HOTELANIMÁCIÓ SPANYOLORSZÁGBAN

Szeretnéd a 2024-es nyári szezont egy nyüzsgő, multikulti csapat tagjaként animátor munkával Spanyolországban tölteni? Imádsz emberek között lenni, gyerekekkel játszani, kreatívkodni és vendégekkel kommunikálni?

Akkor Neked is köztünk a helyed a 2024-es évben!

Mi lesz a feladatod animátorként?

Az animátorok legfőbb feladata a szállodai vendégek "megóvása az unalomtól" - sajnos a "szórakoztatása" szót nem használhatjuk, mivel egyesek és azok szülei azt igen félreértették korábban. De a történelemórát félretéve animátorként az alábbi feladatokat végzed majd:

 • Délelőtt/délután - főleg sport jellegű tevékenységek, vetélkedők és szabadidős programok. Ezekben játékosként, bíróként, kvízmesterként veszel részt. Lehet ilyen egy focimeccs a vendégek közt, vizilabda, víziaerobic és bármilyen hasonló tevékenység
 • Este - szinte minden hotel tart esti műsorokat, amik egy poénos színházra hasonlítanak. Ezek előre megkomponált műsorok, amiket a csapattal együtt adtok elő. Szerencsére minél kevesebb színészi képességgel rendelkezel, annál jobb lehet a performansz.
 • Ezektől függetlenül - van ahol a kinti utakra is elkíséritek a vendégeket, de ez mindig hotelfüggő. 

Érdemes szót ejteni a gyerekanimátorokról, akik ettől független dolgoznak. Az ő első feladatuk a gyerekklubok felügyelete, ami korosztályok szerint van felosztva. Itt a fő kihívás a figyelmük lekötése, így bármilyen tánc/ének/játékismeret előnyödre válik majd. Ahhoz, hogy egy jobb képet kaphass egy animátor feladatairól csak olvass el pár beszámolót vagy cikket és máris kialakul a szemed előtt, hogyan is telik egy nap.

Hogy mit is csinál pontosan egy animátor, azt blogbejegyzéseinkből ismerheted meg. Ha pedig élménybeszámolóra vagy kíváncsi, olvasd el Lantos Lili vagy Réder Brigitta sztoriját. 

A munkakörről ITT olvashatsz bővebb információt.

A legjobb animátor jelentkező az, aki nem tart az emberektől, nyughatatlan, folyton pörög. Az elvárások emiatt nem igazán meghatározhatóak, de ha az a fajta ember vagy aki,

 • bárkivel szóba elegyedik, legyen a téma hülyeség akár
 • aki ért a gyerekek  nyelvén
 • mindenkivel megtalálja a közös hangot
 • aki mindenen tud nevetni
 • aki mindig a társaság közepe szeret lenni és hajszolja figyelmet
 • és aki nem aggódik, ha olyan feladatot kap ahol improvizálni kell

.. az lesz az igaz animátor.

Persze a megfelelő nyelvismeret is szempont, hiszen kommunikálni kell velük, de mégsem olyan fontos mint a fenti "mindset" megléte.

Hotelanimáció dióhéjban

 • a munkaidő 40 óra/hét, heti 2 szabadnap biztosított (így bőven lesz időd kirándulni, bulizni, tengerparton pihenni)
 • a szerződés hossza 2-6 hónap (te döntöd el mennyi időt vállalsz)
 • a juttatás nettó €300-400/hó (hotellánc függő)
 • a szállás és a napi háromszori érkezés ingyenes

Természetesen mindenben állunk rendelkezésedre, magadra sosem hagyunk, hiszen e-mailen, telefonon vagy akár személyes konzultáció alkalmával kapcsolatban állunk Veled!

Jelentkezhetek gyakorlat nélkül is?

Igen, minden gond nélkül, hiszen kint úgyis megtanítanak minden műsorral/elfoglaltságra. Nagy előnyt jelent majd az, ha van bármilyen játék/sport/műsorismereted, hiszen akkor ezeken a területeken is magabiztosan mozogsz majd.

Vannak speciális területek is?

Igen lehet, de a legtöbb esetben (táncos, sport főleg) meg kell lennie a gyakorlatodnak, vagy képességednek az adott témában. Persze ez nem azt jelenti, hogy szeretsz táncolni mondjuk, hanem hogy tanultál is. A sportnál a játék szabályainak ismerete ami szempont, vagy edzői/oktatói végzettség.

Teljesen más eset a gyerekanimátor, amit nem kötnek végzettséghez, hiszen ezt az óvónői/tanári terület sem fedi le igazán. Itt a hozzáállás az ami számít, hiszen a gyerekekhez a türelem számít igazán és a képesség, hogy le tudd őket foglalni.

Ismerd meg mások történetét!  

Lantos Lili

Rengeteg új emberrel ismerkedtem meg és sokat tanultam még magamról is a kint töltött időszak alatt. Mikor kiutaztam csak 1-2 szót nyekeregtem spanyolul, de a szókincsem észrevétlenül is fejlődött. [tovább..]

Susánszki Edina

A görög mentalitás rengeteg dologra megtanított, de én kettőt emelnék ki: nem éri meg idegeskedni semmin (ahogy ők mondják: „just Halara”), és egyszer mindenki megtalálja a „kefit”, ami annyit jelent: a tűz ami benned van.

Farkas Daniella

Másnap reggel felkeltünk, és még nem kellett munkába állnunk, volt egy napunk pihenőre. Ekkora néztük meg a tengert, amitől én majdnem elájultam. Leírhatatlanul gyönyörű a tenger Cipruson, kristálytiszta átlátszó. [tovább..]

Mikor ideális ez a munkakör a számomra?

Nem a nyelvtudás, hanem a "mindset" az ami sikeressé vagy sikertelenné tesz ebben a munkakörben. Ha megfelelő a hozzáállásod akkor a vendégek szeretni fognak és nem lesz előtted akadály. Mivel ez egy körülírhatatlan terület így javasolt, hogy olvasd el az idevágó beszámolókat és blogcikkeket az oldalon, és tudni fogod, hogy a volt résztvevők helyébe tudod e képzelni magad. 

Vágjunk is bele? Ne maradj le a legjobb helyekről! REGISZTRÁCIÓ