BACK OFFICE

Aki a hotelek irodai munkáját végzi - marketing, sales, HR, stb.

Pozícióleírás letöltése
  Kérdés beküldése 

Más pozíciók:

Mi az a Back Office egy szállodában?

A back office munkakörökbe sorolunk minden olyan pozíciót, ami irodai jellegű és nem közvetlenül a vendégekhez kapcsolódik. Persze ez több tényleges tevékenységi körből áll össze, így érdemes külön foglalkozni picit velük. :)

Az ide tartozó pozíciók igen ritkák, így csak 1-2 bukkan fel belőlük szezononként. Ennek fényében érdemes regisztrálnod már jó előre, hiszen így biztosíthatod azt, hogy amikor van üresedés, akkor azonnal kiküldhető legyen az anyagod.

Manager Assistant
Egy olyan kiemelkedő lehetőség, ami igen komoly tapasztalatot ad majd a kezedbe. Ebben a munkakörben a hoteligazgató teljeskörű asszisztense leszel, veszed át a feladatai egy részét, tartod a kapcsolatot a többi részleggel és a kinti szervezetekkel is.

Marketing Trainee
Fő feladatod leggyakrabban a hotel promotálásának megszervezésében való részvétel. Ez persze nem szórólapozást jelent, hanem irodai feladatot, főképpen utazási irodákkal/ügynökségekkel való kapcsolattartást, vagy a beérkező anyagok feldolgozását.

Rendezvényszervezés
Sok hotelnek/főleg a nagyobbaknak megvannak a saját kis rendezvényeik (pl.: Tropical night Playa Blancán), melyeket egy külön csapat szervez. Ebben a munkakörben ennek a csapatnak leszel a tagja, segíted és követheted a munkájukat, miközben ellesheted a trükköket és a kritikus pontokat egy sikeres rendezvény megszervezésénél és lebonyolításánál.

Mik a Back Officehoz tartozó pozíciók elvárásai?

Mivel itt a kollégákkal és külső elemekkel is kell kommunikálnod, így a nyelvismeret a legelső szempont. Ezen a téren felső angol, és középnél erősebb spanyoltudás az elfogadott minden munkakörben.

Ezen felül (bár nem feltétel) célszerű, ha rendelkezel hasonló jellegű tapasztalattal és idevágó tanulmányokkal.

Mikor ideális ez a munkakör?

Elsősorban akkor, ha szakmai gyakorlatos helyet keresel a tanulmányaidhoz, vagy egy komoly referenciát szeretnél megszerezni, amire a jövőben építhetsz – hisz valljuk, be egy ilyen hotel igen szépen tud mutatni az önéletrajzodban.

Mikor nem ez a legmegfelelőbb a számodra?

Elsősorban akkor, ha nem szereted az precizitást, alaposságot és messze állsz a papírmunkától. Ha az a fajta ember vagy aki, a gyorsaságot a fentieket elé helyezi, vagy képtelen elképzelni magát egy asztalnál ülve, akkor ez a munkakör számodra nem ideális.

Fontos, hogy számolj arra, hogy ebben a pozícióban nem leszel veled egykorú fiatalokkal körülvéve, tehát egy abszolút „nem buli” pozícióról van szó.