NYELVTUDÁS

Itt találsz mindent arról, hogy milyen idegen nyelven és mennyire kell tudnod és hogyan mérjük fel a nyelvtudásod.

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK további témakörei:


Nem beszélek idegen nyelvet, jelentkezhetek?

Ha nem beszélsz legalább alapfokon angolul, akkor sajnos nem tudunk segíteni - nem jelentkezhetsz egyik programunkra sem.

Alapfokú angollal mosogató, takarító, szobalány vagy konyhai kisegítő pozícióba tudunk elhelyezni. Azonban azt tudnod kell, hogy az alapfokú angol több, mint a "Hello" és "My name is" mondatok ismerete. Ha nem tudsz a legtöbb alap társalgási témáról beszélgetni, nem értesz meg munkautasításokat, akkor nagyon gyorsan haza fognak küldeni. Arról nem is beszélve, hogy egy szót nem fogsz érteni az angol nyelvű munkaszerződésekből sem.

Aki csal a felvételi folyamat során, az még az elhelyezés előtt le fog bukni. Nyolc szemünk van és nagyon jól tudjuk már az önéletrajzod alapján is, hogy mi a valóság..

Szúrópróba szerűen számolhatsz angol telefonos interjúra is. Úgyhogy ha nem beszélsz angolul, ne kockáztass. A Feketelista csúnya dolog és évekre elveszi tőled a lehetőségét, hogy munkát vállalj több száz(!!) munkahelyen.

Nekünk nem célunk, hogy befizesd a pénzt és ne kapj érte semmit. Vagyis akkor engedünk ki, ha tudjuk, hogy nem leszel hazaküldve és tudod teljesíteni a kitűzött céljaidat. Alapfokú nyelvtudást fél év alatt nem lehetetlen elérni. Nagyon sok ügyfelünk nulláról indult és 4-5 év elteltével, konyháról vagy szobalánykodásból indulva már szuper főállásokban dolgoznak külföldön. 

Úgyhogy kezd el a tanulást még ma!

Nincs még nyelvvizsgám, így jelentkezhetek?

Nyugodtan jelentkezhetsz anélkül is, mivel egyik programnál sem alapkövetelmény a nyelvvizsga megléte.

Természetesen ha van, az csak előnyödre válik és gazdagíthatod vele a pályázati anyagodat. Érdemes jó minőségben beszkennelni és csatolni a Profilodhoz. Ezt megteheted a jelentkezéskor, vagy később is bármikor.

Van nyelvi szintfelmérő?

Nincsen nyelvi szintfelmérés.

Ha rögzítesz nyelvvizsgát a Profilodhoz, akkor az önéletrajzod és a bizonyítványok alapján biztosan be tudunk sorolni a megfelelő csoportba. Ha nincs nyelvvizsgád, akkor számolnod kell egy gyors skype-os vagy telefonos idegen nyelvű beszélgetésre.

Ha nem vagy biztos abban, hogy régen használt nyelvtudásod milyen szintnek felel meg, akkor kontaktolj velünk, átbeszéljük a lehetőségeidet és felmérjük a nyelvtudásodat.

Onnantól, hogy a rendszerben létrehoztad a Profilodat, számolnod kell rá, hogy bármikor hívhatnak kollégáink (nem csak magyarok) így ha hazudtál a nyelvtudásodról, az pillanatok alatt kiderül. Brit munkatársainkat nehéz megvezetni. ;)

Bármikor, bárki ellenőrzi is a nyelvtudásodat, az a te érdekedben történik.

Nem nyelvvizsgáztatunk, hanem azt nézzük, hogy biztosan nem fogsz-e bajba kerülni a kintléted során. Vagyis ha kollégánk azt mondja, hogy ez bizony nem társalgási nyelvtudás (hiába van egy X éves középfokúd) akkor hidd el neki, mert pontosan tudja mire lesz kint szükséged (és hidd el, hogy nem arra, ami a magyar nyelvvizsgarendszerhez kell...).

Nem a magyar oktatási rendszer beosztása szerint vannak kialakítva a szintek (beginner, conversational, fluent) hanem a való világ mércéje szerint. Tehát, ha az angol iroda felhív és kedélyesen elbeszélgettek, akkor vagy fluent, nem akkor ha van egy felsőfokú nyelvvizsgád.

Kell idegen nyelvű interjúra számolnom a leendő munkáltatómmal?

Work Experience & Internship program - a legtöbb hotel nem tart interjút. Ennek több oka is van:

  1. Spanyolország
    A hotelek személyzeti döntésért felelős vezetői sokszor nem beszélnek angolul. Velük a del REY International munkatársai is spanyolul kommunikálnak. A legtöbb pozícióban nem elvárás a spanyol nyelvtudás (mivel a résztvevők a vendégekkel fognak kommunikálni, akik szinte sosem spanyolok), így a hotel HR osztályával nem fogsz tudni beszélni (mivel jó eséllyel nem beszélsz spanyolul. :)

  2. Görögország & Ciprus
    A szállodák időszakosan üzemelnek (április és október között), így sok hotelláncnál több száz ember kiválasztását/felvételét és szerződtetését pár hét alatt kell lezongorázni. Hidd el nekünk, hogy ez irdatlan munka. Tehát ezeknek HR-eseknek fizikailag nincs kapacitásuk több száz embert interjúztatni.

Természetesen vannak olyan hotelek, akiknél a kiválasztottakat skype-os vagy telefonos interjúra rendelik, de ilyen esetben előre fogunk veled egyeztetni, hogy mikor kell számolnod a megkeresésre.

UK / Skócia / Írország / Tengerentúli területek - mindig van interjú. 
Előre egyeztetett időpontban kell számolnod telefonos interjúra, vagy skype-os előszűrésre anyanyelvi angol kollégákkal.

Job Fair
Minden évben eljönnek Budapestre a nagyobb szállodaláncok képviselői, és személyesen interjúztatják az előszűrt résztvevőket.
Ide csak meghívóval lehet jönni, az előszelektálást a del REY International végzi.

Casting Day
Kora tavasszal érkeznek a hotelanimációs cégek és válogatják ki a leendő animátorokat. Természetesen itt is személyes idegen nyelvű interjúra kell számolnod. Embereket azonban ők sem esznek. ;)

Olyannal szeretnék menni, aki gyengébben beszél/más nyelvet beszél. Lehet ezt?

Nyugodtan jelentkezhettek együtt is.

Viszont vegyétek figyelembe, hogy így szűkül a szóba jöhető hotelek köre, így nagyobb türelemmel kell várnotok az első munkaajánlat megérkezéséig.
Ha munkatársaink úgy látják, hogy nem jól alakulnak a dolgok, nem érdeklődnek a hotelek, vagy nem reális az elvárásotok, akkor szólni fognak nektek időben és más megoldásokat ajánlanak.

Mi történik, ha kiderül, hogy mégsem beszélek elég jól?

Akkor elégedetlenek a nyelvtudásoddal, ha ennek megalapozott oka van. Amennyiben a hoteled úgy dönt, hogy nem kíván tovább foglalkoztatni abban a munkakörben, vagy elfogadod amit felajánlanak helyette (ahol kevesebbet kell nyelvet használnod), vagy saját döntésed alapján hazautazol. Ha a hotel nem ajánl fel másik pozíciót, akkor élhetsz az áthelyezés lehetőségével.

Kell spanyolul tudnom, ha Spanyolországban szeretnék dolgozni?

Nem kell spanyolul beszélned ahhoz, hogy munkát vállalhass.

A programokon résztvevőktől magabiztos angol vagy német nyelvtudást várnak el a szállodák.
Természetesen, ha beszélsz spanyolul, az minden esetben előnyt jelent számodra.

Nagyon sokat fogsz tanulni, amíg kint vagy, mivel a legtöbb munkatársad anyanyelvi spanyol lesz. :)