A megérkezésem napján a reptéren várt egy taxi amit a közvetítő szervezett. A taxi a szállásra vitt és a sofőr egy welcome csomagot adott, amiben benne volt, hogy mikor lesz az első meeting és milyen szabályok vonatkoznak a szállásra. 

A három hónap alatt különböző országokból érkező gyakornokokkal laktam. A szállásom Zejtunban volt ami egy kis település a sziget keleti részén, de közel a Hal Far-hoz ahol dolgoztam a Seifert Systems-nél, így egyáltalán nem bántam.

Málta gyönyörű hely, így a három hónap alatt az volt a fő célom, hogy minden helyet bejárjak a szigeten, ami sikerült is. :) A lakótársaimmal és magyarokkal sűrűn szerveztünk túrákat, szinte minden hétvégén. Többször voltunk bulizni amit mindig nagyon élveztünk.

A Seifert Systems-nél minőségügyi gyakornokként dolgoztam, ami teljes mértékben fedte a tanulmányaimat. Három fő projektben vehettem részt a hónapom alatt.

Az első egy vevői reklamáció kezelés és kivizsgálás volt a 8D technikájával. Ez a projekt sokat segített az angol kommunikációm fejlesztésében. Több auditot csinálhattam operátorokkal majd egy vezetőségi meetingen prezenzáltam a projektet. A második projekt az ISO 9001 belső auditra való előkészületek és végrehajtások, ami abból állt hogy minden területre ami vonatkozott a szabványra megcsináltuk a checklistákat és az auditokat egyaránt. A harmadik projektem egy értékelés volt, a beszállító termékeire végeztünk teszteket és elemeztük milyen mértékben elégíti ki az eredmény az elvárásokat.

Nagyon szerettem ennél a cégnél dolgozni és sokat tanultam a három hónap alatt. Örülök, hogy lehetőséget kaptam megismerni ezeket a nagyszerű embereket.

Amennyiben azon gondolkozol vagy hezitálsz, hogy kimenj Máltára én személy szerint csak ajánlani tudom. Nagyszerű lehetőség, hogy külföldön szerezz tapasztalatot és feljeszd a nyelvtudásod. Egy teljes nyarat kint tölthetsz egy szigeten és mellette feljlesztheted képességeidet is.

Szerencsésnek érzem magam, hogy elmondhatom kint töltöttem három hónapot Máltán és dolgozhattam a Seifert Systems-nél.

Te is szeretnél ilyen élményeket?

  •   Szeretnéd a kötelező szakmai gyakorlatodat Málta szigetén tölteni?
  •    Jól jönne egy kis tengerparti időszak, amíg más itthon punnyad a betonon?
  •   Értékes referenciát akarsz szerezni, ami a későbbi álláskeresésénél ajtókat nyit meg előtted?
  •   Erasmus ösztöndíjat szeretnél igényelni?

Ha tanulmányaidhoz kapcsolódó szakmai gyakorlati helyet keresel, akkor az Erasmus+ Malta program keretében több munkáltató ajánlata közül válogathatsz. Business, irodai, műszaki területeken tudunk elsősorban elhelyezést nyújtani, míg a szállásaink fiatalosan berendezett, minden igényt kielégítő apartmanokban vannak. Takarítónőd is lesz! 

Fontos tudnod, hogy az Erasmus+ programban résztvevő munkáltatók fizetetlen szakmai gyakorlati helyeket nyújtanak, de a programot úgy találtuk ki, hogy az iskoládtól lehívható Erasmus támogatás fedezze költségeidet. A program lényege, hogy lásd a világot, élhess egy gyönyörű helyen rövidebb vagy hosszabb ideig, fejleszd a nyelvtudásod és szerezz egy értékes referenciát miközben kapcsolatokat építesz. 

  •  Szükséges kezdőtőke: Kb. 120.000 Ft
  •  Kereseti lehetőség: Erasmus ösztöndíj esetén 500 EUR/hó, a szakmai gyakorlat maga fizetetlen
  •  Szállás:   ügyfeleinknek kedvezményes áron biztosított (Erasmus fedezi)
  •  Kezdés:  egész évben, folyamatosan lehet kezdeni 
  •  Szerződés hossza: 2-12 hónap, vagy az iskola elvárásai alapján
tovább...

Pierer Zsolt élménybeszámolója

Miután ott töltöttem két hónapot, azt tudom mondani, hogy a közlekedés annyira azért nem teljesen tragikus, és legalább meg tanulja az ember értékelni a BKV-t: a helyi Tallinja hétköznap jól, hétvégén nem annyira jól működik. Tovább...

Mihály Péter élménybeszámolója

Külföldi munkatapasztalat és felsőfokú nyelvtudás került az önéletrajzomba. Ajánlatot kaptam teljes munkaidős állásra, mellette hasznos munkakapcsolatokat és rengeteg élményt, barátokat a világ minden tájáról. Tovább...

Kiss Alíz élménybeszámolója

Kollégáim nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Gyorsan sikerült betanulnom és már a második héten önálló feladatokat láttam el. Rengeteget tanultam, és jó volt látni dolgokat, amiket elméletben már ismertem. Tovább...

Kiss Attila élménybeszámolója

Az angoltudás szinten tartására, és fejlesztésére is nagyon jó ez a lehetőség, hiszen angolul tudsz kommunikálni hasonló diákokkal, akik teljesen más kultúrából jöttek, mások a szokások is. Ez pedig nagyon hasznos lehet a világszemlélet bővítésére egyaránt. Tovább...

Posta Brigitta élménybeszámolója

Málta egy olyan hely, ahol a természet csodái vesznek körbe, az épületek barátságosan kicsik, az emberek nagyon kedvesek. Részleteiben és mindent összevetve is azt gondolom, hogy a legjobb döntés volt itt tölteni a szakmai gyakorlatom. Tovább...

Nagy Norbert élménybeszámolója

Természetsen a dolgos órák a lehető legjobb hangulatban teltek és a néha a fizikailag megeröltető részek ellenére is elegendő idő jutott a pihenésre, baráti beszélgetésekre és más dolgokra, amit nem lenne illendő itt leírni. Tovább...