BELL BOY

Aki a vendégek bőröndjeit a busz/autó és a szobák között szállítja.

Pozícióleírás letöltése
  Kérdés beküldése 

Más pozíciók:

Mi lesz a feladatom Bell boyként?

A bellboy kifejezés tulajdonképpen magyar nyelvre fordítva nem mást takar, mint azt, hogy hordár. A szállodába érkező vendégek csomagjainak a szállodaszobákba történő szakszerű elviteléért felelős személy.

Mik a bellboy pozíció elvárásai általánosságban?

Majdnem minden esetben a legfontosabb elvárás, az angol nyelvtudás. Természetesen egyéb nyelvek ismerete előny, de nem feltétel. Az is persze lényeges, hogy jó teherbírású/fizikumú legyen a jelentkező. A szállodák többségében a bellboyoknak van egy ’trolly”-juk (gurulós kocsi) a bőröndök szállításához, de előfordulhat az is, hogy ez nem áll a rendelkezésükre, ezért  saját maguknak kell a bőröndöket felcipelni az emeletre.(Ez a ritkább eset)

Ami még fontos ennél a pozíciónál, hogy kedves, mosolygós, barátságos legyen a jelentkező, ugyanis tulajdonképpen a vendégek, amint megérkeznek a taxiva/transferrel a szállodához, a bellboy az az első személy, akikkel a vendégek kontaktusba lépnek.

Ezért nagyon fontos a pozitív kisugárzás, a jó benyomás, a barátságos attitűd, hogy a vendég már az első perctől érezze, hogy kedves személyzet veszi körül.

Jelentkezhetek gyakorlat nélkül is?

Igen, minden nehézség nélkül, hisz itt is megtanulod az összes fogást, amire szükséged lesz majd, ugyanakkor nincs olyan intenzív munkatempó, mint mondjuk egy az étteremben vagy recepción. Ha jó kondiban vagy, akkor nem lesz gond :)

Egy angliai fő állású munkánál persze más a helyzet, mert oda mindenképpen szükséges előzetes gyakorlat is.

Mennyire megterhelő ez a munkakör?

Ahogy már fent is említettük, az esetek többségében megvan a munkaeszköz, ami teljes mértékben megkönnyíti a bellboyok dolgát. Persze azt nem mondhatni, hogy egyáltalán nem kell cipelni/emelgetni a bőröndöket, például a taxiból ki/berakásakor, valamint, amikor a szobákba érve leveszik a trollyról a csomagokat.

Kiknek javasolt a bellboy munkakör?

  • Elsősorban azoknak javasolt a bellboy munkakör, aki:
  • Kedves és barátságos személyiség
  • Aki szeret igénye munkát kiadni a keze alól
  • Szeret a vendégekkel kommunikálni
  • Legfőképpen pedig annak, aki szeretne kiutazni, világot járni, és tapasztalatot szerezni

Milyen esetben nem nekem való ez a pozíció?

Ha inkább zárkózottabb személyiség vagy, aki annyira nem szeret a vendégekkel kommunikálni, ismerkedni, barátkozni.

Milyen viselkedést várnak majd tőlem bellboyként?

Mindenképpen nagyon udvarias, kedves, illedelmes és barátságos, de legfőképpen segítőkész viselkedés az, ami fontos ennél a pozíciónál. Természetesen ehhez társul egy nagyon igényes megjelenés is. (Ápolt külső)

Lányként is lehetek bellboy?

Sajnos nem, pontosan amiatt, mert a nehéz bőröndöket meg kell emelni, és ez túl megterhelő lenne a lányok számára.

Hány órát kell dolgoznom egy nap?

Jellemzően minden hotelben több/váltott műszakban dolgoznak a bellboyok. Ugyebár a vendégek érkezése a hotelhez teljesen változó, a nap bármelyik órájában érkezhetnek, akár az éjszaka folyamán is. Ezért fontos, hogy mindig legyen egy ügyeletes bellboy a szállodában. A beosztás teljesen hotel függő, lehet, hogy valaki mindig a reggeli műszakban van, reggel 6-7 órától délutánig, valaki a délutáni műszakban kezdi a munkát az esti órákig, és van az éjszakai műszak, amikor általában este 10-11 órától hajnalig van a munkaiőd.

Ki lesz a főnököm?

Attól függően, hogy milyen módon szervezi meg a hotel a munkát, hogy változnak majd a főnökök is. Szinte biztos, hogy lesz egy általános főnök, aki az egész hotelért felel, és alá lehetnek beosztva azok akik csak egyes részekért, vagy csapatokért felelnek.

Mitől függ, hogy mik lesznek a feladataim?

Legfőképpen a hotelben kidolgozott rendszertől, amit előre nem lehet megtudni. DE miután a bellboyoknak a bőröndök hordásánál kívül nem nagyon más feladatuk, ezért értelemszerűen erre kell csak igazán fókuszálni :)

Lesz előrelépési lehetőségem?

Ugyanúgy, mint a szobalány pozíció esetében, a bellboy munkakörben sem szabad előrelépésre számolnod a gyakorlati idő alatt (ugye ennek a fő akadálya az időkeret, hogy csak hónapokat töltesz ott) Persze, hogyha tovább maradsz (mondjuk Angliában) akkor már más a helyzet és szépen juthatsz feljebb a ranglétrán is.

Milyen munkaruhám lesz? Vigyek valamit?

Mint minden más munkakörbe, úgy itt is biztosítják a teljes ruházatot (saját pólóban, melegítőben sosem dolgozol majd, mint ahogy itthon látni gyakran) - persze a cipőről neked kell gondoskodni, de ezzel szemben szinte semmilyen általános megkötés nincs (célszerű azért az egyszínű). Amit érdemes bepakolni:

  • egy elegáns hosszú fekete nadrág (ami számodra kényelmes)
  • 2 hosszú ujjú fehér ing
  • kényelmes fekete elegáns cipő

Beleszólnak a kinézetembe? Kell figyelem valamire?

Igen, mint ahogyan minden más munkakörben is. Itt is követned kell a hotel által előírt szabályokat, hogy minden a standardnak megfelelő legyen. Ez kitérhet a munkaruhára, de főképpen a hajviseletre. Mondjuk az is tény, hogy a hotelek nagyrészében uniform kiegészítőként egy aranyos kis sapkát kell viselnedJ

Mi történik, ha nem vagyok elég jó?

Mint ahogyan a többi munkakör esetében, így itt sem akarnak elküldeni majd. Először megpróbálnak más feladatkört találni a számodra, ha pedig végképp nem megy, akkor a lehetőségekhez mérten más munkakörbe helyeznek át (mondjuk a konyhára). Ilyenkor minden eset egyedi, így sok minden függ a történésektől - mindenképpen értesítened kell minket.