LIFEGUARD - POOL BOY

Aki a csúszdáknál és a medencéknél a vendégek testi épségére ügyel.

POZÍCIÓK további témakörei:


Mi a különbség a poolboy és lifeguard között?

Ahhoz, hogy valaki lifeguard, vagyis „életmentő” pozíciót meg tudjon csípni, ahhoz mindenképpen szükséges végzettség.  Ezzel szemben a poolboy pozíciónál ez nem kötelező, persze előny, ha van ilyen végzettséget igazoló dokumentumod. Viszont mindkét esetben kell tudnod úszni.

Mik a poolboy feladatai általánosságban?

A legjobb poolboy jelentkező az, aki nem tart az emberektől, barátságos, segítőkész, bárkivel szóba elegyedik.  Persze a megfelelő nyelvismeret is szempont, hiszen kommunikálni kell a vendégekkel, ha bármire szükségük van.

Általánosságban a poolboy feladatai közé tartozik: a medence mindennapos takarítása és rendben tartása, a medence körüli takarítás, a napágyak és napernyők rendben tartása, a használt törölközők összeszedése, a felszolgálók segítése: ha nagyon sok a vendég, és a felszolgálóknak segítségre van szükségük, akkor a poolboy segít nekik a felvett italrendeléseket kivinni, illetve a végén a piszkos poharakat, akár tányérokat összeszedni.

Természetesen az is nagyon fontos, hogy a feladatai mellett folyamatosan felügyelje a medence körül játszó gyerekeket, illetve, ha bármi gond történik, akkor azonnal intézkedjen.

Jelentkezhetek gyakorlat nélkül is?

Igen, minden gond nélkül, hiszen kint úgyis megtanítanak mindent, ami a munka elvégzéséhez szükséges. Nagy előnyt jelent persze, ha van már gyakorlatod, de ez nem elvárás. Úszni tudás viszont elvárás.

Mi a lifeguard feladata?

Ez a munka már komolyabb, és nagyobb felelősséggel jár. Ahogy említettük is, mindenképpen szükséges hozzá lifeguard bizonyítvány, illetve nagy előny, ha már dolgoztál hasonló pozícióban.

Általában csúszdaparkokba keresnek életmentőket, ahol a medencéket kell folyamatosan felügyelned, és ha bármi baleset történik, akkor szakszerű segítséget kell nyújtanod. (ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS!!!)

A munkakör része lehet, hogy a csúszdaparkba érkező vendégeket fogadod, és neked fizetik a belépőjegyet, melyről számlát kell kiállítani. (Ezeket persze meg fogják tanítani, hogyan is kell megcsinálni)

A munkaóra általában reggel kezdődik, ahogy nyitnak a csúszdaparkok, vagy medence komplexumok, és délután 6-7 –ig tart, amikor zárás van. 

Lesz képzés a munkakezdés előtt?

Minden munkánál van betanítás, ez a poolboy és lifeguard pozíciónál is így van. Persze nem nehéz beletanulni ezekbe a munkakörökbe, emiatt nem kell egy percig sem aggódni! : )

Mikor ideális ez a munkakör a számomra?

Ha megfelelő a hozzáállásod, magabiztos úszás tudással rendelkezel, kedves és barátságos személyiség vagy, és nem ijedsz meg az előtted áló kihívásoktól, akkor a vendégek szeretni fognak és nem lesz előtted akadály.

Milyen esetben nem nekem való ez a pozíció?

Azt tudni kell, hogy egész nap vendégek közt leszel, és bármi van, kommunikálnod kell velük. Bármire szükségük van, neked kell helyt állnod és megoldanod. Ha nagyon zárkózott típus vagy, akkor nem biztos, hogy neked való a munka. Másik fontos: egész nap a napon leszel, ezért ha nagyon érzékeny a bőröd, akkor lehet, hogy inkább egy felszolgáló vagy báros pozíció lenne a számodra megfelelő. Úszni tudás minden esetben feltétel.

Beleszólnak a kinézetembe? Kell figyelem valamire?

Mint minden munkánál, megvannak itt is a kikötések. Persze mivel nem egy felszolgáló leszel, ezért nincs megszabva, hogy elegáns uniformba legyél egésznap a napon. Általában kapsz egy egyen pólót illetve rövidnadrágot sportcipővel érdemes magaddal vinned.

Milyen viselkedést várnak majd tőlem?

A hotelt képviseled akár egy recepciós, vagy felszolgáló, de nem profizmussal, hanem a vendégekkel való barátkozással és segítségnyújtással. Ennek fényében nyíltnak kell lenned, beszélgetned velük, érdeklődni.

Mennyire megterhelő ez a munkakör?

Fizikailag nem nehéz, hiszen a munkád egész napra oszlik szét és változatos is. Ami inkább megterhelő az a tény, hogy mindig jókedvűnek kell lenned, sosem mutathatod magadat rosszkedvvel, letörtnek vagy olyan viselkedéssel, ami taszítja az embereket. Ha kell, műmosolyt kell felvenned, ami fárasztó lehet, de hozzá tudsz szokni az idő előrehaladtával.

Hány órát kell dolgoznom egy nap?

Amint nyit a szálloda medencéje/csúszdapark, akkor kell kezdened, és 8-9 órát kell dolgoznod.

Általában egy műszakban kell dolgoznod, miután az emberek már 7 körül mennek a vacsoráztatásra a poolboy esetében, a lifeguardok pedig akkor végeznek, amikor bezár a csúszdapark/medencekomplexum.

Mitől függ, hogy mik lesznek a feladataim?

A feladatod adott, minden nap ugyanazt kell végezned, és csinálnod. Persze lehet, hogy lesznek monoton és unalmasabb napjaid, amikor nem lesz annyi vendég a medence körül, ez teljesen változó.

Mi történik, ha nem vagyok elég jó?

A lehetőség legtöbbször itt is megvan arra, hogy átkerülj másik munkakörbe, de ezt a hotel dönti el. Ha rendesen végzed a munkád, és lelkes vagy, akkor nem lesz gond.