Kanári-szigeteki álommunka

Az első motivációm az útra az az volt, hogy az egyetemen 3 hónapos szakmai gyakorlatot kellett teljesítenem. Az egyetemen tartott állásbörzén találtunk meg a del Rey céget barátnőmmel, ami rögtön megtetszett, hiszen mindkettőnket vonzott az, hogy egy szép napsütéses szigeten töltsük el ezt a 3 hónapot. A kezdetekben egy kicsit fenntartásaink voltak, hogy biztos jó ötlet- e külföldön megpróbálni ezt a munkát, mivel azért csak idegen környezet, de mivel mindketten elég jól beszélünk angolul és németül ezért úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk, hiszen veszteni nem veszítünk ezzel semmit.  

Az egyetlen kikötésünk az az volt, hogy mindenképpen ketten szeretnénk menni a barátnőmmel, hiszen bevallom őszintén, hogy egyedül lehet nem mertem volna bevállalni a külföldi munkát, de így ketten nyugodtabban indultunk neki az egész jelentkezésnek.

Az ügyintézésünk az nagyon gyorsan lezajlott, ahogy regisztráltunk a programra már rá egy héten belül kaptunk is egy állásajánlatot Lanzarote szigetéről.

Mielőtt elfogadtunk volna az ajánlatot mindketten utánanéztünk az interneten a szigetnek, amibe rögtön beleszerettünk, hiszen gyönyörű, különleges sziget. Nem is vártunk sokat azzal, hogy elfogadjuk az ajánlatot.

Egy 4*-os szállodába kaptunk ajánlatot, ahol animátorként dolgoztunk. Azért választottuk az animátorkodást, mert szeretünk az emberekkel lenni, beszélgetni, foglalkozni velük. Így nem is volt kérdés, hogy ez a pozíció az, amit szívesen csinálnánk.

Ahogy megérkeztünk a szállodába mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Először a fő animátorral találkoztunk, aki elmondta az időbeosztásunkat és segített mindent elmagyarázni, hogy majd miket kell csinálni, milyen programokat kell lebonyolítani. 2 hét alatt már bele is rázódtunk a munkába, mindent tudtunk, hogy hogy kell csinálni. A fő animátor volt az, aki a felnőttekkel foglalkozott, nekik csinált programokat. Mi pedig felválta dolgoztunk. Az egyikőnk a mini club-ban volt, a másikunk pedig a tiniknek csinált programokat.

Amit nagyon szerettünk az az volt, hogy a napunk az fél 11-től kezdődött, így volt időnk bőven kipihenni magunkat. Aztán délután 1-től 3-ig volt a sieszta időnk, amikor ebédelhettünk és utána barátnőmmel mi ilyenkor lementünk a partra (ami 3 percre volt tőlünk) egy kicsit napozni és fürdeni az óceánban. Ezután 3-től kezdődött a munka , ami 5-ig tartott. Bevallom, hogy eleinte féltem, hogy nagyon fáradtak leszünk, hiszen egésznap másokkal kell foglalkozni és csinálni nekik a programokat, de annyira élveztük, hogy fel sem tűnt nekünk sosem, hogy mennyire telik az idő. A legjobb munka, amit csak választhattunk :)  Nagyon szórakoztató volt a gyerekekkel is foglalkozni a mini clubban, ahol különböző kreatív dolgokat próbáltunk kitalálni a számukra.

Este fél 9-kor kezdődött a gyerekeknek a mini disco, amit nekünk animátoroknak kellett rendezni. Ilyenkor a színpadnál tartottunk a gyerekeknek egy zenés táncos kis discot, amit mindig nagyon élveztek és nem csak ők, hanem mi is animátorok. A mini-disco után következett fél 10-kor az esti show, ahol különböző fellépők voltak láthatók. Itt segíteni kellett a háttérben nekünk, a világítással, a zenével stb. Így minden nap fél 11-kor végeztünk és ekkor mentünk vissza az apartmanunkban. Mivel ilyenkor vitt a hangulat minket sosem fáradtunk el a nap folyamán, ezért mindig mentünk az éjszakába :) Vagy bulizni, vagy sétálni az óceánparton vagy beülni valahová és beszélgetni a kollegákkal együtt.

Vasárnap volt csak a szabadnapunk, amit mindig kirándulással töltöttünk. Magunk jártuk be a szigetet, kocsit béreltünk vagy busszal mentünk, ami nagyon egyszerű volt, könnyen lehetett tájékozódni. A szigeten több magyarral is megismerkedtünk, hiszen a szigeten elég sok magyar dolgozott, amit nem is gondoltam volna.

Ami a legjobban tetszett az, hogy minden kollegával, a pincérektől a recepciósokig nagyon jóban lettünk és tartottunk is kapcsolatot. Együtt mentünk bulizni vagy együtt csináltunk programokat.

A spanyol temperamentum és hozzáállás az élethez az, ami igazán lenyűgözött engem. Imádtam ott minden embert, olyan kedvesek és mosolygósok és még az idegenek is köszöntek nekünk az utcán. Annyira felszabadultak lettünk barátnőmmel, amit itthon sosem éreztünk. A napsütés, az óceán, az emberek, a szigeten a látnivalók, a bulik, a társaság mind-mind hozzájárult ehhez.  A legjobb dolog az eddigi életemben, ami történhetett, hogy bevállaltunk, hogy kint töltjük a szakmai gyakorlatunkat.

Minden hétvégén buliztunk, pedig itthon szinte sosem mentem csak 1szer, 2szer egy évben. De itt a bulik nagyon hangulatosak voltak, mindenkinek csak ajánlani tudom. Meg sem közelíti a magyar bulikat. Jó hangulat, spanyol zenék..stb.

Egyébként a szálloda egyik apartmanjában laktunk, ahol 4-en voltunk egy szobában, 2 pincérlánnyal együtt. 2 szoba volt, egy konyha és egy nappali, ahol bőven elfértünk mindannyian. Az apartman éppen a mini club mellett helyezkedett el. Kisebb problémánk a csótányokkal volt, de nem volt vészes. Nem sokszor találkoztunk velük a szobánkban csak egyszer, kétszer, akkor gyorsan lefújtuk őket és ennyi. Nem volt ezzel különösebb problémánk. Internetet lehetett venni havonta a recepciónál, ami nekünk ott dolgozóknak olcsóbb volt sokkal, mint a vendégeknek. A szállodában nap 3-szor étkezhettünk, ugyanazt ettük, mint a vendégek és ugyanúgy az étteremben ettünk velünk, ami az animátoroknak megengedett volt. Nagyon finom volt mindig az étel, nagyon sok választék és így mindig jól laktunk.

A legjobb döntésem volt, amit valaha tettem, hogy eljöttem ide, hiszen úgy érzem h sokat változtam ez idő alatt. Nyitottabb lettem és rengeteg élménnyel gazdagodtam a kint tartózkodásom során, és ami a legfontosabb, hogy nagyon sok barátra tettem szert, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot és alig várják, hogy visszamenjek :)

Nyelvtanulás szempontjából is nagyon jó döntés volt, hiszen nagyon sokat bővült a szókincsem és most már bárkivel el tudok beszélgetni angolul és németül egyaránt. Úgyhogy én személy szerint mindenkinek csak ajánlani tudom.

És az hogy újra jelentkeztem és újra kint szeretném tölteni a nyarat szerintem az magáért beszél ;)

Te is szeretnél ilyen élményeket?

  •   Szívesen dolgoznál Spanyolországban spanyol nyelvtudás nélkül?
  •   Jól beszélsz egy vagy több idegen nyelvet?
  •   Csak pár hónapos munkavállalást tervezel, akár gyakorlat nélkül?
  • Nem szeretnéd itthon tölteni a telet, hanem inkább a tengerparton múlatnád az időt?

A Work Experience Spain program az ideális választás, ha meleg helyen szeretnéd tölteni a telet vagy az álmaid között szerepel egy élményekkel teli időszak a spanyol szigetek vagy partok valamelyikén - anélkül, hogy beszélnél spanyolul! A szállást és ellátást ingyen biztosítják a spanyol hotelek is, így nem kell a szerződésed időszaka alatt költened semmire. A részvételhez nem szükséges hallgatói jogviszony, sem spanyol nyelvtudás, sem előzetes gyakorlat a hotelmunkák világából.

Nem tudsz elhelyezkedni, mert nincs gyakorlatod, vagy rendelkezel tapasztalattal, de nem elég nívós helyeken? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat és megtanulni spanyolul? Referenciát szeretnél szerezni egy 3-4-5 csillagos spanyol szállodától? Inkább töltöd a telet egy napfényes szigeten, mint Magyarországon? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

  •  Életkori limit: 18 -30 év között
  •  Szükséges kezdőtőke: kb.180.000 Ft
  •  Programdíj: 300 GBP
  •  Juttatás: nettó €300/hó 
  •  Bónuszok: nettó €100/hó a szerződés végén egy összegben
  •  Pozíciók: felszolgáló, bartender, szobalány, recepciós, hostess, konyhai kisegítő, szakácssegéd, animátor
  •  Lokációk: Baleár-szigetek (Mallorca, Menorca, Ibiza), Katalónia (Costa Barcelona, Costa Brava), Andalúzia (Almería, Costa del Sol)
  •  Szállás: ingyenesen biztosított
  •  Ellátás: ingyenesen biztosított
  •  Elvárások: magabiztos angol vagy spanyol vagy német nyelvtudás
  •  Szerződés hossza: 2-6 hónap között, szabadon választott kezdődátumokkal
tovább...

Beszédes Dárió élménybeszámolója

A legelején szeretném tudatni kedves olvasókkal, hogy ez nem az első kint végzett munkám. Görögország előtt Spanyolországban töltöttem fél évet. Azután eldöntöttem, hogy újra bele vágok. Immáron Görögországi kis Rodosz szigetén. Tovább...

Bodnár Réka élménybeszámolója

Mindig is vágytam Spanyolországba, mert gyönyörű városai, tengerpartjai vannak. Emellett a spanyol nyelv rendkívül hangzatos, dallamos, szeretem a spanyol zenéket is, és mivel még sosem volt lehetőségem a spanyol életérzést megtapasztalni, úgy gondoltam, a szakmai gyakorlatom tökéletes helyszíne lesz az ország. Tovább...

Krupinszki Anita élménybeszámolója

Amint hazajöttem, egyből eldöntöttem, hogyha lesz lehetőségem ismét nekivágok a programnak, de ezúttal más helyen. Mindig élmény új emberekkel találkozni, új helyeket felfedezni, új barátságokat kötni, mindeközben azt a munkát végezni, amiben örömömet lelem, hiszen szeretek emberekkel foglalkozni, így számomra egyértelmű az ismétlés animátorként. Tovább...

Krizsán Regina élménybeszámolója

Összességében ez a kint töltött fél év volt életem legjobb fél éve, rengeteget tanultam magamról, mivel egyedül voltam, ha beteg voltam, mindent egyedül kellett megoldani. Meg tanultam hogyan kell keményen dolgozni, és hogy nem szabad mindent magunkra venni, így könnyebben áthidalhatóak a nehézségek. Tovább...

Túri Dóra élménybeszámolója

Rengeteg élménnyel gazdagodtam és annyira beleszerettem a szigetbe, hogy még le sem járt az első szerződésem, de már a másodikra jelentkezek. Nagyon sok új dolgot tanultam, fejlődött az angol és a spanyol nyelvtudásom is, sőt még németül is megtanultam egy-két kifejezést. Tovább...

Drahanovszki Vilmos élménybeszámolója

Visszagondoltam, hogy mennyi újat tanultam itt, és hogy mennyit fejlődött a spanyol, és az angol tudásom, illetve mennyi új kultúrát megismertem, és mennyi barátom lett Európa különböző részeiről... Mindenkinek csak ajánlani tudom! Tovább...

Ledzényi Viktória élménybeszámolója

A legtöbb hétvégi bulit a Heineken nevezetű szórakozóhelyen töltöttük , itt hamar megszereti mindenki a spanyol zenéket. A szép lányokat mindig wellcome drink-kel köszöntik.. Tovább...

Kátai Anikó élménybeszámolója

A kommunikációt én igazán élveztem, sokszor elég volt, ha csak egy sííí-t mondtál, aztán ha csúnyán néztek rád, akkor egy jól hangsúlyozott nooo is megoldott mindent. :D A munkanapok általában jó hangulatban teltek, a munkatársak segítőkészek, kedvesek és humorosak voltak. Tovább...

Gódor Marietta élménybeszámolója

Az étterem főnöke nagyon tisztelettudó volt és kedves velünk, a kollégák is nagyon segítőkészek voltak mindig. Azt éreztem, hogy szeretek ott dolgozni. Az ottani emberek is mindig vidámak voltak, és azt sugározták feléd, hogy milyen boldogok. Tovább...

Németh Fanni élménybeszámolója

Heti két szabadnappal rendelkeztünk és kérésre kaphattunk közös szabadnapot a többi gyakornokkal, akik mind magyarok voltak a szállodában. A szigetet sikerült körbejárnunk autót bérelve és megnézni a főbb nevezetességeket... Tovább...