Az a felejthetetlen nyár Lanzarotén…

A kezdetek

Mindig is utazni akartam életem során, így adódott hogy Rodosz után ahol remek barátokat és élményeket szerezhettem újra nekivágjak a világnak.

Több mint fél év munka eltelelte után az Egyesült Királyságban úgy döntöttem, hogy keresek egy másik országot ahol még nem jártam így esett arra a sor, hogy megkeressem a Del Rey-t újra és érdeklődjek a lehetőségek felől.  

Mivel már voltak kint ismerőseim akikkel Görögországban dolgozhattam így nagyon megörültem hogy eljuthatok a Kanári szigetekre, különösképp Lanzarote szigetére, hisz még sose jártam Spanyolországban és mindig is vonzott hogy vajon milyen lehet.

Nem ez volt az első kiközvetítésem egy idegen országban ahol még nem jártam, így bátran belevághattam a következő úticélomhoz, mégpedig egy kicsiny faluba Puerto Caleroba.

Egy 4 csillagos hotel, all inclusive több mint 600 fős vendégsereg. Nem dolgoztam még soha egy ekkora hotelkomplexumban, de nem riadtam vissza attól függetlenül.

Munka

Mivel a gimnáziumban tanulhattam spanyolul 4 évet így remek lehetőségem akadt arra hogy fejlesszem tudásomat.

Imádtam,hogy nem csak helybéliekkel, de más ország nemzeteivel is dolgozhattam a konyhán, legyen az kubai,dominikai vagy akár Uruguayból is .

Konyhai kisegítőként dolgozhattam változó műszakokban, Mikor délutáni kezdéssel, mikor reggeli kezdéssel, majd ha úgy adódott a cukrászatban is tökéletesíthettem szakmai tudásomat.

Persze első volt hogy a munkát befejezzük, de rengeteget hülyéskedtünk a konyhán, na meg persze nem volt vészes a feladatok nagy része se, főleg darabolás és a büfét kellett feltöltenünk.

Teljesen más a mentalitásuk a spanyoloknak a munka terén mint mondjuk az angoloknak, de persze minden nemzet más ugye.

Kiemelném hogy a spanyolok szeretnek hosszabb pihenőket tartani munka közben is, viszont állíthatom hogy remekül teltek a napjaim a konyhán mivel mindig felvidítottak és jó hangulatot teremtettek.

A szabadnapjaimat a séffel megtudtam beszélni, ha mondjuk szerettem volna egy szombatot odaadta természetesen ha időben szóltam neki, így ebből sose volt problémám. 

A legjobban az esküvőket élveztem, volt egy óriás medence és mellette kialakítottunk egy grillpultot és ott sütögettünk a vendégeknek miközben fáklyákkal volt kivilágítva minden, majd a tűzijáték. Tényleg meseszép.

Az élet Costa Caleróban

 Szerencsésnek mondhatom magam, hisz remek emberekkel dolgozhattam és élhettem együtt. Talán az tetszett mindközül hogy majd Európa minden országából megismerkedhettem más emberekkel, velem egyidős fiatalokkal akikkel mai napig tartom a kapcsolatot.

Sose telt el egy nap hogy ne történjen valami, vagy hogy legyen okunk arra hogy ne ünnepeljünk és szórakozzunk együtt.

Szülinapok, minden este munka után összeültünk a teraszon megbeszéltük a napunkat, lementünk a bárba meginni egy jarra sört (korsó), ne is beszéljünk a bulikról.

Mivel kis faluban voltunk mindig rendeltünk taxit , majd nekivágtunk az esti életnek Puerto Del Carmenben ami sokszor reggelig tartó bulikat eredményezett.

Sokszor béreltünk autót és körbejárhattuk a szigetet meg persze ha 5-en összeadtuk rá a pénzt akkor tényleg nem is volt drága.

Összeségében ennyit erről a 6 hónapról, hogy tényleg örök élmény marad , rengeteg felejthetetlen élményben volt részem és bátran állíthatom hogy életem legjobb nyara volt. Persze voltak nehézségek is, mint mindig az életben, de remek döntést hoztam és mindenki aki csak tud vágjon bele ebbe a nagy kalandba.

Te is szeretnél ilyen élményeket?

 •   Szívesen dolgoznál Spanyolországban spanyol nyelvtudás nélkül?
 •   Jól beszélsz egy vagy több idegen nyelvet?
 •   Csak pár hónapos munkavállalást tervezel, akár gyakorlat nélkül?
 • Nem szeretnéd itthon tölteni a telet, hanem inkább a tengerparton múlatnád az időt?

A Work Experience Spain program az ideális választás, ha meleg helyen szeretnéd tölteni a telet vagy az álmaid között szerepel egy élményekkel teli időszak a spanyol szigetek vagy partok valamelyikén - anélkül, hogy beszélnél spanyolul! A szállást és ellátást ingyen biztosítják a spanyol hotelek is, így nem kell a szerződésed időszaka alatt költened semmire. A részvételhez nem szükséges hallgatói jogviszony, sem spanyol nyelvtudás, sem előzetes gyakorlat a hotelmunkák világából.

Nem tudsz elhelyezkedni, mert nincs gyakorlatod, vagy rendelkezel tapasztalattal, de nem elég nívós helyeken? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat és megtanulni spanyolul? Referenciát szeretnél szerezni egy 4-5 csillagos spanyol szállodától? Inkább töltöd a telet egy napfényes szigeten, mint Magyarországon? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

 •  Szükséges kezdőtőke: kb.150.000 Ft
 •  Programdíj: 200-300 GBP
 •  Fizetés: 300-500 EUR/hó
 •  Pozíciók: felszolgáló, bartender, szobalány, recepciós, konyhai kisegítő, animátor, kertész
 •  Szállás: ingyenesen biztosított
 •  Ellátás: ingyenesen biztosított
 •  Elvárások: magabiztos angol vagy spanyol vagy német nyelvtudás
 •  Szerződés hossza: 3-6 hónap között, szabadon választott kezdődátumokkal
tovább...

Beszédes Dárió élménybeszámolója

A legelején szeretném tudatni kedves olvasókkal, hogy ez nem az első kint végzett munkám. Görögország előtt Spanyolországban töltöttem fél évet. Azután eldöntöttem, hogy újra bele vágok. Immáron Görögországi kis Rodosz szigetén. Tovább...

Bodnár Réka élménybeszámolója

Mindig is vágytam Spanyolországba, mert gyönyörű városai, tengerpartjai vannak. Emellett a spanyol nyelv rendkívül hangzatos, dallamos, szeretem a spanyol zenéket is, és mivel még sosem volt lehetőségem a spanyol életérzést megtapasztalni, úgy gondoltam, a szakmai gyakorlatom tökéletes helyszíne lesz az ország. Tovább...

Krupinszki Anita élménybeszámolója

Amint hazajöttem, egyből eldöntöttem, hogyha lesz lehetőségem ismét nekivágok a programnak, de ezúttal más helyen. Mindig élmény új emberekkel találkozni, új helyeket felfedezni, új barátságokat kötni, mindeközben azt a munkát végezni, amiben örömömet lelem, hiszen szeretek emberekkel foglalkozni, így számomra egyértelmű az ismétlés animátorként. Tovább...

Krizsán Regina élménybeszámolója

Összességében ez a kint töltött fél év volt életem legjobb fél éve, rengeteget tanultam magamról, mivel egyedül voltam, ha beteg voltam, mindent egyedül kellett megoldani. Meg tanultam hogyan kell keményen dolgozni, és hogy nem szabad mindent magunkra venni, így könnyebben áthidalhatóak a nehézségek. Tovább...

Túri Dóra élménybeszámolója

Rengeteg élménnyel gazdagodtam és annyira beleszerettem a szigetbe, hogy még le sem járt az első szerződésem, de már a másodikra jelentkezek. Nagyon sok új dolgot tanultam, fejlődött az angol és a spanyol nyelvtudásom is, sőt még németül is megtanultam egy-két kifejezést. Tovább...

Drahanovszki Vilmos élménybeszámolója

Visszagondoltam, hogy mennyi újat tanultam itt, és hogy mennyit fejlődött a spanyol, és az angol tudásom, illetve mennyi új kultúrát megismertem, és mennyi barátom lett Európa különböző részeiről... Mindenkinek csak ajánlani tudom! Tovább...

Ledzényi Viktória élménybeszámolója

A legtöbb hétvégi bulit a Heineken nevezetű szórakozóhelyen töltöttük , itt hamar megszereti mindenki a spanyol zenéket. A szép lányokat mindig wellcome drink-kel köszöntik.. Tovább...

Kátai Anikó élménybeszámolója

A kommunikációt én igazán élveztem, sokszor elég volt, ha csak egy sííí-t mondtál, aztán ha csúnyán néztek rád, akkor egy jól hangsúlyozott nooo is megoldott mindent. :D A munkanapok általában jó hangulatban teltek, a munkatársak segítőkészek, kedvesek és humorosak voltak. Tovább...

Gódor Marietta élménybeszámolója

Az étterem főnöke nagyon tisztelettudó volt és kedves velünk, a kollégák is nagyon segítőkészek voltak mindig. Azt éreztem, hogy szeretek ott dolgozni. Az ottani emberek is mindig vidámak voltak, és azt sugározták feléd, hogy milyen boldogok. Tovább...

Németh Fanni élménybeszámolója

Heti két szabadnappal rendelkeztünk és kérésre kaphattunk közös szabadnapot a többi gyakornokkal, akik mind magyarok voltak a szállodában. A szigetet sikerült körbejárnunk autót bérelve és megnézni a főbb nevezetességeket... Tovább...