Többször is megfordult már a fejemben, hogy kipróbálnám magam animátorként, 2015 telén pedig meg is adatott a lehetőség. Egy borús délután azzal a hírrel fogadtam egy telefonhívást, hogy munkaajánlatom érkezett a Kanári-szigetekről. Több se kellett, egy héttel később már a repülőjegyem is megvolt. :)

Előző évben már volt egy utam a del REY-en keresztül, akkor Görögországban jártam felszolgálóként, így ez alkalommal már nem izgultam annyira, még ha más országról és más pozícióról is volt szó. Egyetlen félelmem csupán az volt, hogy életemben először nem otthon fogom tölteni a karácsonyt, ugyanis a szerződésem novembertől áprilisig szólt.

Mivel Lanzarote szigetére nincs közvetlen járat Budapestről, úgy döntöttem, hogy barcelonai átszállásom alatt pár napot a városban töltök. Ezt egy percig se bántam meg, megérte összekötni a kellemeset a hasznossal.

Mikor landolt a gépem a lanzarotei reptéren, tudtam hogy egyedül kell eljutnom a hotelig ahol dolgozni fogok. Mivel előzőleg Gábor informált róla, hogy a város ahova mennem kell, egyáltalán nincs messze a reptértől, így a parkolóban kiválasztottam a 200,  hevesen integető taxisofőr közül a legszimpatikusabbat és be is pattantam mellé.

10 perc múlva már a hotel recepcióján álltam, ahol egyből tudták ki vagyok és már hívták is az elődömet, hogy mutasson körbe mindent.

Eleinte négyen laktunk egy háromszobás apartmanban, így az első héten, egy már ott dolgozó felszolgáló lány szobatársa lettem. Szerencsére egyből megtaláltuk a közös hangot és később jó barátnők is lettünk. Miután viszont az animátor lány hazament (akinek ugye én érkeztem a helyére), külön szobája lett mindannyiunknak.

Számomra a munka jelentette az első meglepetést. Kívülről nézve sokkal egyszerűbbnek tűnt az animátorok élete, mint belecsöppenve a közepébe. Nem is gondolná az ember, hogy sokszor milyen nehéz rávenni az embereket arra, hogy mozogjanak vagy játszanak valamit. A hotelben ketten voltunk animátorok. A munkatársam foglalkozott a felnőttekkel, én pedig a gyerekekkel.

3 műszakban dolgoztam: délelőtt és délután a mini klubban kellett lefoglalnom a gyerekeket, este pedig táncra bírni őket a mini diszkóban és az esti showban segédkezni. Mivel a hotelban én voltam az egyedüli gyerekanimátor, így mondhatni szabad kezet kaptam, a saját fantáziámra volt bízva milyen úton-módon foglalom le a gyerekeket.

Általában két részre osztottam a napot: az egyik felében kézműves dolgokat készítettünk (például képeslapokat, maszkokat, bábúkat) a nap másik felét pedig az aktív mozgásnak szenteltük (sorversenyek, foci, bowling, darts).

Sokszor olyan játékokat is játszottunk, amiről a nyertes, az esti show előtt diplomát vehetett át a színpadon, általában ezek voltak a gyerekek kedvencei (például bingo, music quiz vagy társasjátékok).

Vasárnaponként volt mindig fixen szabadnapom, illetve kedd esténként se kellett dolgoznom. Én ezt az időt általában az utazásnak szenteltem, a szigeten belül mindenhova eljutottam ahova szerettem volna. Munkanapok alatt is volt idő kikapcsolódásra: a délelőtti és délutáni műszakom között, amikor csak tehettem leugrottam a partra.

Persze bulikból se volt hiány, ez az a téma amitől egyáltalán nem kell tartani ha Spanyolországba utazik az ember. Nekik valahogy a vérükben van a tánc és a zene, ha az ember nem hallja napi ötször a „fiesta” szót, az már komoly okot ad az aggodalomra :)

Rengeteg új emberrel ismerkedtem meg és sokat tanultam még magamról is a kint töltött időszak alatt. Mikor kiutaztam csak 1-2 szót nyekeregtem spanyolul, de a szókincsem észrevétlenül is fejlődött. Minden szempontból jó döntésnek tartom hogy kiutaztam, felejthetetlen élményekkel lettem gazdagabb.

Csak annyit tudok mondani így összefoglalva, hogy örülök, hogy belevágtam! :)

Te is szeretnél ilyen élményeket?

 •   Szívesen dolgoznál Spanyolországban spanyol nyelvtudás nélkül?
 •   Jól beszélsz egy vagy több idegen nyelvet?
 •   Csak pár hónapos munkavállalást tervezel, akár gyakorlat nélkül?
 • Nem szeretnéd itthon tölteni a telet, hanem inkább a tengerparton múlatnád az időt?

A Work Experience Spain program az ideális választás, ha meleg helyen szeretnéd tölteni a telet vagy az álmaid között szerepel egy élményekkel teli időszak a spanyol szigetek vagy partok valamelyikén - anélkül, hogy beszélnél spanyolul! A szállást és ellátást ingyen biztosítják a spanyol hotelek is, így nem kell a szerződésed időszaka alatt költened semmire. A részvételhez nem szükséges hallgatói jogviszony, sem spanyol nyelvtudás, sem előzetes gyakorlat a hotelmunkák világából.

Nem tudsz elhelyezkedni, mert nincs gyakorlatod, vagy rendelkezel tapasztalattal, de nem elég nívós helyeken? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat és megtanulni spanyolul? Referenciát szeretnél szerezni egy 4-5 csillagos spanyol szállodától? Inkább töltöd a telet egy napfényes szigeten, mint Magyarországon? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

 •  Szükséges kezdőtőke: kb.150.000 Ft
 •  Programdíj: 200-300 GBP
 •  Fizetés: 300-500 EUR/hó
 •  Pozíciók: felszolgáló, bartender, szobalány, recepciós, konyhai kisegítő, animátor, kertész
 •  Szállás: ingyenesen biztosított
 •  Ellátás: ingyenesen biztosított
 •  Elvárások: magabiztos angol vagy spanyol vagy német nyelvtudás
 •  Szerződés hossza: 3-6 hónap között, szabadon választott kezdődátumokkal
tovább...

Beszédes Dárió élménybeszámolója

A legelején szeretném tudatni kedves olvasókkal, hogy ez nem az első kint végzett munkám. Görögország előtt Spanyolországban töltöttem fél évet. Azután eldöntöttem, hogy újra bele vágok. Immáron Görögországi kis Rodosz szigetén. Tovább...

Bodnár Réka élménybeszámolója

Mindig is vágytam Spanyolországba, mert gyönyörű városai, tengerpartjai vannak. Emellett a spanyol nyelv rendkívül hangzatos, dallamos, szeretem a spanyol zenéket is, és mivel még sosem volt lehetőségem a spanyol életérzést megtapasztalni, úgy gondoltam, a szakmai gyakorlatom tökéletes helyszíne lesz az ország. Tovább...

Krupinszki Anita élménybeszámolója

Amint hazajöttem, egyből eldöntöttem, hogyha lesz lehetőségem ismét nekivágok a programnak, de ezúttal más helyen. Mindig élmény új emberekkel találkozni, új helyeket felfedezni, új barátságokat kötni, mindeközben azt a munkát végezni, amiben örömömet lelem, hiszen szeretek emberekkel foglalkozni, így számomra egyértelmű az ismétlés animátorként. Tovább...

Krizsán Regina élménybeszámolója

Összességében ez a kint töltött fél év volt életem legjobb fél éve, rengeteget tanultam magamról, mivel egyedül voltam, ha beteg voltam, mindent egyedül kellett megoldani. Meg tanultam hogyan kell keményen dolgozni, és hogy nem szabad mindent magunkra venni, így könnyebben áthidalhatóak a nehézségek. Tovább...

Túri Dóra élménybeszámolója

Rengeteg élménnyel gazdagodtam és annyira beleszerettem a szigetbe, hogy még le sem járt az első szerződésem, de már a másodikra jelentkezek. Nagyon sok új dolgot tanultam, fejlődött az angol és a spanyol nyelvtudásom is, sőt még németül is megtanultam egy-két kifejezést. Tovább...

Drahanovszki Vilmos élménybeszámolója

Visszagondoltam, hogy mennyi újat tanultam itt, és hogy mennyit fejlődött a spanyol, és az angol tudásom, illetve mennyi új kultúrát megismertem, és mennyi barátom lett Európa különböző részeiről... Mindenkinek csak ajánlani tudom! Tovább...

Ledzényi Viktória élménybeszámolója

A legtöbb hétvégi bulit a Heineken nevezetű szórakozóhelyen töltöttük , itt hamar megszereti mindenki a spanyol zenéket. A szép lányokat mindig wellcome drink-kel köszöntik.. Tovább...

Kátai Anikó élménybeszámolója

A kommunikációt én igazán élveztem, sokszor elég volt, ha csak egy sííí-t mondtál, aztán ha csúnyán néztek rád, akkor egy jól hangsúlyozott nooo is megoldott mindent. :D A munkanapok általában jó hangulatban teltek, a munkatársak segítőkészek, kedvesek és humorosak voltak. Tovább...

Gódor Marietta élménybeszámolója

Az étterem főnöke nagyon tisztelettudó volt és kedves velünk, a kollégák is nagyon segítőkészek voltak mindig. Azt éreztem, hogy szeretek ott dolgozni. Az ottani emberek is mindig vidámak voltak, és azt sugározták feléd, hogy milyen boldogok. Tovább...

Németh Fanni élménybeszámolója

Heti két szabadnappal rendelkeztünk és kérésre kaphattunk közös szabadnapot a többi gyakornokkal, akik mind magyarok voltak a szállodában. A szigetet sikerült körbejárnunk autót bérelve és megnézni a főbb nevezetességeket... Tovább...