A del REY Internationallal először 2 évvel ezelőtt „ismerkedtem“ meg, egy ismerősöm ajánlása kapcsán. Már a weboldal nagyon megtetszett, így aztán habozás nélkül elküldtem nekik az önéletrajzom. Alig telt el pár nap, már kaptam is a visszahívást, hogy egy görögországi hotel kiválasztott a felszolgálói pozícióra.

Mindig is elég nemzetközi vonalon mozogtam, ezért aztán el sem tudtam azt képzelni, hogy a nyaramat Budapesten töltsem, némi kis gyakornokoknak járó aprópénzért, ha eltölthetem egy gyönyörű tengerparton is, ráadásul jó fizetésért cserébe. Imádok utazni és amennyiben lehetséges utazom, nyelvet tanulok és próbálom minél jobban kihasználni az élet adta lehetőségeket. Nagyon szimpatikusnak találtam, hogy létezik olyan ügynökség, akik esélyt adnak a kalandvágyó fiataloknak egy izgalmas nyár eltöltéséhez.

Számomra az egy nagy plusz pontnak bizonyult, hogy a szállásról és az ellátásról nem saját magunknak kellett gondoskodnunk. Úgy gondolom, hogy ez mind anyagilag, mind szervezésileg is nagy terhet vett le a vállunkról.

Gyors gondolkodás után igent mondtam, és már repültem is ki április végén. Az első két hét maga volt a mennyország, ugyanis a korai érkezésem miatt a hotel teljesen üres volt. Ebből kifolyólag aztán élvezhettem a heti 3-4 szabadnapot, amit legfőképp a hotel saját magának kiépített tengerpartján töltöttem és hogy még fokozzuk a hatást, kaptam egy luxuslakosztályt, amiben egy hétig egyedül laktam.

Persze ez nem tartott így sokáig. 1 hét után átköltöztünk.... ugyanúgy maradtunk a hotelben, de egy sima szobában szállásoltak el bennünket. Így megkíméltek minket a napi túráktól, amit hegyre felmászva kellett volna teljesítenünk nap mint nap a munkába járás miatt.

A napi rutin

Ahogy teltek a hetek, kezdett beindulni a szezon és folyamatosan érkeztek a vendégek. Lépésről lépésre kezdtem belerázódni a munkába és egyre rutinosabban mozogtam a vendéglátás területén, amiben azelőtt semmi tapasztalatom nem volt. Ezt azért is emeltem ki, hogy senki ne ijedjen meg attól, hogy nincsen tapasztalata az ilyen jellegű munkakörökben, könnyen és ügyesen belelehet jönni. Mint mindenhol, mindenben, a kezdet itt is nehéz volt, de úgy gondolom, kellő alkalmazkodással és talpraesettséggel könnyen belelehet rázódni az újdonság adta kihívásokba.

Azonban senki ne felejtse el, hogy elsősorban dolgozni megy ki, és csak másodlagosan szól a nyaralásról, bulizásról. Ezzel jobb tisztába lenni a későbbi csalódások elkerülése érdekében :)

Magával a munkával kapcsolatosan nekem az volt az erős tapasztalatom, hogy sokkal inkább számít a kedvesség, közvetlenség, mint a szakmai profizmus. A pozitív, mosolygós kisugárzást a vendégek és a hotel személyzete is jobban értékeli. Ha pedig szerencsétek van, akkor ezt elég szép összeggel meg is honorálják a hálás vendégek.

Vannak napok, amikor fárasztó a munka, s legszívesebben feladná az ember, de olyankor van az, hogy nagy levegőt kell venni, s bebizonyítani önmagunknak, hogy képesek vagyunk rá, s nem felülni az első járatra, ami hazarepít :)

A kajával kapcsolatosan is minden rendben volt. Napi háromszor étkeztünk. A reggeli általában a svédasztalos büféről volt, viszont az ebédet és a vacsorát már külön nekünk készítették.

A hotelben dolgoztak román fiatalok, akikkel nagyon jó, barátságos viszonyt sikerült kialakítani. Ezenkívül pedig egy magyar lány, akit bár ott ismertem meg, elmondhatom, hogy nagyon jó barátság alakult ki köztünk, s a mai napig tartsuk a kapcsolatot. A heti egy szabadnap mindig be volt tartva, s én legtöbbször abból a napból tudtam töltekezni.

Próbáltam sokat kirándulni, bejárni a környező érdekességeket. Volt hogy a hajókirándulást választottam, így lehetőségem volt megismerni a környező szigeteket, de olyan is előfordult, hogy buszos kirándulásra csatlakoztam be, hogy eltöltsek egy kellemes napot, valamelyik közkedvelt városkában. Azonban úgy gondolom, hogy maga a tengerpart, s a "beach"-en való pihenés, napozás is megunhatatlan:). 3 hónapot töltöttem ki, augusztus legelején jöttem haza.

Mindenkit csak biztatni tudok, hogy belevágjon élete egyik legtutibb kalandjába. Sehol sincs kolbászból a kerítés, de egy ilyen nyár felejthetetlen élményeket tud okozni. Rengeteg emberrel ismerkedsz meg a világ minden tájáról, barátságokat kötsz, valamint nyelvet gyakorolsz és barnulsz a tengerparton :). Én idén is a del REY International-al utazom ki Görögorszába, az egyik barátnőmmel együtt, s már mindketten izgatottan várjuk, hogy mit tartogat számunkra ez a nyár :)

Remélem mindenkinek ilyen pozitív élményei lesznek és boldogan fog visszaemlékezni a külföldön töltött percekre.

Te is szeretnél ilyen élményeket?

 •   Nincs gyakorlatod a hotelmunkák / vendéglátás terén, de szeretnél belekóstolni ebbe a világba?
 •   Jól beszélsz egy vagy több idegen nyelvet és érdekel a szállodák világa?
 •   Csak pár hónapos munkavállalást tervezel vagy pont jól jönne egy nyári diákmunka Görögországban?

A Work Experience Greece program az ideális választás, ha régóta szíved csücske Görögország és szívesen vállalnál valamelyik gyönyörű tengerparton nyári / szezonális munkát! A szállodák ingyenesen gondoskodnak a szállásodról és az ellátásodról, így nem kell a kintléted alatt költened semmire. A részvételhez nem kell diáknak lenned, nem kell tudod görögül, és ami a legjobb: előzetes gyakorlat sem szükséges. Csak vágj bele!

Nem tudsz elhelyezkedni, mert nincs gyakorlatod, vagy rendelkezel tapasztalattal, de nem elég nívós helyekről? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat? Mindig is vonzott Görögország? Referenciát szeretnél szerezni egy 4-5 csillagos külföldi szállodától? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

 •  Szükséges kezdőtőke: kb.150.000 Ft
 •  Programdíj: 250 GBP
 •  Fizetés: nettó 450-500 EUR/hó
 •  Pozíciók: felszolgáló, bartender, szobalány, recepciós, konyhai kisegítő, medencefelügyelő, lifeguard, hostess
 •  Szállás: ingyenesen biztosított
 •  Ellátás: ingyenesen biztosított
 •  Elvárások: magabiztos angol vagy német vagy orosz nyelvtudás
 •  Szerződés hossza: 10-24 hét között szabadon választható (április & október között)
tovább...

Beszédes Dárió élménybeszámolója

A legelején szeretném tudatni kedves olvasókkal, hogy ez nem az első kint végzett munkám. Görögország előtt Spanyolországban töltöttem fél évet. Azután eldöntöttem, hogy újra bele vágok. Immáron Görögországi kis Rodosz szigetén. Tovább...

Krizsán Regina élménybeszámolója

Összességében ez a kint töltött fél év volt életem legjobb fél éve, rengeteget tanultam magamról, mivel egyedül voltam, ha beteg voltam, mindent egyedül kellett megoldani. Meg tanultam hogyan kell keményen dolgozni, és hogy nem szabad mindent magunkra venni, így könnyebben áthidalhatóak a nehézségek. Tovább...

Túri Dóra élménybeszámolója

Rengeteg élménnyel gazdagodtam és annyira beleszerettem a szigetbe, hogy még le sem járt az első szerződésem, de már a másodikra jelentkezek. Nagyon sok új dolgot tanultam, fejlődött az angol és a spanyol nyelvtudásom is, sőt még németül is megtanultam egy-két kifejezést. Tovább...

Gódor Marietta élménybeszámolója

Az étterem főnöke nagyon tisztelettudó volt és kedves velünk, a kollégák is nagyon segítőkészek voltak mindig. Azt éreztem, hogy szeretek ott dolgozni. Az ottani emberek is mindig vidámak voltak, és azt sugározták feléd, hogy milyen boldogok. Tovább...

Unoka Lívia Katalin élménybeszámolója

Dél-Cipruson nagyon sokan beszélnek angolul, illetve nagyon könnyű angol nyelvű busz menetredeket találni az interneten, tehát nem féltem neki indulni az ismeretlennek, főleg amikor sikerült közös szabadnapot kapnunk a barátnőmmel. Tovább...

Adorján Zsuzsanna élménybeszámolója

A szállás a város turista- övezetében volt, kb. 15 perc sétára a tengerparttól. Én Paphos legnagyobb hoteljébe kerültem, egy négycsillagos szálloda éttermébe, ahonnan egyenes kilátás volt a tengerre. Tovább...

K. Katalin élménybeszámolója

Nagyon sok emberrel megismerkedtem a hotelen kívül is. Lettek ciprusi barátnőim. Nekik köszönhetően a latin tánc lett az új hobbim. Hetente latin bulikba mentem velük és csodálatos élményekkel gazdagodtam. Tovább...

Csikós Andrea élménybeszámolója

Kedvesek, és segítenek bármiben. A főnökök is közvetlenek, bármit elmondhatsz és ha tudnak alkalmazkodnak hozzád. Sajnos mi kifogtuk az esküvő szezont, így páromnak hétvégente mindig túlóráznia kellett, általában hét elején kapott szabadnapot. Tovább...

Körtvélyes Zsolt élménybeszámolója

Engem szerencsére teljesen egyenrangú félként kezeltek a kollégák és a főnökség is, így minden feladatból kivettem a részem: check-in, check-out, valutaváltás, kirándulások értékesítése, taxirendelés, panaszkezelés, stb. Tovább...

Martini Viktória élménybeszámolója

1 hónap után is akadtak nehezebb napok a munkában, de már sokkal jobban bírtam és jobban álltam hozzá, mint az előtt. Imádtam a munkatársaim, egyfolytában szórakoztattak és tartották bennem a lelket. Tovább...