•   Nincs gyakorlatod a hotelmunkák / vendéglátás terén, de szeretnél belekóstolni ebbe a világba?
 •   Jól beszélsz franciául és szeretnéd tovább csiszolni tudásodat anyanyelvi környezetben?
 •   Csak pár hónapos munkavállalást tervezel vagy pont jól jönne egy nyári diákmunka Franciaországban?
    

A Work Experience France program a tökéletes megoldás, ha szeretnél eltölteni egy felejthetetlen időszakot Franciországban!

A hotelek ingyenesen garantálják a szállásodat és az ellátásodat, így nem kell a szezonális munka időszaka alatt költened semmire. A részvételhez nem szükséges hallgatói jogviszony, sem előzetes gyakorlat a szállodaipar világából, csak francia nyelvtudás.

Szállodai munka Franciaországban kezdőknek is

Nem tudsz elhelyezkedni, mert nincs gyakorlatod, vagy rendelkezel tapasztalattal, de nem elég nívós helyeken? Szeretnéd erősíteni a francia nyelvtudásodat anyanyelvi környezetben? Loira-völgye, Eiffel-torony, francia riviéra? Referenciát szeretnél szerezni egy 4-5 csillagos külföldi szállodától? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

  Összegzésként azt tudom elmondani, hogy abszolút megérte ez a 3 hónap, nagyon hamar elrepült ez a nyár. Felejthetetlen élményekben volt részem, szép barátságok szövődtek, kipróbálhattam magam egy idegen környezetben, idegen nyelven.Szerintem minden fiatalnak szüksége lenne egy ilyen élményre, ha van rá lehetőségetek, éljetek vele!  Balogh Noémi

Milyen helyszíneken lehet dolgozni?

Partner szállodáink 4-5 csillagos besorolással rendelkeznek és Franciország legszebb részein talalhatók. Az elérhető helyek száma a kezdődátumtól függ, a legtöbb szabad pozíciót április és októer között kínáljuk. Partnereink java része a Loire völgyében található. 

Szerződés hossza 

A Work Experience France programban való részvétel hossza 2-6 hónap között szabadon választható. Egész évben lehet jelentkezni és mi folyamatosan adjuk a szerződéseket. A szállodák csócsidőszaka április és november közé esik, ilyenkor lehet a legtöbb helyet elcsípni - természetesen van lehetőség a téli időszakban is elhelyezkedni. 

Minél korábban tudsz kezdeni és hosszabban maradni, annál előbb fogsz szerződést kapni.

Juttatások

A fizetés nem függ a jelentkező képzettségétől, referenciáitól, tapasztalatától és beosztásától, hanem a hotel egységesen határozza meg a trainee-k számára. Fizetésnap havonta van, a bért vagy francia számlára, vagy készpénzben fizetik ki. Vannak pozíciók, ahol borravalóra is lehet számolni.

A szállást és az ellátást térítésmentesen a munkaadó biztosítja, vagyis neked semmire nem kell költened a program időszaka alatt! A munkaruhát mindenhol garantálják, hiszen ezeknél a szállodáknál formaruhában kell dolgozni – egyedül egy kényelmes és strapabíró cipővel kell számolnod. A szobádat más gyakornokokkal fogod megosztani, a mosás & vasalás kérdéskör pedig könnyedén megoldható lesz a hotelen belül.

 • Fizetés: nettó 450-500 EUR / hó
 • Szállás: ingyenes
 • Ellátás: ingyenes
 • Tréning: biztosított

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaórák száma 48 (hat munkanap) szokott lenni, a napi munkaidő általában 8 óra. A beosztást a menedzserek készítik el. A szerződés szerint mindenkinek heti 1 szabadnap jár, és 48 ledolgozandó órával kell kalkulálni. Minden munkavégzés, ami ezen felül történik, már túlórának számít, így pluszban kifizetik.  A napi műszak a felszolgálóknál általában kétszer négy órás blokkra van bontva, közötte több órás szünettel. A szobalányok pedig a legtöbb helyen szobaszám szerint dolgoznak – vagyis minél rutinosabb valaki, annál korábban végez a napi teendőivel.

A legtöbb szállodában nem lehet igénybe venni a vendégeknek nyújtott szolgáltatásokat (medence, SPA, stb) még a szabadnapokon sem. A dolgozók hotelbeli lehetőségeit az adott munkahely szabályzata tartalmazza, ami kitér a szabadidő hotelen belüli eltöltésére, a vendég-dolgozó kapcsolatra is.

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor beutazni a környéket, felfedezni a helyi látnivalókat, vagy élni az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekkel. 

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk. A reptérre vagy vonatállomásra érkezés után a hotel egyik munkatársa ki fog menni érted, vagy ha nem tudnak transzfert biztosítani, akkor egyénileg kell eljutnod a hotelig (busszal vagy taxival ez könnyedén megoldható). 

A franciaországi desztinációkra többféleképpen is kényelmesen lehet utazni, így könnyedén megtalálod majd a pénztárcádnak megfelelő variációt.

 Repülővel

RyanAir, az easyJet és a Transavia is indít közvetlen járatokat Franciaországba.  A járatok ellenőrzésre mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni.

   Vonattal

Franciaországon belüli gyors közlekedésre a 320 km/óra sebességű TGV vonat a legalkalmasabb, mely 100 francia várost is összeköt. Magyarországi vonatindulások ellenőrzéséhez a MÁV oldalát javasoljuk. 

Biztosítás

A programban való részvétel feltétele az érvényes EHIC kártya, amely biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén. Külön privát baleset biztosítást nem szükséges kötni.

Költségek

Szükséges indulótőkének kb. 150.000 Ft-ot szoktunk javasolni.  

 • jelentkezési díj: 5.000 Ft (jelentkezéskor fizetendő)
 • programdíj: 250 GBP (a Munkaajánlat elfogadásakor fizetendő)
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy on-line felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába.

 • Önéletrajz (francia nyelven)
 • Elegáns, egész alakos fotó(k) 
 • Angol/francia nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van)
 • Európai Biztosítási Kártya (EHIC)

Jelentkezés & kiválasztás menete

A szerződéseket akár hónapokkal a tervezett kezdés előtt adjuk, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

  Regisztráció a del REY International rendszerében

Regisztrált felhasználóként létrehozod a profilodat és összeállíthatod a jelentkezési anyagodat. Ha pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Munkaajánlat

A leendő mukáltatók a del REY International rendszerében böngésznek az önéletrajzok/profilok között, vagy a hozzájuk befutó jelentkezések közül válogatnak (ezeket mi küldjük ki a páláyztatási folyamat keretén belül). Lehet, hogy ki lesz jelölve számodra egy telefonos vagy skype-os interjú, de sok szálloda erre nem tart igényt. Ha valakinek szeretnének állást ajánlani, akkor küldenek egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).

  Munkaszerződéssel kapcsolatos ügyintézés

Amennyiben elfogadod a felajánlott pozíciót és kondíciókat, akkor megkapod tőlünk a szerződésedet (Contract/Agreement) és sok egyéb iratot.
Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!

Elvárások

 • 18-30 közötti életkor.
 • EU-s állampolgárság.
 • Magabiztos francia nyelvtudás.
 • Érvényes Európai Biztosítási Kártya (EHIC).
 • Hallgatói jogviszony: nem szükséges.
 • Szakmai tapasztalat: nem szükséges.
 • Legalább 10-12 hetes időszak vállalása.

Betölthető pozíciók

Egyik munkakör betöltéséhez sem szükséges előzetes tapasztalat, de legalább alapszintű francia nyelvtudással rendelkezned kell!

Balogh Noémi élménybeszámolója

Felejthetetlen élményekben volt részem, szép barátságok szövődtek, kipróbálhattam magam egy idegen környezetben, idegen nyelven. Szerintem minden fiatalnak szüksége lenne egy ilyen élményre. Tovább...