Sok társasághoz gyakorlat nélkül is bekerülhetsz, a vállalható pozíciók pedig szinte ugyan azok mint egy szárazföldi hotel esetében. Ez nem is csoda, hiszen egy luxushajó egy úszó város, ahol minden megtalálható, amire csak szükséged lehet, a napi szabadidődet pedig mindig az éppen aktuális földi paradicsomban töltheted el.

Kiknek ideális az óceánjárós munka? 

Mindenkinek, aki szeret utazni és csillapíthatatlan vágyat érez ahhoz, hogy a föld legkülönlegesebb partszakaszaira jusson el. Bárki aki a fedélzetre szegődik végigutazhatja a Karib-tengert, Európát, Ázsiát, Észak és Dél-Amerikát, de egészen Ausztráliáig is eljuthat akár.

Mindenkinek, aki szeretne gyorsan karriert építeni. Egy luxushajón teljesen máshogy működnek a dolgok mint a szárazföldön, és ez igaz a karrierlépcsőkre is. A személyzet folyamatos rotálódása miatt a vezetői helyek is folyamatosan betöltésre várnak, így az előrejutásod is az asztalra letett eredményeiden múlik, nem pedig a jól megszokott kihalásos alapon.

Mindenkinek, aki szeretne gyorsan, sok pénzt keresni. Pozíciótól függően vannak fix és borravalós konstrukciók, de mindkettőben igaz az, hogy az első hónapod alkalmával 250.000Ft minimum az alapfizetésed, amit a szerződésed végére 600.000 Ft fölé is tornázhatsz. És a legjobb mindebben az, hogy ebből sem szállásra, sem pedig ellátásra nem kell költened!

Mindenkinek, aki szeretne egy picit őrült módon élni - bár ez furcsán hangzik, de így igaz. Egy luxushajón jellemzően 1000 fő a személyzet, akik közel 50 országot képviselnek. Nincsen olyan este, amikor ne lenne valamilyen program, szórakozás vagy buli, amik megfűszerezik a mindennapokat.

Vállalható pozíciók

A pozíciók tekintetében ugyan azt találhatod, mint egy szárazföldi hotelben. Itt is a legnagyobb részt a felszolgálók csapata teszi ki, akit a bárosok, housekeeping és végül a fotósok/animátorok csapata követ. Persze ennél szélesebb a skála, hiszen pályázhatsz még a SPA pozíciókra (masszőrök, kozmetikusok, fodrászok), de edzői végzettséggel is elindulhatsz, hogy végül Personal Trainer légy a hajó saját konditermében. A leggyakoribb munkakörök a következők, ahova végzettség és sokszor gyakorlat nélkül bekerülhetsz:

 • Felszolgáló
 • Báros/bárserver
 • Fotós

A gyakorlatot vagy képzettséget igénylő munkakörök pedig az alábbiak:
Animátor,  Recepciós, Szakács, Fodrász, Masszőr, Kozmetikus, Edző

Juttatások

A keresetedre egyáltalán nem lesz panasz, hiszen már az szerződésed első hónapjától minimum nettó 250-300.000 Ft lesz a havi juttatásod, ami egy felszolgáló esetében a szerződés végére akár 600.000 Ft is lehet. Ez eleve egy igen kerek összeg, amit ráadásul nem csökkenteknek szállás és ellátási költségek sem.

Nagyon fontos tudnod, hogy a hajón nem lesznek napi kiadásaid, így ha jelentős összeget szeretnél félretenni a szerződésed alatt, akkor ennek semmi akadálya sem lesz.

  Fizetés: nettó 1.000-1.200 USD/hó  már az első hónapban, mely később több, mint 2.000 USD is lehet
  Szállás: ingyenes
  Ellátás: ingyenes
  Tréning: biztosított

Elvárások

Jó hírekkel tudunk szolgálni, hiszen sok pozíció gyakorlat nélkül pályázható, míg egyes társaságok a már gyakorlott profikat keresik, akik tovább szeretnék gyarapítani 5 csillagos rutinjukat.

A fő elvárás legtöbb esetben az angol nyelv ismerete. Ezt minimum középszinten kell ismerned, de sokat nyom a latba a magabiztosságod és a szövegértésed is.

Ez a feltétel minden munkakörnél igaz, így alapszintű angollal sajnos nem kerülhetsz be. Ennek az az oka, hogy hiába lenne az elegendő a munka ellátásához, úgy vannak biztonsági szabályok, oktatások és egyéb fontos tényezők a fedélzeten, melyek pontos megértése létfontosságú.


 

A szerződés hossza

A szerződésed hossza nagyban függ a társaságtól, és a pozíciótól amit vállalsz. Legtöbb esetben az első szerződés 8-9 hónapos, melyet követően a továbbiakat kérheted 6 hónaposra is akár.

Munkaidő

Ez az egyik kérdés, melyet mindenki az elsők közt tesz fel. Napi viszonylatban 8-12 órás munkaidőre kell számolnod, ami a legtöbb esetben több blokkra bomlik szét, a nap közepén egy 3-5 órás szünettel.

A legtöbb társaságnál nincsen teljes szabadnap, hanem „half day offok” vannak, ami azt jelenti, hogy 7-8 óra egybefüggő szabadidőd van egyhuzamban. Általában ez a reggeli órákban kerül kiadásra, így élvezheted a kikötőket és a kihajózást, mielőtt este munkába állnál. Éjszakai műszakok is léteznek, főleg a recepción és a room service berkeiben, ahol a munkaidő összefüggő.

A szabadidő eltöltése

Egy óceánjáró a szociális élet igazi fellegvára, hisz nem csak napi szinten látogatsz meg paradicsomi helyeket, hanem ott van közel 1000 fő személyzet, akikkel szabadon töltheted el a szabadidőd a rengeteg szervezet program keretében.

Ráadásul tévhit, hogy a hajók nem kötnek ki, és akkor sem lehet elhagyni őket. Ezek a járatok napi rendszerességgel állnak meg, és a műszakon kívül szabadon hagyhatod el a fedélzetet, hogy felfedezhesd az éppen aznapi földi paradicsomot.

Majdnem ugyan annyi időt tölthetsz odakint mint a vendégek és ugyan azt láthatod majd mint ők, de te visszatérsz ide heti rendszerességgel (pláne ingyen). Nem is csoda, hogy mindenkinek meglesz a kedvenc szigete, partszakasza, vagy éppen országa, ahol egy második otthonra lel. Ilyen példaképpen Cozumel a fotósoknak, akik itt kezdték meg a kalandot a képzéssel, majd térnek vissza hetente a Barracudába „haza” inni a Coronát, tacózni és végül ugrálni a mólóról.

Mi ez, ha nem élet, amikor a munka után ilyen élmények várnak?

Szállás & étkezés a fedélzeten

Fontos szempont a fedélzeten a személyzet megfelelő körülményeinek biztosítása, így erre mindig hangsúlyt helyeznek.

  Étkezések:

Napi 5-7 alkalommal biztosítanak étkezési lehetőségeket a fedélzeten, melyeknél a reggeli/ebéd/vacsorán felül több kisebb „snacktime is van”. A főétkezések alkalmával a menü a lehető legváltozatosabban van összeállítva, hogy a több nemzetiségből összeállt legénység minden tagja megtalálhassa a számára megfelelő fogást.

  Szállás:

A legtöbb hajó 2 fős kabinokkal rendelkezik, melyekhez fürdő is tartozik. A felszereltségüket tekintve minden megtalálható bennük, amik a mindennapokhoz szükségesek, azaz pakolási lehetőségek, TV, telefon és Wifi.

Kiutazás a kikötőhöz, ahonnan a hajó indul

A legtöbb esetben a hajóra lépéshez Miami gyönyörű városába kell utaznod.

Alapvetően a legtöbb társaság lefoglalja neked a jegyet kedvezményes áron, és gyakorlatilag az egész utadat megszervezik hazulról egészen a kikötőig. Ez azt jelenti, hogy megkapsz egy útitervet lépésről lépésre, a repjegyekkel, hotelfoglalásokkal, transzferekkel együtt, és nincs más tennivalód, mint szépen végigmenni a listán. Ezen felül bajba sem kerülhetsz, hiszen késés, vagy járattörlés esetén is egyszerűen képesek újraszervezni számodra az egész utat órák leforgása alatt.

Jelentkezés módja

Bármennyire is bonyolultnak tűnhet, egy óceánjáróra sem nehezebb a jelentkezés és bekerülés mint egy szárazföldi munkahelyre. Ugyan olyan elvárások és felvételi interjúk várnak rád, melyekre könnyedén fel tudsz készülni a segítségünkkel.

A kiválasztás és a jelentkezés menete minden társaságnál és pozíciónál különböző, de az alapok mindig az alábbi módon zajlanak:

 • Elsőként a jelentkezési csomagod összeállítása a fontos, mely tartalmazza a CV-t és fotóidat, jelentkezési űrlapot és az egyéb elvárt dokumentumokat.
 • Ezt követően egy interjúra invitálunk, ahol felmérjük a nyelvtudásod, valamint egyeztetünk a terveidről és a lehetőségeidről.
 • A siker esetén már csak meg kell várnunk a szervezett interjút a társaság képviselőjével, aki végül igent mond az anyagodra és már csak a kiutazás szervezése marad hátra.

Bármennyi lépésből is álljon a folyamat, mi minden részénél segítünk majd, hogy az a lehető legegyszerűbben mehessen.

VÁGJ BELE MOST!

Az alábbi űrlap kitöltésével elkezdheted a regisztrációd, ami a jelentkezés első és legfontosabb lépése is egyben.

 >>> Regisztráció megkezdése <<<

NINCS PROGRAMDÍJ
Csak a kiutazást kell önerőből megoldanod és vízummal összefüggő költségekkel kell számolnod. 

Elvárások

 • 18-35 év közti életkor.
 • EU-s állampolgárság.
 • Minimum középfokú angoltudás.
 • Gyakorlat nem minden esetben feltétel.
 • Magabiztos, nyitott személyiség.
 • 6-9 hónapos szerződés vállalása.

Betölthető pozíciók 

Vannak pozíciók, melyekre jelentkezhetsz gyakorlat nélkül is, illetve olyanok, amik előzetes gyakorlatot vagy bizonyos végzettséget várnak el. 

 • Felszolgáló
 • Bartender/server
 • Fényképész
 • Cabin Steward/ess
 • Gyerekanimátor (képzettséggel/gyakorlattal)
 • Recepciós
 • Masszőr (képzettséggel)
 • Személyedző (képzettséggel)
 • Fodrász (képzettséggel)
 • Kozmetikus (képzettséggel)