, így a kompos megoldással nem érdemes vesződnöd.

 Repülővel

A WizzAir, RyanAir és az Iberia indít járatokat a szigetekre a főszezonban. A szigeteken belül pedig kisebb társaságok biztosítják az átjárást mint például a Binter. A járatok ellenőrzésre mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni (A legkedvezőbb árat a bal felső sarokban találhatod).

Biztosítás

A programban való részvétel feltétele az érvényes EHIC kártya, amely biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén. Külön privát baleset biztosítást nem szükséges kötni.

Költségek

Szükséges indulótőkének kb. 150.000 Ft-ot szoktunk javasolni.  

 • jelentkezési díj: 5.000 Ft (jelentkezéskor fizetendő)
 • szakmai gyakorlatos iratok ügyintézési díja: 5.000 Ft (jelentkezéskor fizetendő)
 • programdíj: 300 GBP (a Munkaajánlat elfogadásakor fizetendő)
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy on-line felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába.

 • Önéletrajz (angol nyelven)
 • Elegáns, egész alakos fotó(k) 
 • Angol nyelvű iskolalátogatási igazolás
 • Angol nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van)
 • Európai Biztosítási Kártya (EHIC)
 • Útlevél (a későbbi hivatali ügyintézéshez)


Az iskolád szakmai gyakorlatos dokumentumai angolul

Ezek a dokumentumok már a jelentkezésed pillanatban szükségesek lesznek, mivel az anyagod mellett kerülnek kiküldésre. A hotelek csak angol nyelvű dokumentumokat írnak alá, de ezt mindig biztosítja az iskola is. Kérjük járj utána, hogy melyik dokumentumot kéri az iskola eredetiben és milyen határidőig. Ez igen fontos, mivel a későn leadott dokumentum miatt meghiúsulhat az elhelyezés is!

Jelentkezés & kiválasztás menete

Az ajánlatok legtöbbje folyamatosan érkezik, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést, még akkor is ha hónapokkal később szeretnél utazni. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

 Regisztráció a del REY International rendszerében

Regisztrált felhasználóként létrehozod a profilodat, összeállíthatod a jelentkezési anyagodat.Ha pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Munkaajánlat

Vannak olyan hotelek (és ők vannak többségben) akik a del REY International rendszerében böngésznek az önéletrajzok között, vagy a hozzájuk befutó jelentkezések közül válogatnak. Lehet hogy ki lesz jelölve számodra egy telefonos vagy skype-os interjú, de sok szálloda erre nem tart igényt. Ha valakinek szeretnének állást ajánlani, akkor küldenek egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).

   A szakmai gyakorlatos szerződéssel kapcsolatos ügyintézés

A munkaajánlat elfogadása után kapod meg a szakmai gyakorlatos szerződéseket. A szerződések aláírása és díjak rendezése után kerül minden iskolai dokumentum visszaküldésre, a kívánt eredeti példányszámban. Ezt követően nincs már már más tennivalód, mint azt leadni mindent iskolád részére.

Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!

KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK, HA TETSZIK A PROGRAM:

 • Fontos információk a jelentkezéshez - először kezd itt az olvasást
 • A regisztrációkor már be tudsz jelölni több célországot is, így érdemes előre átböngészni a többi programot is
 • Maga a regisztráció nem kötelez semmire, nálunk nincsenek apróbetűs részek


Ízelítő ajánlatainkból:

Kérdéseid vannak jelentkezés előtt? 

Kérdezd közvetlenül a Work Experience Spain program koordinátorát, Pásztor Gábort! :)

Pásztor Gábor  VISSZAHÍVÁS KÉRÉSE

Elvárások

 • 18-30 közötti életkor.
 • EU-s állampolgárság.
 • Magabiztos angol vagy német vagy spanyol nyelvtudás – második idegen nyelv ismerete előnyt jelent.
 • Érvényes Európai Biztosítási Kártya (EHIC).
 • Érvényes útlevél.
 • Legalább 10-12 hetes időszak vállalása.
 • Hallgatói jogviszony: szükséges
 • Előzetes szakmai tapasztalat: nem szükséges

Betölthető pozíciók

Egyik munkakör betöltéséhez sem szükséges előzetes tapasztalat, de eltérő követelmények lehetnek!

Bodnár Réka élménybeszámolója

Mindig is vágytam Spanyolországba, mert gyönyörű városai, tengerpartjai vannak. Emellett a spanyol nyelv rendkívül hangzatos, dallamos, szeretem a spanyol zenéket is, és mivel még sosem volt lehetőségem a spanyol életérzést megtapasztalni, úgy gondoltam, a szakmai gyakorlatom tökéletes helyszíne lesz az ország. Tovább...

Krupinszki Anita élménybeszámolója

Amint hazajöttem, egyből eldöntöttem, hogyha lesz lehetőségem ismét nekivágok a programnak, de ezúttal más helyen. Mindig élmény új emberekkel találkozni, új helyeket felfedezni, új barátságokat kötni, mindeközben azt a munkát végezni, amiben örömömet lelem, hiszen szeretek emberekkel foglalkozni, így számomra egyértelmű az ismétlés animátorként. Tovább...

Németh Fanni élménybeszámolója

Heti két szabadnappal rendelkeztünk és kérésre kaphattunk közös szabadnapot a többi gyakornokkal, akik mind magyarok voltak a szállodában. A szigetet sikerült körbejárnunk autót bérelve és megnézni a főbb nevezetességeket... Tovább...

Réder Brigitta élménybeszámolója

Mivel svédasztalos az étkezés, igy még az én finnyás, diétás igényeimet is kielégitette a menü, de elárulom sütikből sincs hiány. A reggelinél még azt is megválaszthatod hány perces főtt tojást kivánsz, 6 netán 10 perceset Tovább...

Kovács Ildikó élménybeszámolója

Még ma is emlékszem arra a februári hidegestére, amikor megláttam a Facebook-on a del Rey International legújabb spanyolországi pozícióit március 1-ei kezdéssel: és ekkor kezdődött el minden..:) Tovább...

Izsó Zsuzsanna élménybeszámolója

Ha reggelire, és vacsorára kellett mennem dolgozni, közte mindig volt időm lemenni az óceánpartra napozni, vagy a szállásunk medencéjében frissítettük fel magunkat . :) És ezek azok a dolgok, amik ugyebár itthon teljesen elképzelhetetlenek. Tovább...

Sári Noémi élménybeszámolója

Számomra ez az utazás lényege. Emberekkel találkozni, megtanulni nemcsak elfogadni egy másik kultúrát, hanem élvezni is; úgy venni részt benne, mintha helybéli lennék, és úgy reagálni mindenféle benyomásra. Tovább...

Soós Vanda élménybeszámolója

Eddigi legjobb hónapjaimat, illetve éveimet külföldön élhettem át, és legeslegjobb barátaimat külföldön ismertem meg, akik aztán olyan igazi ’életbarátok’ lettek számomra. Már ezért megérte az egész! Tovább...

Puskás Petra élménybeszámolója

Rendkívül gyönyörű helyeket láttunk, tevegeltünk, a partról szörfösöket néztünk, hajóroncsot kerestünk a kirándulások során, és volt, hogy 17 emelet magasból csodáltuk a várost. Nagyon élveztük az egészet! Tovább...

Hegedűs Anna élménybeszámolója

Emlékszem a kanapén feküdtem. Februári hónap volt, délután 4 óra lehetett, már kezdett kint sötétedni, és hirtelen újra elkezdett esni a hó. Mint valami égi jel, ami csak jött: a szemeim előtt már ott is lebegett a napsütötte Kanári-szigetek és az óceán... Tovább...

Kántor Gergő élménybeszámolója

A "város", Alcúdia, a tengerpart és a tenger, na meg az idő: egyszerűen gyönyörű! A lakosok nagyon kedvesek, segítőkészek- A lányok meg eléggé csinosak, majdnem olyan szépek, mint a magyarok, csak csoki barnák :P Tovább...

Nyíri Dénes élménybeszámolója

Már két alkalommal béreltünk kocsit, hogy túrázgathassunk, és megnézhessük a helyi látványosságokat. Eddig egyikben sem csalódtunk, és szerezhettünk néhány életre szóló élményt. Alig várom már a következő kalandtúrát! Tovább...

Tollas Bettina élménybeszámolója

Szerdánként spanyol est volt, péntekenként pedig mexikói, amit egy részről szerettem, mert akkor nekem kellett a külön dekorációt is megcsinálni, és volt welcome drink is, amiből volt, hogy én se maradtam ki :D Tovább...

Bálint Krisztina élménybeszámolója

Az elejétől kezdve nagyon jól éreztem magam, nyolcan voltunk gyakornokok, voltak Bulgáriából, Olaszországból, Lengyelországból is. Igazi családdá kovácsolódtunk és nem csak gyakornokok, hanem az ott dolgozókkal is. Tovább...

Finna Dorina élménybeszámolója

A del REY iroda jóvoltából a gyakorlatomat Spanyolországban tölthettem 3 hónapon keresztül. A spanyolokat rendkívül segítőkész embereknek ismertem meg. Mindig segíteni akarnak, és csak a jót látják benned! Tovább...

Erdődi Boldizsár élménybeszámolója

Hihetetlenül boldog voltam, amikor realizálódott bennem, hogy több mint három hónapot tölthetek a Kanári-szigeteken, kicsit jobban hangzott, mint a csoporttársaim által emlegetett hazai gyakorlati helyek! Tovább...