KARBANTARTÓ

Aki az általános javításokat végzi a szobákban és a külső terekben.

Pozícióleírás letöltése
  Kérdés beküldés

Más pozíciók:

Mi a karbantartók feladata egy hotelben?

A karbantartás egy alapvető eleme minden szállodának, hiszen senki sem akar olyan szobáért fizetni, ahol nem működik valami. Legyen szó egy égőcserésről, vagy egy szoba teljes renoválásáról, mindig van egy kis csapat, akik elvégzik ezeket a feladatokat.

A szállodai karbantartók sem érhetnek mindenhez persze, így ők a napi szintű javításokkal foglalkoznak, a nagyobb szakmunkákat pedig külsős szakemberek végzik.

A karbantartás másik jellemző területe a kertészek munkájának segítése, így ha erre a munkakörre jelentkezel, akkor kint is töltesz majd egy kevés időt.

Mikor ideális ez a munkakör?

Azoknak nyerő ez a munka, akik rendelkeznek szerelési ismertekkel, vagy hasonló tanulmányokat folytattak (példaképpen szakközépben). Ha ilyen területen tanultál, akkor könnyedén végzel majd el minden feladatot, hiszen szinte az összes olyan ismeretet elsajátítottad már, amire csak szükséged lesz.

Mik a karbantartó pozíció elvárásai?

Alapvetően egy középszintű angoltudás az elvárás, de a spanyol területen célszerű, ha ezt a nyelvet is ismered, hiszen a „szaki” nem feltétlen tud majd angolul. Ennek másik fontos eleme az, hogy ismerned kell az eszköz és szerszámneveket is, szóval mindent, amivel dolgozni fogsz majd – erre itthon is fel tudsz készülni.

Meglévő gyakorlattal nem kell rendelkezned, de a műszaki beállítottság mindenképpen kelleni fog. Igaz, nem csináltok majd komoly dolgokat, de ismerned kell, amit éppen szerelsz. FONTOS kitétel az, hogy bár nem lesz a feladatod, de alapszinten ismerned kell a villamosságot, mivel ez biztonsági kérdés.

Mikor nem ez a legmegfelelőbb a számodra?

Elsősorban akkor, ha semmilyen műszaki ismerettel nem rendelkezel. Ez elsősorban azért fontos, mivel szerszámokkal dolgozol majd, amik ismerete elengedhetetlen a biztonságos munkavégzéshez.