•   Szívesen dolgoznál Spanyolországban spanyol nyelvtudás nélkül?
 •   Jól beszélsz egy vagy több idegen nyelvet?
 •   Csak pár hónapos munkavállalást tervezel, akár gyakorlat nélkül?
 •   Nem szeretnéd itthon tölteni a telet, hanem inkább a tengerparton múlatnád az időt?

A Work Experience Spain program az ideális választás, ha meleg helyen szeretnéd tölteni a telet vagy az álmaid között szerepel egy élményekkel teli időszak a spanyol szigetek vagy partok valamelyikén - anélkül, hogy beszélnél spanyolul!

A szállást és ellátást ingyen biztosítják a spanyol hotelek is, így nem kell a szerződésed időszaka alatt költened semmire. A részvételhez nem szükséges hallgatói jogviszony, sem spanyol nyelvtudás, sem előzetes gyakorlat a hotelmunkák világából.

Szállodai munka Spanyolországban

Nem tudsz elhelyezkedni, mert nincs gyakorlatod, vagy rendelkezel tapasztalattal, de nem elég nívós helyeken? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat és megtanulni spanyolul? Referenciát szeretnél szerezni egy 4-5 csillagos spanyol szállodától? Inkább töltöd a telet egy napfényes szigeten, mint Magyarországon? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Milyen helyszíneken lehet dolgozni?

Szállodaláncainkban megtalálhatóak a 3-5 csillagos hotelek, melyek a turisták közkedvelt nyaralóhelyein helyezkednek el, legyen az nagyváros vagy csendesebb partszakasz. Legjellemzőbb uticéok Spanyolorszűgpn belül: az Costa del Sol, Malaga, Mallorca, Lanzarote, Fuerteventura vagy Ibiza gyönyörű szigete.

Nézd meg ezt a videót - egyből érteni fogod, miért van évente több száz résztvevők, aki Spanyolországot választja! 

The Lanzarote Effect from Lea et Nicolas Features on Vimeo.

Szerződés hossza 

A Work Experience Spain programban 3-6 hónap közti szerződést vállalhatsz (egyes hotelek 2 hónapot is elfogadnak). A jelentkezés folyamatos, hisz sok hotel télen is nyitva tart, a nyári szezon alatt pedig többszörösére nő a lehetőségeid száma. Indulj bármikor, akár hónapokkal előre is le tudsz szerződni, hogy az utazás előtt már ne kelljen sietned semmivel.

A kiutazás és a hazajövetel dátumát napra pontosan megtervezheted, így a kalandod egyáltalán nem ütközik a vizsáiddal, sem pedig az iskola szorgalmi időszakával. Ezen felül pedig lehetőséged nyílik arra, hogy az időd letelte előtt új szerződést kérj, ha tovább szeretnéd élvezni az örök nyarat.

Juttatások

A fizetés nem függ a jelentkező képzettségétől, referenciáitól, tapasztalatától és beosztásától, hanem a hotel egységesen határozza meg a traineek számára. Fizetésnap havonta van, a bért vagy spanyol számlára, vagy készpénzben fizetik ki. Vannak pozíciók, ahol borravalóra is lehet számolni.

A szállást és az ellátást térítésmentesen a munkaadó biztosítja, vagyis neked semmire nem kell költened a program időszaka alatt! A munkaruhát mindenhol garantálják, hiszen ezeknél a szállodáknál formaruhában kell dolgozni – egyedül egy kényelmes és strapabíró cipővel kell számolnod. A szobádat más gyakornokokkal fogod megosztani, a mosás & vasalás kérdéskör pedig könnyedén megoldható lesz a hotelen belül.

 • Fizetés: nettó 300-500 EUR / hó
 • Szállás: ingyenes
 • Ellátás: ingyenes
 • Tréning: biztosított

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaórák száma 40-48 között mozog, a napi munkaidő általában 8-10 óra. A beosztásod a főnökeid készítik el minden héten, így külön kérésekkel feléjük fordulhatsz majd. Az étteremhez kapcsolódó munkakörökben (felszolgálás, bárok, konyha) mindig a nyitva tartáshoz igazodik a munkaidő. Ez azt jelenti, hogy jellemzően 4-5 órát dolgoztok egyhuzamban majd egy nagyobb szünet következik a nap közepén (szieszta) amit ismét egy rövidebb űszak követ. Más pozíciókban - mint például a szobalányoknak, vagy recepciósoknak - a munkaidőtök egyben nyolc óra lesz.

A legtöbb szállodában nem lehet igénybe venni a vendégeknek nyujtott szolgáltatásokat (medence, SPA, stb) még a szabadnapokon sem. A dolgozók hotelbeli lehetőségeit az adott munkahely szabályzata tartalmazza, ami kitér a szabadidő hotelen belüli eltöltésére, a vendég-dolgozó kapcsolatra is.

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor beutazni a szigetet, felfedezni a helyi látnivalókat, vagy élni az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekkel. Mivel ezeknél a szállodáknál nagyon sok fiatal szokott szerződni nyári munkára, így a társaság is adott lesz, a legtöbb helyen egymást érik a személyzeti bulik és beach party-k.

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk. A kiérkezésed után a hotelek legtöbbje megszervezi a buszos utadat, és ehhez biztosítja az ingyenes jegyet is. Amennyiben erre nincs lehetőség, úgy kimennek eléd vagy alternatív útvonalat javasolnak a hotelbe való eljutásra. Szerencsére megvannak minden szigeten a bejáratott útvonalak, így nem kell nehézségekre számolnod.

Spanyolországba a lehető legjobb és gyorsabb útvonal a repülés. Jellemzően 1 átszállással kell kalkulálnod, melynek London, Barcelona vagy Madrid ad helyet. Mivel minden szigetnek megvan a saját reptere, így a hajós megoldással nem érdemes vesződnöd.

 Repülővel

A WizzAir, RyanAir és az Iberia indít járatokat a szigetekre a főszezonban. A szigeteken belül pedig kisebb társaságok biztosítják az átjárást, mint például a Binter. A járatok ellenőrzésére mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni (A legkedvezőbb árat a bal felső sarokban találhatjátok).

Biztosítás

A programban való részvétel feltétele az érvényes EHIC kártya, amely biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén. Külön privát baleset biztosítást nem szükséges kötni.

Költségek

Szükséges indulótőkének kb. 150.000 Ft-ot szoktunk javasolni.  

 • jelentkezési díj: 5.000 Ft (jelentkezéskor fizetendő)
 • programdíj: 250 GBP (a Munkaajánlat elfogadásakor fizetendő)
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy online felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába. Az iratok menet közben is benyújthatók, így nem szükséges mindennek kéznél lennie a regisztrációhoz. 

 • Önéletrajz (angol nyelven)
 • Elegáns, egész alakos fotó(k) 
 • Angol nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van)
 • Európai Biztosítási Kártya (EHIC)
 • Érvényes útlevél (a későbbi hivatali ügyintézéshez lesz fontos)

Jelentkezés & kiválasztás menete

Az ajánlatok legtöbbje folyamatosan érkezik, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést, még akkor is ha hónapokkal később szeretnél utazni. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

  Regisztráció a del REY International rendszerében

Regisztrált felhasználóként létrehozod a profilodat, összeállíthatod a jelentkezési anyagodat, böngészhetsz a nyitott pozíciók között és jelentkezhetsz bármelyik konkrét munkaajánlatra – bármelyik országban, bármelyik program keretében! Ha pedig pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY International csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Munkaajánlat

Vannak olyan hotelek (és ők vannak többségben) akik a del REY International rendszerében böngésznek az önéletrajzok között, vagy a hozzájuk befutó jelentkezések közül válogatnak. Lehet hogy ki lesz jelölve számodra egy telefonos vagy skype-os interjú, de sok szálloda erre nem tart igényt. Ha valakinek szeretnének állást ajánlani, akkor küldenek egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).

  Munkaszerződéssel kapcsolatos ügyintézés

Amennyiben elfogadod a felajánlott pozíciót és kondíciókat, akkor megkapod tőlünk a szerződésedet (Contract/Agreement) és sok egyéb iratot. Ekkor kell kifizetni a programdíjat is.
Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!

KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK, HA TETSZIK A PROGRAM:

 • Fontos információk a jelentkezéshez - először kezd itt az olvasást
 • A regisztrációkor már be tudsz jelölni több célországot is, így érdemes előre átböngészni a többi programot is
 • Maga a regisztráció nem kötelez semmire, nálunk nincsenek apróbetűs részek

    REGISZTRÁCIÓ MEGKEZDÉSE

  Van pár konkrét kérdésem, fel szeretném tenni őket a program koordinátorának

  Egyelőre csak letölteném a programtájékoztatót és még átgondolom a dolgot

Kérdéseid vannak jelentkezés előtt? 

Kérdezd közvetlenül a Work Experience Spain program koordinátorát, Pásztor Gábort! :)

Pásztor Gábor  VISSZAHÍVÁS KÉRÉSE

Elvárások

 • 18-33 közötti életkor.
 • EU-s állampolgárság.
 • Magabiztos angol vagy spanyol vagy német nyelvtudás - második idegen nyelv ismerete előnyt jelent.
 • Érvényes Európai Biztosítási Kártya (EHIC).
 • Érvényes útlevél.
 • Legalább 8-12 hetes időszak vállalása.
 • Hallgatói státusz: nem szükséges
 • Előzetes szakmai tapasztalat: nem szükséges

Betölthető pozíciók

Egyik munkakör betöltéséhez sem szükséges előzetes tapasztalat, de eltérő követelmények lehetnek!