Mennyire bízhatok ezekben a szerződésekben?

Minden program keretében legális munka- vagy tréningszerződéssel fogsz rendelkezni, amit előzőleg jogászok néztek át.

  • Az általunk kiadott szerződéseket ezidáig minden főiskola és egyetem jóváhagyta, amikor szakmai gyakorlatos diákjaik elhelyezéséről volt szó.
  • Az összes munkahely esetében garantált a szerződésekben lévő juttatások valódisága, vagyis a szállásod, ellátásod garantált, a munkaköröd biztosított és a fizetésedet is biztosan meg fogod kapni.
  • A kintléted egész ideje alatt kapcsolatban maradsz a del REY International munkatársaival és ha szükséges, akkor áthelyezést tudunk biztosítani neked másik szállodába.
  • Fogadóhoteleinket az ügyfeleink visszajelzései alapján szerződtetjük le a következő szezonra, tehát nem dolgozunk olyan szállodákkal és munkáltatókkal, akikkel nem voltatok elégedettek.

A del REY International Group az Egyesült Királyság törvényei szerint végzi a tevékenységet, fontosnak tartja a szakmai Etikai Kódex betartását és működése során figyelembe veszi a jelentkezők országának a törvényeit is, valamint a fogadóországok jogszabályait is.

Miért csak PDF formátumban kapom meg a szerződéseket?

Mivel a modern technológia korában élünk, ahol a pénzügyeidet is a neten intézheted, és egy elektronikus dokumentumnak is ugyan olyan hitelessége van, mint egy papír alapúnak, így az elhelyezésed is gyorsabban és biztonságosabban végezhetjük ebben a formában.

Gyorsabban:
2 nap míg megérkezik hozzád a szerződés postán, 1 mire szignózod, 2 mire visszaér, 10 mire kiér a hotelbe, 1 míg szignózzák, 10 míg vissza és 2 amire hozzád. Ez közel egy hónapos átfutási idő tökéletes esetben is, nem beszélve arról, ha valamit módosítani kellene. E-mailen ez egy délután alatt lezongorázható.

Biztonságosabban:
Minden kiküldött/feltöltött dokumentumot regisztrál és elment a szerverünk, így bármit vissza tudunk keresni percre pontosan. Nem kell aggódnod azért, hogy odaér-e a posta időben, vagy el tudják e olvasni a címzést, amiatt sem, hogyha netán itthon hagyod a szerződésed. Ehelyett nyugodtan dőlhetsz hátra és intézhetsz mindent otthonról.

Miért nem magyar nyelvű a munkaszerződésem?

Mivel a szerződés közted és a hotel közt köttetik, így az ő országuk törvényeinek megfelelő szerződést kell kiadni. Egyértelmű, hogy egy magyar nyelvű dokumentumot a görög, vagy spanyol hatóságok nem fogadnának el, ezért került kialakításra a sima angol, vagy angol/adott nyelvű szerződés.

Mivel a programba való jelentkezés feltétele a legalább alapszintű angoltudás, így a szerződés tartalma sem lehet ismeretlen a számodra. Persze a nyelvezeti nehézségek elkerülése miatt, ha nem vagy teljesen tisztában az egyes pontokkal, azt jelezheted nekünk és informálunk a benne találhatóakról.

Szerződést akar módosítani a hotel kiérkezés után. Mit tegyek?

Azonnal jelezd nekünk a dolgot!

Ha nem tudunk az esetről, nem fogunk tudni segíteni semmiben, miután már új szerződéseket írtál alá!

  • Van, hogy a hotel ellenőrzést vár, és eredetiben is alá akar veled íratni szerződéseket - ha ezek ugyanazok, mint amiket itthon is szignóztál, akkor semmi gond nincs.
  • Előfordul, hogy jogászok felülbírálják a szerződéseket (erre pár évente kerül mindenhol sor) és új szövegezéssel kapsz szerződést, ami ugyanolyan munkakondíciókat garantál, ilyenkor sincs aggdalomra ok, de egyeztess velünk. Ha tőlünk zöld lámpát kapsz, akkor mehet a dolog.

Nagyon fontos, hogy ne írj alá semmit anélkül, hogy velünk egyeztetnél, mert csak úgy tudjuk védeni az érdekeidet, ha a mi szerződéseink vannak érvényben!!
Ez kiemelten hangsúlyos akkor, ha szakmai gyakorlatos vagy, mert abban az esetben az iskolád is érintett a dologban.

Előbb érkezek ki, mint a szerződés szerinti első munkanapom. Mi fog történni?

Mivel van egy alapvető rugalmasság a jegyed foglalásánál is, így ebből nem lesz semmilyen hátrányod.

Arra kell számolnod, hogy a korábbi érkezéssel a munkakezdésed is korábban lesz majd, így az extra napokat nem használhatod fel szabad kószálásra és pihenésre. Ennek az az oka, hogy ezalatt az idő alatt is biztosítja a hotel számodra a szállást és az ellátást, amiért nyilván le is kell tenned valamit az asztalra.

Felmerülhet benned a kérdés, hogy módosul-e a hazajöveteled dátuma. Ezt a legtöbb esetben helyben hagyják, így nem kell belekalkulálnod, amikor haza utat foglalsz.

Juthatok feljebb a ranglétrán?

Az első szerződésed ideje alatt nem számolhatsz előléptetésre.

Hiba lenne álmokat szövögetni arról, hogy majd te leszel a magyar trainee-k csoportvezetője egy hónapos munka után. Az első szerződést mindenki abban a pozícióban és olyan kondíciókkal tölti le, ahogy az a kiutazás előtt fixálva lett.

Ismétlők
Ha valaki egy újabb szerződést vállal be ugyanott, annak sem szabad előléptetésre számolnia. A trainee mindig trainee marad, egy előrelépési lehetőség van, a főállás.
Amennyiben ugyanoda mész vissza dolgozni a következő évben is, akkor szerencsés esetben kicsivel magasabb bért tudunk neked kiharcolni trainee-ként. Ez azonban mindig egyedi elbírálást igényel, és nem tudjuk a sikert garantálni.

Átszerződés főállásba
Ez kizárólag Spanyolországban szokott előfordulni és csak azoknál, akik szuper jól teljesítenek és nagyon elégedett velük a hotel. Ez azonban legkorábban az első szerződés letelte után következhet be, előbb soha. Ha a szálloda átvesz főállásba, az már a del REY International hatáskörén kívül esik, így bármilyen problémád van a munkahelyen (nem kapsz fizetést, túl sok a túlóra, stb) mi már nem tudunk segíteni neked úgy, mint a trainee-knek.
Arra viszont biztosan számolnod kell, hogy a főállásban dolgozóknak nem jár személyzeti szállás, így hiába fogsz sokkal többet keresni, jelentős összeget el kell majd költened az albérletre.

Akik eleve főállásban kezdenek (UK/Írország/Skócia/Görögország)
Itt van lehetőség előbbre lépni a ranglétrán kimagasló teljesítmény esetén.

Kérhetem a pozícióm megváltoztatását a hotelen belül?

Igen, ha teljesíted a választott munkakör elvárásait. Ezt nyilván egyeztetned kell a hotellel, de ha ők rábólintanak, akkor mehet a csere. Mindezt jelezned kell felénk is, hiszen ehhez módosítanunk kell a papírjaidon is. Erre kiemelten figyelned kell, hogyha szakmai gyakorlaton vagy, nehogy később okozzon fejfájást.

Nagyon jól érzem magam kint. Szeretnék hosszabban maradni. Megoldható?

Szerencsére sokszor előfordul az, hogy egy jelentkező a kiutazása után szeretne még tovább maradni.

Ha te vagy ez a személy, akkor az alábbiakat kell megtenned a megvalósításához:

Első és legfontosabbként jelezd a főnöködnek, hiszen nekik is rá kell bólintaniuk a dologra, plusz biztosnak kell lenniük abban, hogy adottak a szállásolási/ellátási feltételeid. Ezen felül meg kell beszélnetek egy fix dátumot, ami az új szerződésed végdátuma lesz. NE FELEDD, hogy ez a dátum nem lépheti túl a maximális 6 hónapot, mivel akkor új szerződés keretében tudsz maradni, ami díjazott.

Ha sikerült dűlőre jutnotok, akkor értesítened kell minket és megírni a pontos feltételeket, amiben megegyeztetek. Ha minden rendben van és megfelelőek az adatok, akkor hasonló módon, PDF-ben kapod majd meg a plusz időszakot lefedő szerződést, amit scannelve kell visszaküldened, mint az elején. Ezzel gyakorlatilag készen is vagyunk, így szabadon élvezheted az extra idődet

AMIRE MINDENKÉPPEN FIGYELJ: Hiába, hogy extra időszak, mégis csak olyan dátumot vállalj be, amit garantáltan tartani tudsz. Ha ezt elmulasztod, akkor a kauciót ugyan úgy elvesztheted, vagy kötbérre kell számolnod.

Akivel jöttem, úgy döntött, hogy hazamegy. Elmehetek én is?

Nem.

Attól még hogy valaki, aki egy hotelben dolgozik veled és úgy dönt, hogy felrúgja a szerződését, te nem mentesülsz a saját szerződésed alól.
Vagyis, ha a barátod után akarsz menni, megteheted, de szerződésszegésnek minősül és számolnod kell a következményeivel.

Van, ami nincs benne a szerződésemben. Ilyenkor mi történik?

Minden hotel a saját jogászai által elfogadott szerződés-sablonokat használja. Ezeken nem változtathatunk, és a te kedvedért a hotel sem fog. Ha egy adott típus nem tartalmazza pl. a gyakornokoknak biztosított havi juttatás mértékét, vagy a szállást, akkor ezeket a dolgokat egy ún. Private Agreement nevű szerződésben rögzítik a felek. Így nekik megmarad a jogilag elfogadott sablonszerződés, neked pedig minden hivatalos irat a rendelkezésedre áll, hogy biztonságban érezd magad.

Miért nem szerepel a borravaló a szerződésben?

Mert ez abszolút hely/részleg és vendégfüggő dolog. Sajnos sem mi, sem a hotel nem láthatja előre, hogy lesz-e borravalód, vagy sem - így egy kötelező erejű iratba nem is tudják belefoglalni.