Utoljára frissítve: 2024/04/13

 •   Szívesen dolgoznál a Kanári-szigeteken angol nyelvtudással?
 •    Kifejezetten télre, vagy nyáron kívüli időszakra keresel fizetett szakmai gyakorlatos helyet?
 •    Jó lenne ha a szakmai gyakolatos papírmunka terhét levennén a válladról?
 •  Megbízható, korrekt munkahelyt keresel és szereted, ha minden elő van készítve számodra? 

Az Internship Spain program az ideális választás, ha meleg helyen szeretnéd tölteni a telet vagy az álmaid között szerepel egy élményekkel teli időszak a Kanári-szigeteken - anélkül, hogy beszélnél spanyolul!

A szállást és ellátást ingyen biztosítják a hotelek, így nem kell a szerződésed időszaka alatt költened semmire. A részvételhez nem szükséges spanyol nyelvtudás, sem előzetes gyakorlat a hotelmunkák világából.

Szállodai szakmai gyakorlat a Kanári-szigeteken

Ha a kötelező szakmai gyakorlatodat szeretnéd egy különeges helyen letudni, miközben szuper élményeket szerzel és pénzt is keresel, akkor a Kanári-szigetek egész évben kiváló alternatíva. Mikor érdemes ezt a helyszínt választanod?

 • Ha a nyári szünetben, vagy azon kívüli időszakban kell a kötelező szakmai gyakolatot teljesítened.
 • Ha jól beszélsz angolul - spanyol nyelvtudás nem szükséges.
 • Ha az alábbi szakok valamelyikén tanulsz, akkor tudunk passzoló munkakört biztosítani: turizmus, marketing, kereskedelem, business, rekreáció, közösségszervezés. tanárképzés, nyelvi képzések, HR

Milyen helyszíneken lehet dolgozni?

Szállodaláncainkban megtalálhatóak a 3-4-5 csillagos hotelek, melyek a turisták közkedvelt nyaralóhelyein helyezkednek el, legyen az nagyobb város vagy csendesebb partszakasz. A fogadóhotelt mindig aszerint biztosítjuk, hogy mik a sulid elvárásai.

 • Fuerteventura
 • Lanzarote
 • Tenerife

Elvárások

 • 18-30 közötti életkor
 • EU-s állampolgárság
 • Magabiztos  angol vagy spanyol nyelvtudás
 • Érvényes Európai Biztosítási Kártya (EHIC)
 • Aktív hallgatói jogviszony
 • Szakmai tapasztalat: nem szükséges
 • Legalább 3 hónapos időszak vállalása

Betölthető pozíciók

Egyik munkakör betöltéséhez sem szükséges előzetes tapasztalat, de eltérő követelmények lehetnek és a választható munkakör függ a sulid elvárásaitól is.

Szerződés hossza 

Az Internship Spain programban a Kanári-szigetek esetében 3-6 hónap közti szerződést vállalhatsz. Dolgozhatsz hosszabban, mint a kötelező szakmai gyakorlatod időtartama. A jelentkezés folyamatos, hiszen a hotelek egész évben nyitva vannak. Indulj bármikor, akár hónapokkal előre is le tudsz szerződni, hogy az utazás előtt már ne kelljen sietned semmivel. Azt javasoljuk, hogy minimum 3 hónappal a tervezett kezdés előtt jelentkezz (ideális esetben 6 hónappal korábban).

A kiutazás és a hazajövetel dátumát napra pontosan megtervezheted, így a kalandod egyáltalán nem ütközik a vizsáiddal, sem pedig az iskola szorgalmi időszakával. 

Juttatások

A fizetés nem függ a jelentkező képzettségétől, referenciáitól, tapasztalatától és beosztásától, hanem a hotel egységesen határozza meg a traineek számára. Fizetésnap havonta van, a bért vagy spanyol számlára, vagy készpénzben fizetik ki. Vannak pozíciók, ahol borravalóra is lehet számolni.

A szállást és az ellátást térítésmentesen a munkaadó biztosítja, vagyis neked semmire nem kell költened a program időszaka alatt! A munkaruhát mindenhol garantálják, hiszen ezeknél a szállodáknál formaruhában kell dolgozni – egyedül egy kényelmes és strapabíró cipővel kell számolnod. A szobádat más gyakornokokkal fogod megosztani, a mosás & vasalás kérdéskör pedig könnyedén megoldható lesz a hotelen belül.

 • Fizetés: nettó €300-350/hó
 • Szállás: ingyenes
 • Ellátás: ingyenes
 • Tréning: biztosított

Ösztöndíj lehetőségek

Attól függően, hogy melyik egytemre jársz, eltérő lehetőségeid vannak az elérhető ösztöndíjak tekintetében. Ebben segítünk majd eligazodni, még a jelentkezésed véglegesítése előtt. Célunk, hogy kimaxoljuk a bevételeidet, így az ösztöndíj pályázat legfontosabb elemeit mi készítjük majd el neked! :) 

2024-ben elérhető ösztöndíj lehetőségek egyetemistáknak:

 • Erasmus+ (állami és magánegyetemeken): összege kb €700/hó
 • Pannónia (alapítványi egyetemeken): összege kb 375.000 Ft/hó

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaórák száma 40 (heti 2 szabadnap garantált), a napi munkaidő 8 óra. A beosztásod a főnökeid készítik el minden héten, így külön kérésekkel feléjük fordulhatsz majd. Az étteremhez kapcsolódó munkakörökben (felszolgálás, bárok, konyha) mindig a nyitva tartáshoz igazodik a munkaidő. Ez azt jelenti, hogy jellemzően 4-5 órát dolgoztok egyhuzamban majd egy nagyobb szünet következik a nap közepén (szieszta) amit ismét egy rövidebb űszak követ. Más pozíciókban - mint például a szobalányoknak, vagy recepciósoknak - a munkaidőtök egyben nyolc óra lesz.

A legtöbb szállodában nem lehet igénybe venni a vendégeknek nyujtott szolgáltatásokat (medence, SPA, stb) még a szabadnapokon sem. A dolgozók hotelbeli lehetőségeit az adott munkahely szabályzata tartalmazza, ami kitér a szabadidő hotelen belüli eltöltésére, a vendég-dolgozó kapcsolatra is.

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor beutazni a szigetet, felfedezni a helyi látnivalókat, vagy élni az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekkel. Mivel ezeknél a szállodáknál nagyon sok fiatal szokott szerződni nyári munkára, így a társaság is adott lesz, a legtöbb helyen egymást érik a személyzeti bulik és beach party-k.

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk. A reptéri transzferedet segítünk lefoglalni, így a reptérről egyenesen a hotel recepciójára tudsz menni.

A Kanári-szigetekre csak repülővel lehet eljutni. Jellemzően 1 átszállással kell kalkulálnod, de bizonyos helyekre vannak közvetlen WizzAir járatok. Alternatív indulás lehetséges Pozsonyból vagy Bécsből is. 

 Repülővel

A WizzAir, RyanAir és az Iberia indít járatokat a szigetekre a főszezonban. A szigeteken belül pedig kisebb társaságok biztosítják az átjárást, mint például a Binter. A járatok ellenőrzésére mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni.

Biztosítás

A programban való részvétel feltétele az érvényes EHIC kártya, amely biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén. Külön privát baleset- vagy utasbiztosítást nem szükséges kötni, de a felelősségbiztosítást kötelező (költsége €5/hó). Ezt egy német, diákcsereprogramokra specializálódott biztosítónál tudod majd online intézni. 

Költségek

Szükséges indulótőkének kb 200.000 Ft-ot szoktunk javasolni. A költségek részletes leírását a program tájkoztatóban találod. Az ügynökségi díjak angol fontban (GBP) vannak feltüntetve.

 • jelentkezési díj: 15 GBP (jelentkezéskor fizetendő)
 • scholarship/internship fee: 40 GBP (jelentkezéskor fizetendő)
 • programdíj: 300 GBP (a Munkaajánlat elfogadásakor fizetendő)
 • felelősségbiztosítás: €5/hó
 • követségi díj: 4000 Ft
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy online felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába. Az iratok menet közben is benyújthatók, így nem szükséges mindennek kéznél lennie a regisztrációhoz. 

 • Önéletrajz (angol nyelven)
 • Elegáns, egész alakos fotó(k) 
 • Angol nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Európai Biztosítási Kártya (EHIC)
 • Érvényes útlevél (a későbbi hivatali ügyintézéshez lesz fontos)
 • angol nyelvű iskolalátogatási igazolás

Az iskolád szakmai gyakorlatos dokumentumai angolul

Ezek a dokumentumok már a jelentkezésed pillanatban szükségesek lesznek, mivel az anyagod mellett kerülnek kiküldésre. A hotelek csak angol nyelvű dokumentumokat írnak alá, de ezt mindig biztosítja az iskola is. Kérjük járj utána, hogy melyik dokumentumot kéri az iskola eredetiben és milyen határidőig.  Ez igen fontos, mivel a későn leadott dokumentum miatt meghiúsulhat az elhelyezés is!


Jelentkezés & kiválasztás menete

Az ajánlatok legtöbbje folyamatosan érkezik, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést, még akkor is ha hónapokkal később szeretnél utazni. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

  Regisztráció a del REY International rendszerében

Regisztrált felhasználóként létrehozunk egy profilt neked, ahol összeálítjuk a jelentkezési anyagodat.Ha pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Munkaajánlat

Vannak olyan hotelek (és ők vannak többségben) akik a del REY International rendszerében böngésznek az önéletrajzok között, vagy a hozzájuk befutó jelentkezések közül válogatnak. Lehet hogy ki lesz jelölve számodra egy telefonos vagy skype-os interjú, de sok szálloda erre nem tart igényt. Ha valakinek szeretnének állást ajánlani, akkor küldenek egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).

  Munkaszerződéssel kapcsolatos ügyintézés

Amennyiben elfogadod a felajánlott pozíciót és kondíciókat, akkor megkapod tőlünk a szerződésedet (Contract/Agreement) és sok egyéb iratot. Ekkor kell kifizetni a programdíjat is.
Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!

 Egyetemi papírmunka

Ha készen vagyunk a munkahelyi iratokkal, akkor megkapod tőlünk a szakmai gyakolat igazolásához elengedhetetlen papírokat és az ösztöndíj pályázat benyújtsáhz szükséges iratokat is.

 Követségi ügyintézés

A szerződések aláírása után kell egyeztetned majd egy időpontot a Spanyol Nagykövetségre, ahová csak be kell vinned a del REY-től kapott iratokat. A munkavállaláshoz elengedhetetlen NIE azonosítód kb 2-3 hét alatt készül el.

KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK, HA TETSZIK A PROGRAM:

 • Fontos információk a jelentkezéshez - először kezd itt az olvasást
 • A regisztrációkor már be tudsz jelölni több célországot is, így érdemes előre átböngészni a többi programot is
 • Maga a regisztráció nem kötelez semmire, nálunk nincsenek apróbetűs részek


Kérdéseid vannak jelentkezés előtt? 

Kérdezd közvetlenül a program koordinátorát! :)