Szia, Kriszta vagyok!

3 hónapot töltöttem el a Kanári-szigetek egyikén gyerekanimátorkén, Lanzarote-n, Puerto del Carmen városban. Az egészbe azért vágtam bele, mert itthon egy kicsit már (magamhoz képest) egyszínű lett az életem, úgy éreztem kell valami, ami kizökkent az akkori állapotomból. Illetve van még egy ami szerintem elég fontos indok, bármennyire is hihetetlen én ezelőtt, sosem voltam homokos tengerparton, nem úsztam még tengerben, sőt repülőn is egyszer ültem. Összejött annyi pénzem hogy úgy éreztem nekivághatok egy ilyen kalandnak és végre elutazhatok egy időre, de mégis úgy hogy közben dolgozom. Számomra ez nagyon fontos volt, hogy dolgozzak. Nem nyaralni akartam és hazajönni, hanem dolgozni mást, máshol. Sokkal több élményben volt részem, sokkal több mindent tapasztaltam, mivel a kinti életet tapasztaltam meg, és nem azt milyen turistának lenni.

Hogyan is kerültem a del Rey-hez?

A válasz az, hogy ott ahol nem is gondoltam volna, még akkor 2013-ban. Az akkori képzéssel (idegenforgalmi szakmenedzser) amit végeztem, elmentünk az utazás kiállításra. Egyszer csak leszólított minket valaki, aki toborzott a del Rey-nek gyakornokokat. Akkor nem álltam úgy még anyagilag, hogy a szakmai gyakorlatomat del Rey-el menjek valahova. Folyamatosan kaptam a lehetőségeket és az emaileket, követtem őket minden felületen. Aztán most 2016-ban jutottam el oda, hogy akkor „uccuneki”. Leírhatatlan élmény, ami kint ért.

Egy napom

Gyerekanimátor voltam, nálunk a program kéthetente változott. Persze voltak fix programok/játékok, amit minden nap játszottunk. Reggeli a szállodában, és utána már nyitottunk is, először. Ekkor lightosabb játékok, felvezető dolgok hogy mit csinálunk délután. Ebédszünetet a hotel közelében töltöttük a parton, vagy a városban. Aztán a délutáni műszakban javarészt a medencében telt ott játszva a gyerekekkel. Ezután jött a nagyobb szünet, amikor már hazasétáltunk, kicsit felfrissítettük magunkat, és aztán este pedig ismét vissza a hotelbe minidisco-zni utána vacsora, és az aztán következő műsorhoz a világosítást csinálni. Nagyjából ennyiből állt egy napunk, állandóan vendégekkel körülvéve.

Boltok

Szinte nincs olyan, amit nem találsz meg kint. Élelmiszer boltok bőven vannak, majdnem hogy minden sarkon. De amik még fontos és minél előbb találd meg az a gyógyszertár, na, ott aztán tényleg minden van, mert egy drogéria is egyben. Ha erős naptej vagy kontaktlencse folyadék kell, akkor a gyógyszertárba keresd. Fontos talán még itt megemlítenem, hogy én lisztérzékeny vagyok, és hálaisten ezekkel a termékekkel sincs gond, olyan áron van mint itthon, és majdnem ugyanazok a márkák is, ha valaki esetleg sorstársam ebben, akkor megfogja találni magának ezeket a termékeket is ott (laktózérzékenyek szintén).

Internet/wifi

Erre a legegyszerűbb megoldás ha beülsz egy kávéra, teára, sörre, fagyira, valamire a part közelében és wifi-kódot kérsz. Mindenki ezt csinálja, nem túlzok, mindenki. A másik lehetőség, hogy vagy itthon vagy kint veszel egy kártyafüggetlen telefont és veszel kint valamilyen sim-kártyát. Itt most céget nem írok, de bemész egy plázába (vigyél valakit azért aki beszél spanyolul is, mert nem annyira alap az angol) és akkor járjátok körbe a szolgáltatókat. A spanyol sim-hez csak az irataid kellenek, és amúgy elég olcsó havidíjakkal dolgoznak, jó a net lefedettség.

Buli

Kikötő. Ennyit írok, tényleg, ott vannak a legjobb diszkók, mi is oda mentünk minden pénteken/szombaton. Készülj, hogy sok spanyol lesz, de nagyon jó az alaphangulat, és itt is mindig lehet jókat beszélgetni, és ismerkedni. Az ital is megfizethető áron van, és finoman is keverik a koktélokat.

Úszás/part

Nekünk a szállodánktól nem messze volt egy kisebb partszakasz, amit mindenkinek ajánlok. Ha lehet ne a nagy partszakaszt válaszd, mert ott kegyetlenül jön a szél, és beterít mindent, tényleg, mindent :) .. A kisebb part a jó választás, semmi szél, kevesebb ember és nyugi. Tanácsként ide írnám azt is, hogy olyan úszórucit/bikinit vigyél ami nem baj ha homokos marad az élete hátralévő részében, mert azt a homokot sehogy se szeded ki egy fehér bikiniből.

Akik először mennek ide hasznos tanácsaim, amik nekem is jól jöttek volna

Ne vigyél feleslegesen sok cuccot, de tényleg. Ami itthon se kell azt végképp ne vidd el. Akárcsak sampon, tusfürdő, naptej, ezt mind megveheted kint is és spórolsz is vele az összepakolásnál. Hagyj helyet vissza útra. Ez nagyon fontos, ugyanis sok dolgot fogsz venni és nem csak suvenirt de akár cipőt, ruhát, szóval hagyj neki helyet bőven a bőröndödben.

Vigyél minden féle ruhát. Lesz olyan nap amikor kelleni fog hosszú nadrág vagy egy vastagabb kardigán. Futó/sportcipő nekem a munkám miatt ugye jól is jött, mert abban dolgoztam, de  a pincérek közül is van aki abban megy a szállodáig és ott átveszi a munkáscipőét.

Írj naplót, blogolj, videózz, fényképezz, akármi. Személy szerint én mindegyiket csináltam, és mondhatom felettébb vicces így visszaolvasni és nézni őket. Válassz magadnak egy olyan eszközt, amivel úgy érzed teljesen megfogod a lényegét, hogy miért csinálod ezt, és mi az amiért megérte. Nekem ilyenek a videók, bár hányszor visszanézem azt, ahogy állunk a partnál és a vízben bohóckodunk, na az az amiért megérte.

Utazásaim

A lányokkal, akikkel együtt laktam és dolgoztam párszor kiruccantunk. Egyszer mentünk Fuerteventura-ra második alkalommal a La Graciosa-ra. Mindenkettő azzal indult, hogy béreltünk egy kocsit, nem drága, sőt, kifejezetten olcsónak mondanám, és és azzal mentünk el a komphoz. Komppal át és akkor ott szabadfoglalkozás. Mindkettő szigetnek csodálatos fehérhomokos partja van, és egyszerűen csak gyönyörű.

Összességében a program alatt rengeteg embert és kultúrát ismertem meg. Számomra ez is volt a fontos, hogy a munkámon keresztül tudjak olyanokat megtapasztalni, amiket itthon nem feltétlenül. Nagyon sok kollégával, és még vendéggel is ma is tartom a kapcsolatot, annyira jó ismertség alakult ki. Ez szerintem egy olyan lehetőség, amit mindenkinek kikéne egyszer használnia. Pláne ha nyitott vagy az újra, és a másra.

Te is szeretnél ilyen élményeket?

 •   Szívesen dolgoznál Spanyolországban spanyol nyelvtudás nélkül?
 •   Jól beszélsz egy vagy több idegen nyelvet?
 •   Csak pár hónapos munkavállalást tervezel, akár gyakorlat nélkül?
 • Nem szeretnéd itthon tölteni a telet, hanem inkább a tengerparton múlatnád az időt?

A Work Experience Spain program az ideális választás, ha meleg helyen szeretnéd tölteni a telet vagy az álmaid között szerepel egy élményekkel teli időszak a spanyol szigetek vagy partok valamelyikén - anélkül, hogy beszélnél spanyolul! A szállást és ellátást ingyen biztosítják a spanyol hotelek is, így nem kell a szerződésed időszaka alatt költened semmire. A részvételhez nem szükséges hallgatói jogviszony, sem spanyol nyelvtudás, sem előzetes gyakorlat a hotelmunkák világából.

Nem tudsz elhelyezkedni, mert nincs gyakorlatod, vagy rendelkezel tapasztalattal, de nem elég nívós helyeken? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat és megtanulni spanyolul? Referenciát szeretnél szerezni egy 4-5 csillagos spanyol szállodától? Inkább töltöd a telet egy napfényes szigeten, mint Magyarországon? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

 •  Szükséges kezdőtőke: kb.150.000 Ft
 •  Programdíj: 200-300 GBP
 •  Fizetés: 300-500 EUR/hó
 •  Pozíciók: felszolgáló, bartender, szobalány, recepciós, konyhai kisegítő, animátor, kertész
 •  Szállás: ingyenesen biztosított
 •  Ellátás: ingyenesen biztosított
 •  Elvárások: magabiztos angol vagy spanyol vagy német nyelvtudás
 •  Szerződés hossza: 3-6 hónap között, szabadon választott kezdődátumokkal
tovább...

Beszédes Dárió élménybeszámolója

A legelején szeretném tudatni kedves olvasókkal, hogy ez nem az első kint végzett munkám. Görögország előtt Spanyolországban töltöttem fél évet. Azután eldöntöttem, hogy újra bele vágok. Immáron Görögországi kis Rodosz szigetén. Tovább...

Bodnár Réka élménybeszámolója

Mindig is vágytam Spanyolországba, mert gyönyörű városai, tengerpartjai vannak. Emellett a spanyol nyelv rendkívül hangzatos, dallamos, szeretem a spanyol zenéket is, és mivel még sosem volt lehetőségem a spanyol életérzést megtapasztalni, úgy gondoltam, a szakmai gyakorlatom tökéletes helyszíne lesz az ország. Tovább...

Krupinszki Anita élménybeszámolója

Amint hazajöttem, egyből eldöntöttem, hogyha lesz lehetőségem ismét nekivágok a programnak, de ezúttal más helyen. Mindig élmény új emberekkel találkozni, új helyeket felfedezni, új barátságokat kötni, mindeközben azt a munkát végezni, amiben örömömet lelem, hiszen szeretek emberekkel foglalkozni, így számomra egyértelmű az ismétlés animátorként. Tovább...

Krizsán Regina élménybeszámolója

Összességében ez a kint töltött fél év volt életem legjobb fél éve, rengeteget tanultam magamról, mivel egyedül voltam, ha beteg voltam, mindent egyedül kellett megoldani. Meg tanultam hogyan kell keményen dolgozni, és hogy nem szabad mindent magunkra venni, így könnyebben áthidalhatóak a nehézségek. Tovább...

Túri Dóra élménybeszámolója

Rengeteg élménnyel gazdagodtam és annyira beleszerettem a szigetbe, hogy még le sem járt az első szerződésem, de már a másodikra jelentkezek. Nagyon sok új dolgot tanultam, fejlődött az angol és a spanyol nyelvtudásom is, sőt még németül is megtanultam egy-két kifejezést. Tovább...

Drahanovszki Vilmos élménybeszámolója

Visszagondoltam, hogy mennyi újat tanultam itt, és hogy mennyit fejlődött a spanyol, és az angol tudásom, illetve mennyi új kultúrát megismertem, és mennyi barátom lett Európa különböző részeiről... Mindenkinek csak ajánlani tudom! Tovább...

Ledzényi Viktória élménybeszámolója

A legtöbb hétvégi bulit a Heineken nevezetű szórakozóhelyen töltöttük , itt hamar megszereti mindenki a spanyol zenéket. A szép lányokat mindig wellcome drink-kel köszöntik.. Tovább...

Kátai Anikó élménybeszámolója

A kommunikációt én igazán élveztem, sokszor elég volt, ha csak egy sííí-t mondtál, aztán ha csúnyán néztek rád, akkor egy jól hangsúlyozott nooo is megoldott mindent. :D A munkanapok általában jó hangulatban teltek, a munkatársak segítőkészek, kedvesek és humorosak voltak. Tovább...

Gódor Marietta élménybeszámolója

Az étterem főnöke nagyon tisztelettudó volt és kedves velünk, a kollégák is nagyon segítőkészek voltak mindig. Azt éreztem, hogy szeretek ott dolgozni. Az ottani emberek is mindig vidámak voltak, és azt sugározták feléd, hogy milyen boldogok. Tovább...

Németh Fanni élménybeszámolója

Heti két szabadnappal rendelkeztünk és kérésre kaphattunk közös szabadnapot a többi gyakornokkal, akik mind magyarok voltak a szállodában. A szigetet sikerült körbejárnunk autót bérelve és megnézni a főbb nevezetességeket... Tovább...