Franciaország

Tudnivalók arról, miért érdemes Franciaország választanod.

ORSZÁGOK
további témakörei:

Vannak nyelvi korlátok?

Magabiztos francia nyelvtudás szükséges, ahhoz, hogy Franciaországban munkát vállalhass. Természetesen előnyt jelent, ha ezen felül beszélsz angolul. A cél mindenképp az, hogy a már jól elsajátított francia nyelvtudásodat finomítsd. Nagyon sokat fogsz tanulni a kint tartózkodásod alatt, hiszen a körülötted lévő legtöbb munkatárs anyanyelvi francia lesz! :) 

Franciaországon belül milyen célterületek vannak?

Centre – Val de Loire:

A régió három megyéből tevődik össze, melyből főképp Indre – et – Loire megyében található szállodákkal állunk kapcsolatban. Egész évben tudsz jelentkezni 3-6 hónapos időszakra. Legyen szó kötelező szakmai gyakorlat vagy egyszerűen nyelvtanulási lehetőségről, nyugodt szívvel választhatod az általuk kínált helyeket. Fontos még tudnod, hogy Párizs közelsége miatt könnyedén ellátogathatsz szabadidőben a francia fővárosba vagy akár a régió fővárosába Orléans-ba.

Provance: 

Provence-Alpes-Côte d'Azur Franciaország déli részén található, mely régió az ország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Itt található Marseille vagy akár Aix-en-Provence (az igazi vidéki Franciaország). A szezon jellemzően tavasszal kezdődik és 3-6 hónapos időszakra tudsz szerződni. Itt a világ szinte minden tájáról érkező emberekkel futhatsz össze.

Mik a francia mentalitás jellemzői?

A francia mentalitás érdekes keveréke a germán, angolszász és a latin népeknek. Természetükben inkább az északi szomszédaikhoz, nyelvben viszont a déli szomszédaikhoz állnak közelebb. Az ország, mint egy híd, összeköti Európa északi régióját a déli részekkel, két tenger és egy óceán mossa a partjait így méltán rendelkeznek nagy büszkeséggel, ami kihat a nyelvük szeretetére és hirdetésére, csak úgy, mint a természetükre, ami magas szintű vendégszeretettel párosul.

Mi lesz nagyon furcsa először Franciaországban?

Franciaország nem különbözik közlekedésben és felfogásban, ám annál inkább különbözik építészetben és gasztronómiában.
Készülj fel, hogy az ételhez és az italhoz való hozzáállásod teljes mértékben megreformálódik.

Mire kell figyelnem a munkahelyemen?

Készülj fel, hogy nem csak a barátok, de a munkatársak is folyamatos kulturális és gasztronómiai továbbképzésben részesítenek. Ha az Azúr vidéken a nyári időszakban sikerül elhelyezkedned, akkor természetesen fontos kelléke a táskádnak a fürdőruha és a strandpapucs.

Általában reggel 8-kor kezdődik a 8 órás munkaidő, délen ez egy kicsit kitolódik, mert a nap is később kell fel. A franciák egy fokkal precízebbek és szabálykövetőbbek a déli szomszédaikhoz képest, de lazábbak az északi szomszédaikhoz képest. Ne rémítsen meg soha, ha elsőnek távolságtartónak tűnnek, hiszen ez is a protokoll és a szabályok követését bizonyítja.

Hetente egy DAY OFF jár, amt szabadon döntesz el, hogy kirándulással, strandolással agy múzeumok látogatásával töltesz el.  A fogadócégek menedzserei, munkatársai rugalmasak, sokszor több gyakornok is dolgozik egy időben egy helyen. Teljesíteni természetesen kell, egy társalgási szintű francia nyelvtudás jó alapja a további fejlődésnek. Szívesen töltik az estéiket azzal, hogy kis vendéglőkben vacsoráznak, vagy sétálnak, nagy hangsúlyt fektetnek a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Milyen egy tipikus város?

Az északi Louire menti vidéken és a déli, Földközi-tengerhez közeli vidéken ugyanúgy  megtalálhatóak a 4-5 csillagos hotelek és a kis, hangulatos appartmanok és fogadók.

A városok könnyedén elválaszthatóak egymástól, bár jellegében, a táj adottságából kifolyólag nagyon hasonlítanak egymáshoz. Minden kis és nagyvárosnak meg van a saját nevezetessége, amire az ott élők méltán büszkék lehetnek.

Mi a legjobb kiutazási útvonal Franciaországba?

A hagyományos Air France, Delta, Lufthansa mellett a Wizzair és a Ryanair járatai egész évben közlekednek Franciaország több pontjába. A Skyscanner segítségével könnyedén összeállíthatod az utazásodat. Budapest és Párizs közötti repülőút két és fél órás, az egyes francia nagyvárosok között pedig internal járatokkal tudsz közlekedni.

Milyen az időjárás?

Készül fel, mert az időjárás nagyon változékony. Az Atlanti-óceán közelsége miatt az időjárás egész évben nagyon kellemes, nyáron nincs túl meleg, télen nincs túl hideg. Az óceáni éghajlat határozza meg az időjárás alakulását, északabbra több csapadékra számíts. A mediterrán éghajlat természetesen közbeszól minél közelebb vagy a Földközi-tengerhez. Az ősz sokkal később november elején köszönt csak be, a nyár pedig hasonlóan más mediterrán országhoz nagyon meleg, ám nem csapadékmentes a hegyvonulatok közelsége miatt.

Mi az amit nem tudok kint megvenni?

Hála a francia városok kiépítettségének, szinte minden hétköznapi dolgot be tudsz szerezni odakint is sőt…(persze nemzetibb dolgokat nem). Amikhez nehezebben juthatsz hozzá azok a gyógyszerek és egészségügyi termékek, így azokat mindenképpen itthonról célszerű kivinned.