•   Szeretnéd a kötelező szakmai gyakorlatodat egy jól fizető munkahelyen, külföldön teljesíteni?
 •   Értékes referenciát szeretnél szerezni ami a későbbi álláskeresésnél ajtókat nyit meg előtted?
 •   Erasmus ösztöndíjat szeretnél igényelni?
 •   Mindig is vonzott a Kanári-szigetek vagy a Baleár szigetvilág?

Ha tanulmányaidhoz kapcsolódó szakmai gyakorlati helyet keresel, akkor az Internship Spain program  keretében több helyszín ajánlatai közül válogathatsz. A gyakorlati idő alatt a spanyol munkáltatók ingyen gondoskodnak a szállásodról és az ellátásodról, valamint minimum 300 Euró/hó zsebpénzt is biztosítanak. Ezt az összeget tovább növelheti az iskoládtól igényelhető Erasmus ösztöndíj is

Szakmai gyakorlat Spanyolországban

Nem akarsz Magyarországon gyakornokként elhelyezkedni, mert keveset fizetnek, vagy nem mutatna jól az önéletrajzodban? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat? Mindig is vonzott a spanyol tenger? Referenciát szeretnél szerezni egy 4-5 csillagos külföldi szállodától? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Milyen helyszíneken lehet dolgozni?

Szállodaláncaink között megtalálhatóak a 3-5 csillagos hotelek, mely mindegyike a turisták közkedvelt nyaralóhelyein helyezkedik el, legyen az nagyváros vagy csendes partszakasz. Általunk szinte minden ilyen helyre indulhatsz a nyáron, legyen az Costa del Sol, Malaga, Mallorca, Lanzarote vagy Ibiza gyönyörű szigete, stb.

Nézd meg ezt a videót - egyből érteni fogod, miért van évente több száz résztvevők, aki Spanyolországot választja! 

The Lanzarote Effect from Lea et Nicolas Features on Vimeo.

Szerződés hossza 

Az Internship Spain programunkra folyamatosan jelentkezhetsz - így igazodva az iskolád előírásaihoz. Egyetlen kitétel az, hogy a vállalt időszaknak minimum 2 hónapnak kell lennie. Amennyiben ez az időszak kevések bizonyul, akkor nyugodtan meghosszabbíthatod a maximális 6 hónapra (a szakmai gyakorlatos kötelező óraszámon túli időszakhoz az iskoládnak már nincs köze). A szerződéseket már fél évvel a kiutazásod előtt ki tudjuk adni, így a leadási határidőből sem csúszhatsz ki, és elegendő idő áll rendelkezésre a szakmai gyakorlatos papírok visszaérkezésére is.

Juttatások

A fizetés nem függ a jelentkező képzettségétől, referenciáitól, tapasztalatától és beosztásától, hanem a hotel egységesen határozza meg az összeget a gyakornokok számára. Mivel a hallgatók a szerződés szerinti juttatáson felül az iskolától általában Erasmus ösztöndíjat is tudnak igényelni, így a szakmai gyakorlatosok fizetése ugyanazon a munkahelyen akár kevesebb is lehet, mint más dolgozóké. Fizetésnap havonta van, a bért vagy spanyol számlára, vagy készpénzben fizetik ki.

A szállást és az ellátást térítésmentesen a munkaadó biztosítja, vagyis neked semmire nem kell költened a program időszaka alatt! A munkaruhát mindenhol garantálják, hiszen ezeknél a szállodáknál formaruhában kell dolgozni – egyedül egy kényelmes és strapabíró cipővel kell számolnod. A szobádat más gyakornokokkal fogod megosztani, a mosás & vasalás kérdéskör pedig könnyedén megoldható lesz a hotelen belül.

 • Fizetés: nettó 300-400 EUR / hó
 • Szállás: ingyenes
 • Ellátás: ingyenes
 • Tréning: biztosított

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaórák száma 40-48 között mozog, a napi munkaidő általában 8-10 óra. A beosztásod a főnökeid készítik el minden héten, így külön kérésekkel feléjük fordulhatsz majd. Az étteremhez kapcsolódó munkakörökben (felszolgálás, bárok, konyha) mindig a nyitva tartáshoz igazodik a munkaidő. Ez azt jelenti, hogy jellemzően 4-5 órát dolgoztok egyhuzamban majd egy nagyobb szünet következik a nap közepén, vagy egyhuzamban a napi óraszámot, délelőtt vagy délután akár. Más pozíciókban mint a szobalányoké, vagy recepció a munkaidőtök fix lesz.

A legtöbb szállodában nem lehet igénybe venni a vendégeknek nyújtott szolgáltatásokat (medence, SPA, stb) még a szabadnapokon sem. A dolgozók hotelbeli lehetőségeit az adott munkahely szabályzata tartalmazza, ami kitér a szabadidő hotelen belüli eltöltésére, a vendég-dolgozó kapcsolatra is.

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor beutazni a szigetet, felfedezni a helyi látnivalókat, vagy élni az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekkel. Mivel ezeknél a szállodáknál nagyon sok fiatal szokott szerződni nyári munkára, így a társaság is adott lesz, a legtöbb helyen egymást érik a személyzeti bulik és beach party-k.

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk. A kiérkezésed után a hotelek legtöbbje megszervezi a buszos utadat és ehhez biztosítja az ingyenes buszjegyet is. Ha erre nincs lehetőség, akkor kimennek eléd vagy alternatív útvonalat javasolnak a hotelbe való eljutásra. Szerencsére minden szigeten megvannak a bejáratott útvonalak, így nem kell nehézségre számolnod.

Spanyolországba a lehető legjobb és gyorsabb útvonal a repülés. Jellemzően 1 átszállással kell kalkulálnod, melynek London, Barcelona vagy Madrid ad helyet. Mivel minden szigetnek megvan a saját reptere, így a kompos megoldással nem érdemes vesződnöd.

 Repülővel

A WizzAir, RyanAir és az Iberia indít járatokat a szigetekre a főszezonban. A szigeteken belül pedig kisebb társaságok biztosítják az átjárást mint például a Binter. A járatok ellenőrzésre mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni (A legkedvezőbb árat a bal felső sarokban találhatod).

Biztosítás

A programban való részvétel feltétele az érvényes EHIC kártya, amely biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén. Külön privát baleset biztosítást nem szükséges kötni.

Költségek

Szükséges indulótőkének kb. 150.000 Ft-ot szoktunk javasolni.  

 • jelentkezési díj: 5.000 Ft (jelentkezéskor fizetendő)
 • szakmai gyakorlatos iratok ügyintézési díja: 5.000 Ft (jelentkezéskor fizetendő)
 • programdíj: 250 GBP (a Munkaajánlat elfogadásakor fizetendő)
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy on-line felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába.

 • Önéletrajz (angol nyelven)
 • Elegáns, egész alakos fotó(k) 
 • Angol nyelvű iskolalátogatási igazolás
 • Angol nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van)
 • Európai Biztosítási Kártya (EHIC)
 • Útlevél (a későbbi hivatali ügyintézéshez)


Az iskolád szakmai gyakorlatos dokumentumai angolul

Ezek a dokumentumok már a jelentkezésed pillanatban szükségesek lesznek, mivel az anyagod mellett kerülnek kiküldésre. A hotelek csak angol nyelvű dokumentumokat írnak alá, de ezt mindig biztosítja az iskola is. Kérjük járj utána, hogy melyik dokumentumot kéri az iskola eredetiben és milyen határidőig. Ez igen fontos, mivel a későn leadott dokumentum miatt meghiúsulhat az elhelyezés is!

Jelentkezés & kiválasztás menete

Az ajánlatok legtöbbje folyamatosan érkezik, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést, még akkor is ha hónapokkal később szeretnél utazni. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

 Regisztráció a del REY International rendszerében

Regisztrált felhasználóként létrehozod a profilodat, összeállíthatod a jelentkezési anyagodat, böngészhetsz a nyitott pozíciók között és jelentkezhetsz bármelyik konkrét munkaajánlatra – bármelyik országban, bármelyik program keretében! Ha pedig pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Munkaajánlat

Vannak olyan hotelek (és ők vannak többségben) akik a del REY International rendszerében böngésznek az önéletrajzok között, vagy a hozzájuk befutó jelentkezések közül válogatnak. Lehet hogy ki lesz jelölve számodra egy telefonos vagy skype-os interjú, de sok szálloda erre nem tart igényt. Ha valakinek szeretnének állást ajánlani, akkor küldenek egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).

   A szakmai gyakorlatos szerződéssel kapcsolatos ügyintézés

A munkaajánlat elfogadása után kapod meg a szakmai gyakorlatos szerződéseket. A szerződések aláírása és díjak rendezése után kerül minden iskolai dokumentum visszaküldésre, a kívánt eredeti példányszámban. Ezt követően nincs már már más tennivalód, mint azt leadni mindent iskolád részére.

Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!

KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK, HA TETSZIK A PROGRAM:

 • Fontos információk a jelentkezéshez - először kezd itt az olvasást
 • A regisztrációkor már be tudsz jelölni több célországot is, így érdemes előre átböngészni a többi programot is
 • Maga a regisztráció nem kötelez semmire, nálunk nincsenek apróbetűs részek

    REGISZTRÁCIÓ MEGKEZDÉSE

  Van pár konkrét kérdésem, fel szeretném tenni őket a program koordinátorának

  Egyelőre csak letölteném a programtájékoztatót és még átgondolom a dolgot

Kérdéseid vannak jelentkezés előtt? 

Kérdezd közvetlenül a Work Experience Spain program koordinátorát, Pásztor Gábort! :)

Pásztor Gábor  VISSZAHÍVÁS KÉRÉSE

Elvárások

 • 18-30 közötti életkor.
 • EU-s állampolgárság.
 • Magabiztos angol vagy német vagy spanyol nyelvtudás – második idegen nyelv ismerete előnyt jelent.
 • Érvényes Európai Biztosítási Kártya (EHIC).
 • Érvényes útlevél.
 • Legalább 8-12 hetes időszak vállalása.
 • Hallgatói jogviszony: szükséges
 • Előzetes szakmai tapasztalat: nem szükséges

Betölthető pozíciók

Egyik munkakör betöltéséhez sem szükséges előzetes tapasztalat, de eltérő követelmények lehetnek!