ELVÁRÁSOK

Részletek a jelentkezés feltételeivel és a programon való részvétellel kapcsolatos elvárásokról. 

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK további témakörei:


Mire kötelez, ha jelentkezem?

A regisztráció még nem kötelez semmire.

Onnantól veszünk komolyan, ha létrehozod a profilodat és befizeted a regisztrációs díjat. Ezzel AKTÍV felhasználója leszel a rendszerünknek és tudsz jelentkezni minden, neked tetsző munkaajánlatra vagy szakmai gyakorlatos helyre.

Azonban,ha jelentkezel valahová, akkor elvárjuk, hogy azt átgondoltan és megfontoltan tedd. Vagyis, ha kapsz onnan Munkaajánlatot (Job Offert) azt komolyan kell venni. Nem vagy köteles elfogadni a neked felajánlott munkákat, de három elutasítás után nem fogunk foglalkozni többet az elhelyezéseddel. Azokra fókuszálunk, akik tudják mit szeretnének és örülnek a szembejövő lehetőségeknek.

Ha elfogadsz egy Munkaajánlatot (Job Offert) onnantól szerződés szerinti kötelességed az együttműködés - innentől indul a papírmunka és a kiutazásod szervezése, valamint a szakmai gyakorlatos ügyintézés is.

Még nem vagyok 18. Jelentkezhetek?

Igen, nyugodtan jelentkezhetsz, de munkát vállalni csak akkortól tudsz majd, ahogy a 18-at betöltötted.

Regisztrálhatsz és létrehozhatod a profilodat és jelentkezhetsz is ajánlatokra, de a kezdődátumod nem lehet korábbi, mint ahogy a 18-at betöltöd!

Nem beszélek idegen nyelvet, jelentkezhetek?

Ha nem beszélsz legalább alapfokon angolul, akkor sajnos nem tudunk segíteni - nem jelentkezhetsz egyik programunkra sem.

Alapfokú angollal mosogató, takarító, szobalány vagy konyhai kisegítő pozícióba tudunk elhelyezni. Azonban azt tudnod kell, hogy az alapfokú angol több, mint a "Hello" és "My name is" mondatok ismerete. Ha nem tudsz a legtöbb alap társalgási témáról beszélgetni, nem értesz meg munkautasításokat, akkor nagyon gyorsan haza fognak küldeni. Arról nem is beszélve, hogy egy szót nem fogsz érteni az angol nyelvű munkaszerződésekből sem.

Aki csal a felvételi folyamat során, az még az elhelyezés előtt le fog bukni. Nyolc szemünk van és nagyon jól tudjuk már az önéletrajzod alapján is, hogy mi a valóság.. Szúrópróba szerűen számolhatsz angol telefonos interjúra is. Úgyhogy, ha nem beszélsz angolul, ne kockáztass. A Feketelista csúnya dolog és évekre elveszi tőled a lehetőségét, hogy munkát vállalj több száz(!!) munkahelyen.

Nekünk nem célunk, hogy befizesd a pénzt és ne kapj érte semmit. Vagyis akkor engedünk ki, ha tudjuk, hogy nem leszel hazaküldve és tudod teljesíteni a kitűzött céljaidat. Alapfokú nyelvtudást fél év alatt nem lehetetlen elérni. Nagyon sok ügyfelünk nulláról indult és 4-5 év elteltével, konyháról vagy szobalánykodásból indulva már szuper főállásokban dolgoznak külföldön. 
Úgyhogy kezd el a tanulást még ma!

Nem tudom vállalni a minimális időszakot. Mit csináljak?

A fogadóhotelek legnagyobb része minimum 3 hónapos időszakra szerződteti a jelentkezőket, de szerencsére adódnak lehetőségek azoknak is, akik ennél rövidebb időre tudnak csak kiutazni.

Jellemzően ezek a hotelek a spanyol területeken vannak, azon belül is a Kanári-térségben, mivel itt nem kell a szezonhoz igazodni. Ez ideális lehetőség akkor, ha rövid a nyári szünidőd, de szeretnél kiutazni, hiszen egy 2 hónapos hely megtalálása sem olyan nagy feladat.

Másik módszer, ha nem vagy a nyárhoz kötve, mivel így megcsíphetsz olyan szerződéseket Görög- és Spanyolországban egyaránt, amikor valakit pótolni kell a hotel zárásáig. Ez jellemzően augusztus végén történik, és addig boldogan vesznek fel 1-1,5 hónapra is akár.

TENNIVALÓID EBBEN AZ ESETBEN: Ha nincs sok időd, akkor se keseredj el, hanem inkább keress fel minket. Így nem kell általánosságokra alapoznod, és lehet, hogy pont lesz egy szerződés, amire te vagy a tökéletes jelölt – ne feledd az e-mail ingyen van! :)

Minimálisan, de flexibilisek a dátumaid?
Bár a hotelek ragaszkodnak a dátumokhoz, de már az is nagy különbséget jelent, ha 2-3 napot is tudsz nyújtani a kint töltött időn. Ekkor látják ők is a szándékot a részedről, így a legtöbbször rá is bólintanak az anyagodra.

Mennyi időbe telik a kijutás?

Programtól és az elvárásodtól függően lehet 1-2 nap, mire szerződést kapsz, vagy több hét is.

Akik azonnal tudnak is indulni (ASAP indulás):

  • Nekik mindig pár napon belül tudunk is szerződést adni. Előfordulhat hogy akár aznap, amikor már aktív a profiljuk a rendszerben érkezik is ajánlat számukra.
  • Nagyon sokan ekkor ijednek meg, és arra gondolnak, hogy "Ez biztosan átverés ha azonnal adnak is szerződést. Gyanús." Pedig gondold végig, a jelentkezők többsége diák, akik hónapokkal korábban jelentkeznek. Őket nem lehet egyik napról a másikra szerződtetni valahová - főleg nem akkor, ha szegényeknek még az iskolában is szaladgálniuk kell hogy megkapják a szükséges szakmai gyakorlatos papírokat. A hotelek viszont imádnak azonnal munkát ajánlani azoknak, akik gyorsan tudnak indulni.

Akik hónapokkal előre jelentkeznek:

  • Nekik érthető okokból többet kell várni, de legkésőbb a munkakezdés előtt (kezdődátumtól számítva) pár héttel kapnak szerződést.

Kell spanyolul tudnom, ha Spanyolországban szeretnék dolgozni?

Nem kell spanyolul beszélned ahhoz, hogy munkát vállalhass.

A programokon résztvevőktől angol vagy német nyelvtudást várnak el a szállodák.
Természetesen, ha beszélsz spanyolul, az minden esetben előnyt jelent számodra.

Nagyon sokat fogsz tanulni, amíg kint vagy, mivel a legtöbb munkatársad anyanyelvi spanyol lesz. :)

Már van gyakorlatom, kimehetek a Work Experience programmal?

Ha elfogadod, hogy ugyanúgy trainee státuszban fognak foglalkoztatni, mint a többieket, akkor minden probléma nélkül jelentkezhetsz.

Nem feltétele a jelentkezésnek az előzetes szakmai gyakorlat, de nem is kizáró ok.

Nagyon sok hotel szereti, ha valakinek már van némi gyakorlata az adott munkakörben, viszont magasabb fizetésre így sem számolhatsz a többiekhez képest.
Ha gyakorlott vagy és többet akarsz keresni, akkor az Employment programokra fókuszálj.

Kell a kiutazás előtt orvosi vizsgálatot csinálnom?

Ezt a kérdést a fogadó ország/hotel és a munkaköröd határozza meg. A szükségességéről mindig értesítünk, de célszerű külön is rákérdezned a folyamat során.

Milyen betegségek jelentenek kizáró okot? És mi közötök a betegségeimhez?

Azok a betegségek, amik folyamatos kockázatot jelentenek itthon és a kintléted alatt is. Olyasmik se kerüljék el a figyelmed, amik alapvetően nem, de nagyobb fizikai megterhelésre bukkanhatnak fel. Ha bármilyen hasonló problémáról tudsz, akkor azt már az elején jelezd nekünk, még akkor is, ha a listában nem szerepel!

Kizáró tényezők:

  • Fertőző betegségek (pl. HIV vagy Hepatitis)
  • Súlyos pszichiátriai zavarok
  • Minden, ami miatt a háziorvosod egyébként sem tart fizikai munkavégzésre alkalmasnak.

A vizsgáim miatt csak június végén tudok kezdeni. Jelentkezhetek?

Júliusi, augusztusi kezdődátummal is garantálni tudjuk a szerződésed. Azonban nagyon fontos, hogy ha ilyen későn állsz munkába, akkor legalább szeptember 30-ig kint kell tudnod maradni.

Nincs még nyelvvizsgám, így jelentkezhetek?

Nyugodtan jelentkezhetsz anélkül is, mivel egyik programnál sem alapkövetelmény a nyelvvizsga megléte.

Természetesen, ha van, az csak előnyödre válik és gazdagíthatod vele a pályázati anyagodat. Érdemes jó minőségben beszkennelni és csatolni a Profilodhoz. Ezt megteheted a jelentkezéskor, vagy később is bármikor.

Tudtok segíteni, ha kifejezetten egy településre szeretnék menni?

Természetesen jelentkezéskor megadhatsz területi preferenciát, ilyen esetben ennek megfelelően keressük neked a fogadóhotelt. Azonban nem minden településen/szigeten van szállodánk, így már a jelentkezés első szakaszában tisztázni fogjuk, hogy reális-e az elképzelésed.

Ne feledd: Minél jobban leszűkíted a célterületet, annál hosszabb időre kell számolnod, mire meglesz a szerződésed!

Pár napra haza kellene jönnöm a nyáron. Megoldható?

A profilodban mindenképp jelezd jelentkezéskor, hogy mely napokról lenne szó. 3-5 nap nem fog gondot okozni Spanyolország esetében. Ha Görögországban tervezel dolgozni, akkor maximum 3-4 nappal kalkulálhatsz és csak azokban a hónapokban esélyes, amikor nincs csúcsszezon (ami június, július, augusztus hónapokra esik).

El kell rejtenem a tetoválásaimat?

Látható helyen lévő tetoválásokat el kell takarni.

A szállodaiparban sehol nem megengedett a tetoválás, akkor sem, ha a hotel összes vendége agyon van tetoválva. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor arra kérünk, hogy ne jelentkezz, mert elbocsátják azokat a dolgozókat, akik nem takarják a tetkókat olyan módon, ahogy a hotel szabályzata elvárja.

Könnyen takarható tetoválások
Minden terület, amit egy hosszú nadrág és egy rövid ujjú ing fedni tud. Nem szükséges jelezned regisztrációkor, de legyél vele tisztában, hogy takarnod kell majd.

Nehezen takarható tetoválások
Pl. csuklón vagy egész karon végigfutó tetoválás. Ezt is lehet takarni, hosszú ujjú inggel vagy kosaras karvédővel. Jelezd nekünk regisztrációkor, hogy át tudjuk beszélni, milyen teendőid lesznek vele. Vannak szállodák, ahol ez már sajnos kizáró tényező lehet.

Nem takarható tetoválások
Ujjakon, kézfejen, nyakon lévő tetoválások. Ha ilyened van, akkor sem reménytelen a dolog, de mindenképpen jelezned kell nekünk regisztrációkor - mert ez az a kategória, amiért kiérkezés után két perccel kirúghatnak, és ha nem szóltál nekünk előre, akkor ilyenkor már mi sem tudunk mit tenni. Vannak olyan munkáltatóink, akiket nem fog zavarni egy Mickey Egér a kézfejeden, vagy egy zombi a nyakadon, viszont így nehezebb dolgunk lesz az elhelyezéseddel, úgyhogy tudjunk róla előre.

A profilodhoz tartozó fényképeken egyetlen tetoválás sem látszhat!

Szakmai gyakorlatos vagyok, de akivel mennék ő nem. Probléma?

Szerencsére ez semmilyen problémát nem jelent, ha az időszakban van olyan munkaajánlat, ahova mindketten felvételt nyerhettek. Nyilván fő szempont a gyakorlatnak való megfelelés, de az eddigi esetek legnagyobb részében nem ütköztünk ezen a téren fennakadásba.

Baj lehet a piercingekből?

A szállodaiparban nem tolerálják a piercingeket, így arra kell számolnod, hogy mindent ki kell venned műszakkezdés előtt, ami látható helyen van.

Mielőtt felháborodsz ezen, gondold végig, hogy ezekben a 4-5 csillagos hotelekben a vendégek elvárása sokszor az egekben van, így a szálloda is megköveteli a dolgozóitól, hogy maximumot nyújtsák. Ne reménykedj abban, hogy egyezkedni tudsz majd. Ha nem vagy hajlandó kivenni a testékszereket (fiúknál ebbe beletartozik a fülbevaló is!) elbocsátanak és haza kell jönnöd.

Tudjuk hogy lányoknál "cuki" az orrpiercing és egyéb apróságok, de ki fogják vetetni - a hotelek világa ilyen, tessék elfogadni.

Ha olyan testékszered van, ami eltávolítása bajos (pl. fültágító) akkor jelentkezés előtt kérd ki a munkatársaink véleményét - fognak tudni olyan munkakört vagy hotelt ajánlani, ahol nem lesz ebből probléma.

Nagyon fontos, hogy már a pályázati anyagodban se legyen olyan kép, amin testékszert viselsz!!

Elmúltam 30, de érdekel a Work Experience program. Mi a teendőm?

Az életkor tekintetében nagyon sok múlhat a fogadóhotelen. Ebből adódik, hogy nem esélytelen, de mindenképpen keress fel minket egyeztetés szempontjából.