•   Szeretnél recepciósként gyakorlatot szerezni?
 •   Jól beszélsz angolul, de szeretnéd tovább mélyíteni a nyelvtudásodat?
 •   Lenne kedved munka mellett nyelviskolába járni?

A Work & Study Brighton program nagyon különleges, és minden évben max. 6-8 fő vehet részt rajta Magyarországról. Ha szeretnéd megismerni a programot a résztvevőink szemszögéből is, akkor olvasd el a Tímeával és Ádámmal készített interjút!

Tanulj és dolgozz Brightonban!

A munkáltató egy brightoni hotel, amely fiatalos munkahelyet és ingyenes szállást biztosít a programon résztvevőknek, akik teljesen kezdőként is recepciós gyakornokként tudnak dolgozni, belekóstolva így a Front Office világába és értékes referenciát szereznek a fél éves időszak végén.

És ami a legjobb az egészben: a fizetett gyakornoki pozíció mellett a munkáltató ingyenes nyelviskolai tanfolyamra küldi az ügyfeleinket - így anyanyelvi környezetben, egy erős nyelviskolának hála, a nyelvtudásod profi szintre tudod emelni. :)

Miért Brighton a legideálisabb helyszín?

A munkahely és a nyelviskola Brightonban található, ami egy nyüzsgő és csodaszép angol város. Anglia déli partvidékéről van szó, így vonattal gyorsan megközelíthető Londonból, és tengerparti település révén bővelkedik fesztiválokban, turistákban, szórakozási lehetőségben. Kell ennél jobb hely?

Mi a feladata a recepciós gyakornoknak?

A programra felvételt nyert ügyfeleink recepciós gyakornok pozícióban dolgoznak („Receptionist trainee”), ennek megfelelően a szállásfoglalással kapcsolatos klasszikus teendőket végzik. Segítenek a vendégeknek, kulturális programokat ajánlanak, számláznak, mosolyognak, adminisztrálnak.

Mit vár el a munkahely a jelentkezőktől?

Nem szükséges előzetes szakmai tapasztalattal rendelkezned idegenforgalmi területen, vagy akár recepciósként. Viszont előnyben részesítik azokat, akik referenciát, illetve külföldi munkatapasztalatot tudnak felmutatni, vagy idegenforgalmi tanulmányokat folytattak - de ezek egyike sem elvárás. (Tipp: ha szeretnél hasznos külföldi gyakorlatot szerezni, mielőtt jelentkezel erre a programra, akkor érdemes pár hónapot Spanyolországban vagy Görögországban tölteni a Work Experience program keretében – erősödik az angol nyelvtudásod, és egyből meglesz a referencia is.)

A jelentkezőktől magabiztos, erős angol nyelvtudást várnak el, melyet egy telefonos vagy skype-os interjú keretében bizonyítani is kell.

Milyen hosszú időre lehet munkát vállalni?

Minden esetben hat hónapra szól a szerződés.  Kölcsönös elégedettség esetén a szerződés meghosszabbítható. Aki nem tud hat hónapot vállalni, annak sajnos felesleges jelentkezni, mert rövidebb időszakra nem tudnak gyakornokokat fogadni.

Kezdés általában kétszer van egy évben: január/február és augusztus/szeptember környékén. Természetesen az év más szakaszában is lehet üresedés - emiatt fontos az előjelentkezés, ugyanis így egyből tudunk értesíteni, amint van üres státusz.

Az angol törvényeknek megfelelően évi jópár nap szabadság is megilleti a résztvevőket, tehát a kint töltött idő alatt is haza lehet utazni a családhoz akár hosszabb időre is. 

Juttatások

A gyakornokoknak ingyenes szállást biztosít a munkáltató, mely a szálloda területén belül helyezkedik el, alacsonyabb komfortfokozatú szobákban, mint a vendégeknek van - de mindennel felszerelten. Egy szobán ketten osztoznak.

Emellé havi 300 GBP (kb. 120.000 Ft) zsebpénzt biztosítanak, mely már a kézhez kapott, adómentes összeg.

A nyelvtanfolyamot teljes egészében a munkahely fizeti – mindenkit az éppen aktuális nyelvtudásának megfelelő csoportba fogják beosztani. Az órarendet és a beosztást természetesen összehangolják.

 • Fizetés: nettó 300 GBP / hó
 • Bónusz: nettó 400 GBP, a szerződés leteltekor fizetik ki
 • Szállás: ingyenes
 • Ellátás: ingyenes
 •  Nyelvtanfolyam: ingyenesen biztosított

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaórák száma 40-45 szokott lenni, a napi munkaidő általában 8 óra. A beosztást a menedzserek készítik el. A szerződés szerint mindenkinek heti 1 szabadnap jár, és 40-45 ledolgozandó órával kell kalkulálni. Minden munkavégzés, ami ezen felül történik, már túlórának számít, így pluszban kifizetik.  

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor megismerni Brightont, felfedezni a helyi látnivalókat, vagy élni az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekkel. Mivel erre a programra sok fiatal szokott szerződni Európa minden szegletéből, így a társaság is adott lesz, a legtöbb helyen a városban egymást érik a szórakozóhelyek.

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk. Érkezési helyként valamelyik londoni repteret kell választani - bárhová is érkezel, vonattal könnyedén folytathatod az utad Brightonig.

Angliába többféleképpen is kényelmesen lehet utazni, így könnyedén megtalálod majd a pénztárcádnak megfelelő variációt.

 Repülővel

A WizzAir, RyanAir és az EasyJet indít olcsó, közvetlen járatokat Londonba. A járatok ellenőrzésre mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni.

  Busszal

Ha nem szeretnél repülőre ülni, akkor számtalan buszjárat között válogathatsz. Gyakorlatilag naponta vannak Anglia és Magyarország között buszjáratok. Az érkezési ponttól pedig vonattal tudod majd folytatni az utadat.

Biztosítás

A programban való részvétel feltétele az érvényes EHIC kártya, amely biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén. Külön privát balesetbiztosítást nem szükséges kötni.

Költségek

Szükséges indulótőkének kb. 220.000 Ft-ot szoktunk javasolni.  

 • jelentkezési díj: 5.000 Ft,  jelentkezéskor fizetendő
 • programdíj: 400 GBP, mely a Munkajánlat elfogadásakor fizetendő és a szerződés leteltekor bónuszként a munkáltató megtéríti
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy on-line felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába.

 • Önéletrajz (angol nyelven)
 • Motivációs levél (angol nyelven)
 • Elegáns, egész alakos fotó(k) 
 • Angol nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van)
 • Európai Biztosítási Kártya (EHIC)

Jelentkezés & kiválasztás menete


A szerződéseket pár héttel a munkába állás előtt adjuk, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

  Regisztráció a del REY International rendszerében

Regisztrált felhasználóként létrehozod a profilodat, összeállíthatod a jelentkezési anyagodat, böngészhetsz a nyitott pozíciók között és jelentkezhetsz bármelyik konkrét munkaajánlatra – bármelyik országban, bármelyik program keretében! Ha pedig pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY International csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Munkaajánlat

Amikor üresedés van, akkor értesítjük az előjelentkezőket, hogy készüljenek fel a brit kollégáink által tartott interjúra. Mindenkit beosztunk egy fél órás beszélgetésre - az interjú eredménye a második napon meg is szokott lenni. Ha pozitív, akkor készülni lehet egy következő körre, immár a munkáltatóval. Ha itt is jó eredmény születik, akkor megkapod a hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).

  Munkaszerződéssel kapcsolatos ügyintézés

Amennyiben elfogadod a felajánlott pozíciót és kondíciókat, akkor megkapod tőlünk a szerződésedet (Contract/Agreement) és sok egyéb iratot. Ekkor kell fizetni a program fee-t is.
Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!

A jelentkezési anyagokat közvetlenül e-mailben küldheted, de ne feledd megírni, hogy a brightoni program érdekel: INFO@DRI.HU

Elvárások

 • 18-33 közötti életkor.
 • EU-s állampolgárság.
 • Felsőfokú angol nyelvtudás.
 • Érvényes Európai Biztosítási Kártya (EHIC).
 • Hallgató jogviszony: nem szükséges.
 • Előzetes szakmai gyakorlat: nem szükséges - de előnyt jelent.
 • 6 hónapos szerződés vállalása.