KERTÉSZ

Aki a hotel kertjének és parkjának növényzetét gondozza.

Pozícióleírás letöltése
  Kérdés beküldése 

Más pozíciók:

Mi a kertészek feladata egy hotelben?

Sok hotel külsős kertészekkel tartja rendben a szálloda területét, de előfordul, hogy a napi rendben tartás végett saját csapatot toboroz. Ebben a munkakörben alapnak mondható feladatokat látsz majd el, a gereblyézéstől, locsoláson át egészen a fűnyírásig. Hiába nagy területekről van szó, a gyakorlatban nem jelent bonyolultabb feladatot, mint egy otthoni virágoskert és hátsó udvar rendben tartása.

Mivel itt nincs olyan nagy hajtás, mint más munkakörök tekintetében, úgy a csapatod csak pár fős, gyakran a karbantartókkal összevonva, így a kert mellett az ő segítésük is lehet a feladatod.

Mikor ideális ez a munkakör?

Remek pozíció, ha nem szeretnél vendégekkel dolgozni, ugyanakkor nem ijedsz meg a fizikai munkavégzéstől sem. Ideális, ha hasonló területen van tapasztalatod, netán iskolai tanulmányaid.

Kiemelendő, hogy nap nagy részét kint kell töltened, így nem árt, ha bírod a napsütést és a meleget.

Mik a kertész pozíció elvárásai?

Itt igazság szerint csak a nyelvtudás az ami számít, mely leggyakrabban az alap vagy közép angol (ugye a spanyol is jól jöhet, plusz kerti dolgok ismerete az adott nyelven).

Szakmai előképzettség/növényismeret és gyakorlat nem elvárás, hiszen tönkretenni nem tudsz szinte semmit, és egy fűnyíróval szinte mindenki elboldogul.

FONTOS kiemelni, hogy ide főképpen fiúk jelentkezését várják, hiszen a munka fizikai erőt is igényel, ami lányként nehézséget okozna.

Mikor nem ez a legmegfelelőbb a számomra?

Leginkább akkor, ha úgy érzed, hogy a fizikai kihívásainak nem tudsz majd megfelelni. Ha végeztél már kerti munkát korábban, akkor pontosan tudni fogod, hogy mivel jár és tudsz mérlegelni.