GENERAL ASSISTANT

Aki az angol hoteleknél több feladatot végez párhuzamosan.

Pozícióleírás letöltése
  Kérdés beküldése 

Más pozíciók:

Mi lesz a feladatom general assistantként?

A general assistant egy nagyon összetett pozíció. Tulajdonképpen a szálloda minden területén lehetőséged lesz dolgozni és helyt állni. Ez alatt értjük a housekeeping részlegtől kezdve a konyhai segédkezéseken át, az étteremben való besegítést is, melyek mind a munkaköröd részei lehetnek. Egyes esetekben még a front office (recepció) területén is kipróbálhatod magad.

Mit takar ez pontosan, miket kell csinálnom?

Teljesen változó, hogy éppen melyik nap melyik részre osztanak be. Ha szobalány/takarítóként kell dolgoznod egy nap, a legfőbb feladatod a vendégszobák rendben tartása, ami egy csapatban végezhető munkakör. Gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy reggel kezdetek az előkészületekkel (kocsik feltöltése/rendberakása), majd ettől kezdve egy fix idő áll a rendelkezésetekre X szoba rendbetételére.

A szobákon belül ágyazás, fürdő rendbetétel, porszívózás és a hotel által előírt szempontok szerinti eredmény elérése a cél.

Az étteremben mi lenne a dolgom?

Ha éppen egy másik nap valaki (pincér, báros) hirtelen lebetegszik, és hiány van az étteremben, akkor ott tudsz segédkezni. Persze nem várják el tőled, hogy olyan szinten ismerd a borválasztékot vagy az A la carte menüt és ételeket, mint a profi felszolgálók. A többi pincérnek kell segíted ilyenkor a munkáját, ők felveszik a rendeléseket, te pedig szervírozod az ételeket és italokat a vendégeknek.

Vannak szállodák, ahol rendeznek esküvőket, nap mint nap. Ezeken az eseményeken a general assistant dolga, a menüből már előre kiválasztott ételek felszolgálása a vendégseregnek. Ez annyiból áll csak, hogy a már előre elkészített ételeket a tányérokon kiviszed a vendégeknek, majd az üres tányérokat leszeded az asztalokról. Valamint megkérdezed a vendégeket, hogy vörös vagy fehér bort/pezsgőt kérnek, és utántöltöd mindig a poharakat, hogy ne maradjanak szomjan :)

Mit csinálok a konyhában?

Ez teljesen változó. Ha nagyon telített a szálloda, sok a vendég, akkor ilyenkor a konyhában tudsz segíteni a szakácsoknak, szakácssegédeknek. Főbb feladatok általában az ételek feldolgozása, hagyma/krumpli pucolás, a zöldségek szeletelése, desszertek feltálalása. Ezen kívül a konyha rendben tartása, tisztán tartása.

Mosogatás és egyéb feladatokat is kell végeznem?

Igen, ez is benne van a munkakörben, hogy segíteni kell a mosogatók munkáját a konyhában. Edényeket, lábosokat, evőeszközöket kell megfelelően elmosogatni, akár elpolisholni, és a helyükre rakni.

Mikor hova osztanak be, ez mitől függ?

Ahogy már említettük, ez teljesen változó. Attól függ, mekkora szállodába kerülsz. Egy kisebb szállodában kevesebb a személyzet. Ha éppen valaki szabadságra megy vagy lebetegszik, akkor nagy szükség van egy general assistantra, aki bármikor be tud ugrani a helyére.

Mik a general assistant munkakör betöltésének feltételei?

Mivel general assistant munkakörök nagyrészt az Egyesült Királyság illetve Írország területén érheteők el, ezért az elvárás mindenképpen egy nagyon erős alap, de inkább társalgási szintű nyelvtudás illetve nem árt, ha van előzetes tapasztalatod is egy-egy munka területén. Természetesen nem várnak el tőled 5 éves tapasztalatot 5 csillagos szállodából, de egy fél éves gyakorlat azért nem árt, ha van, legalább felszolgálás vagy konyhai kisegítés területén.

Egyéb feltételek vannak még?

A legfontosabb az, hogy legyél prezíc és lelkes, dolgozz keményen és figyelj oda a munkádra rendesen. Ezt minden szálloda managere értékeli. Ha ezek a tulajdonságaid megvannak, akkor gond már nem lehet!

Mennyire megterhelő ez a munkakör?

Ez ugyebár egy nagyon változatos munkakör, viszont ez is egy rendes munkának számít. Mivel nem a te dolgod az a la carte menürendszer ismerete, mint  a pincéreknek, illetve nem egy szakács pozíciót fogsz betölteni, ezért akkora felelősség nem lesz rajtad. Biztos, hogy a nap végére el fogsz fáradni, de hát ez már csak így megy minden munkánál :)

Kiknek javasolt a general assistant munkakör?

Azoknak javasoljuk, akiknek még nincs akkora gyakorlata egyes területeken, viszont szeretnék magukat kipróbálni a vendéglátás minden egyes részén. Illetve azoknak, akik szeretnének az Egyesült Királyságban vagy Írországban dolgozni, és az angol nyelvet tökéletesre fejleszteni.

Milyen viselkedést várnak majd tőlem?

Mint minden munkakörben, elvárják majd tőled a precíz munkavégzést, hogy megbízható legyél, csapatjátékos. Többen fogtok a szállodában dolgozni, érdemes minél nyitottabbnak lenni, hogy jól ki tudj jönni a munkatársakkal. Fontos, hogy a vendégekkel mindig tiszteletre méltóan beszélj, legyél velük nagyon udvarias.

A szállásom meg lesz oldva minden esetben és hogyan?

A szállás majdnem minden esetben úgy van megoldva, hogy hoteltől függően szingli vagy megosztott szobába kerülsz, ingyenesen vagy minimális térítés fejében. Az ellátásodat a szálloda biztosítja ingyenesen!