Utoljára frissítve: 2024/04/13

 •   Szívesen dolgoznál ciprusi tengerpartokon angol nyelvtudással?
 •   Jól beszélsz egy vagy több idegen nyelvet?
 •   A nyáriszünetnél kicsit hosszabb munkavállalást tervezel, akár gyakorlat nélkül?

A Work Experience Cyprus program az ideális választás, ha legalább 4 hónapot tudsz vállalni és az álmaid között szerepel egy élményekkel teli időszak Cipruson.

A szállást és ellátást ingyen biztosítják a ciprusi szállodáink.  így nem kell a szerződésed időszaka alatt költened semmire. A részvételhez nem szükséges hallgatói jogviszony vagy előzetes gyakorlat, csak angol nyelvtudás. Ezen felül klassz fizetések és szerződésvégi bónuszok várnak! 

Szállodai munka Cipruson

Nem tudsz elhelyezkedni, mert nincs gyakorlatod, vagy rendelkezel tapasztalattal, de nem elég nívós helyeken? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat és beletanulni egy szállodai munkakörbe? Referenciát szeretnél szerezni egy ismert ciprusi szállodától? Inkább töltöd a nyaradat egy napfényes szigeten, mint Magyarországon? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Milyen helyszíneken lehet dolgozni?

Olyan 4-5 csillagos és Superior hoteleknél, melyek a  turisták közkedvelt nyaralóhelyein helyezkednek el.  2024-ben elérhető desztinációk (szabad pozíciók függvényében):

 • Limassol
 • Paphos
 • Ayia Napa

Elvárások

 • 18-35 közötti életkor
 • EU-s állampolgárság
 • Magabiztos angol vagy német nyelvtudás
 • Érvényes Európai Biztosítási Kártya (EHIC)
 • Hallgatói jogviszony: nem szükséges
 • Szakmai tapasztalat: nem szükséges
 • Legalább 4 hónapos időszak vállalása.

Betölthető pozíciók

Egyik munkakör betöltéséhez sem szükséges előzetes tapasztalat, de eltérő követelmények lehetnek!

Szerződés hossza 

A Work Experience Cyprus programban való részvétel hossza 4-8 hónap között szabadon választható. Egész évben lehet jelentkezni és mi folyamatosan, már októbertől kezdődően adjuk a szerződéseket a következő évi szezonra, a legjobb hotelekhez. A szállodák március és november között tartanak nyitva, kezdeni március és augusztus között bármikor lehet.

Indulj bármikor, akár hónapokkal előre is le tudsz szerződni, hogy az utazás előtt már ne kelljen sietned semmivel. Azt javasoljuk, hogy minimum 2 hónappal a tervezett kezdés előtt jelentkezz (ideális esetben 6 hónappal korábban). 

A kiutazás és a hazajövetel dátumát napra pontosan megtervezheted, így a kalandod egyáltalán nem ütközik a vizsáiddal, sem pedig az iskola szorgalmi időszakával. Ezen felül pedig lehetőséged nyílik a menet közbeni hosszabbításra is (ha nagyon tetszik a hely és nem akarsz hazajönni).

Minél korábban tudsz kezdeni és hosszabban maradni, annál előbb fogsz szerződést kapni.

Juttatások

A fizetés nem függ a jelentkező képzettségétől, referenciáitól, tapasztalatától és beosztásától, hanem a hotel egységesen határozza meg a traineek (gyakornokok) számára. Fizetésnap havonta van, a bért EUR számlára utalják (Wise vagy Revolut tökéletes erre a célra). 

A szállást és az ellátást térítésmentesen a munkaadó biztosítja, vagyis neked semmire nem kell költened a program időszaka alatt! A munkaruhát mindenhol garantálják, hiszen ezeknél a szállodáknál formaruhában kell dolgozni – egyedül egy kényelmes és strapabíró cipővel kell számolnod. A szobádat más gyakornokokkal fogod megosztani, a mosás & vasalás kérdéskör pedig könnyedén megoldható lesz a hotelen belül.

 • Fizetés: nettó €600-700/hó (vállalt munkanapok számától függ)
 • Bónusz: nettó €150 a szerződés végén
 • Szállás: ingyenes
 • Ellátás: ingyenes
 • Tréning: biztosított

Munkaidő & szabadidő

Te döntöd el jelentkezéskor, hogy mennyit szeretnél dolgozni egy héten és ez lesz a szerződésben is rögzítve:

 • Standard: heti 6 munkanap, napi 8 óra (fizetés: €700/hó)
 • Basic: heti 5 munkanap, napi 8 óra (fizetés: €600/hó)

beosztást a menedzserek készítik el.  A napi műszak a felszolgálóknál általában kétszer négy órás blokkra van bontva, közötte több órás szünettel. A szobalányok pedig a legtöbb helyen szobaszám szerint dolgoznak – vagyis minél rutinosabb valaki, annál korábban végez a napi teendőivel és számukra az estk indig szabadok. 

A legtöbb szállodában nem lehet igénybe venni a vendégeknek nyujtott szolgáltatásokat (medence, SPA, stb) még a szabadnapokon sem. A dolgozók hotelbeli lehetőségeit az adott munkahely szabályzata tartalmazza, ami kitér a szabadidő hotelen belüli eltöltésére, a vendég-dolgozó kapcsolatra is.

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor beutazni a szigetet, felfedezni a helyi látnivalókat, vagy élni az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekkel. Mivel ezeknél a szállodáknál nagyon sok fiatal szokott szerződni nyári munkára, így a társaság is adott lesz, a legtöbb helyen egymást érik a személyzeti bulik és beach party-k.

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk.  Ingyenes reptéri transzfert szervezünk neked, vagyis dedikált sofőr fog érted menni és elvisz egyenesen a szállodába. 

Cirusra a lehető legjobb és gyorsabb útvonal a repülés. Magyarországról Larnaca és Paphos reptereire vannak közvetlen járatok. 

  Repülővel

A WizzAir, és a RyanAir  indít járatokat a szigetre egész évben. A járatok ellenőrzésére mi a SkyScanner  oldalát szoktuk javasolni. 

Biztosítás

A programban való részvétel feltétele az érvényes EHIC  kártya, amely  biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén. Külön privát baleset- vagy utasbiztosítást nem szükséges kötni, de a szerződéses időszakra felelősségbiztosítással kell rendelkezni (költsége €5/hó), egy német, diákcsereprogramokra specializálódott biztosítónál.

Költségek

Szükséges indulótőkének kb. 180.000 Ft-ot szoktunk javasolni. A részletes költségekleírást a programtájékoztató tartalmazza. Az ügynökségi díjak angol fontban (GBP) értendők.  

 • jelentkezési díj: 15 GBP (a programba való felvétel estén esedékes)
 • programdíj:  300 GBP  (a Munkaajánlat elfogadásakor fizetendő)
 • felelősségbiztosítás: €5/hó
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy online felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába. Az iratok menet közben is benyújthatók, így nem szükséges mindennek kéznél lennie a regisztrációhoz. 

 • Önéletrajz (angol nyelven)
 • Elegáns, egész alakos fotó(k) 
 • Angol nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Európai Biztosítási Kártya (EHIC)
 • Érvényes útlevél  (a későbbi hivatali ügyintézéshez lesz fontos)
 • A legtöbb ciprusi hotel erkölcsi bizonyítványt és anyakönyvi kivonatot is kér a hivatali ügyintézés miatt, így érdemes ezeket is időben beszerezned.
 • 4 db igazolványkép (kiutazást követően a szerződéskötésnél kérik  érdemes már itthon elkészíttetni)


Jelentkezés & kiválasztás menete

Az ajánlatok legtöbbje folyamatosan érkezik, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést, még akkor is ha hónapokkal később szeretnél utazni. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

  Regisztráció a del REY International rendszerében

Regisztrált felhasználóként létrehozunk egy profilt neked, ahol összeálítjuk a jelentkezési anyagodat.Ha pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Munkaajánlat

Vannak olyan hotelek (és ők vannak többségben) akik a del REY International rendszerében böngésznek az önéletrajzok között, vagy a hozzájuk befutó jelentkezések közül válogatnak. Lehet hogy ki lesz jelölve számodra egy telefonos vagy skype-os interjú, de sok szálloda erre nem tart igényt. Ha valakinek szeretnének állást ajánlani, akkor küldenek egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).

  Munkaszerződéssel kapcsolatos ügyintézés

Amennyiben elfogadod a felajánlott pozíciót és kondíciókat, akkor megkapod tőlünk a szerződésedet (Contract/Agreement) és sok egyéb iratot. Ekkor kell kifizetni a programdíjat is.
Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!

KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK, HA TETSZIK A PROGRAM:

 • Fontos információk a jelentkezéshez - először kezd itt az olvasást
 • A regisztrációkor már be tudsz jelölni több célországot is, így érdemes előre átböngészni a többi programot is
 • Maga a regisztráció nem kötelez semmire, nálunk nincsenek apróbetűs részek


Kérdéseid vannak jelentkezés előtt? 

Kérdezd közvetlenül a program koordinátorát! 

Krizsán Regina élménybeszámolója

Összességében ez a kint töltött fél év volt életem legjobb fél éve, rengeteget tanultam magamról, mivel egyedül voltam, ha beteg voltam, mindent egyedül kellett megoldani. Meg tanultam hogyan kell keményen dolgozni, és hogy nem szabad mindent magunkra venni, így könnyebben áthidalhatóak a nehézségek. Tovább...

Unoka Lívia Katalin élménybeszámolója

Dél-Cipruson nagyon sokan beszélnek angolul, illetve nagyon könnyű angol nyelvű busz menetredeket találni az interneten, tehát nem féltem neki indulni az ismeretlennek, főleg amikor sikerült közös szabadnapot kapnunk a barátnőmmel. Tovább...

Adorján Zsuzsanna élménybeszámolója

A szállás a város turista- övezetében volt, kb. 15 perc sétára a tengerparttól. Én Paphos legnagyobb hoteljébe kerültem, egy négycsillagos szálloda éttermébe, ahonnan egyenes kilátás volt a tengerre. Tovább...

K. Katalin élménybeszámolója

Nagyon sok emberrel megismerkedtem a hotelen kívül is. Lettek ciprusi barátnőim. Nekik köszönhetően a latin tánc lett az új hobbim. Hetente latin bulikba mentem velük és csodálatos élményekkel gazdagodtam. Tovább...

Csikós Andrea élménybeszámolója

Kedvesek, és segítenek bármiben. A főnökök is közvetlenek, bármit elmondhatsz és ha tudnak alkalmazkodnak hozzád. Sajnos mi kifogtuk az esküvő szezont, így páromnak hétvégente mindig túlóráznia kellett, általában hét elején kapott szabadnapot. Tovább...

Gódor Marietta élménybeszámolója

Amikor Cipruson a Larnakai repülőtérre értem egy nagyon kedves taxisofőr várt a helyszínen, akit a hotel küldött számomra névtáblával ellátva. Olyan jó hangulatban telt az utazásom a hotelig Limassolba, ahol dolgoztam, hogy megnyugodtam tényleg nem lesz semmi bajom. Tovább...

Haviarová Emese élménybeszámolója

A 6 hónap úgy elrepült, mintha csak egy hét lett volna. Mindenkit arra biztatok, hogy merjen belevágni, rengeteg tapasztalattal és élménnyel fog haza térni. Természetesen a nyelvtanuláshoz is rengeteg segít. Tovább...

Farkas Daniella élménybeszámolója

Azt tudom mondani, hogy ha valaki tényleg változást akar az életében és egy gyönyörű helyen élni és dolgozni, akkor válassza mindenképpen Ciprust! Tovább...