Szeretnéd a kötelező szakmai gyakorlatodat egy jól fizető munkahelyen, külföldön teljesíteni?
  Értékes referenciát szeretnél szerezni ami a későbbi álláskeresésénél ajtókat nyit meg előtted? 
  Erasmus ösztöndíjat szeretnél igényelni?

Ha tanulmányaidhoz kapcsolódóan keresel szakmai gyakorlati helyet, akkor az Internship Greece program keretében több nívós szállodalánc ajánlata közül válogathatsz. A gyakorlati idő alatt az görög munkáltatók ingyen gondoskodnak a szállásodról és az ellátásodról, valamint 300-500 Euró/hó zsebpénzt is biztosítanak. Ezt az összeget tovább növelheti az iskoládtól igényelhető Erasmus ösztöndíj is. A részvételhez hallgatói jogviszony szükséges, de előzetes gyakorlat a hotelmunkák világából nem elvárás.

Szakmai gyakorlat Görögországban

Nem akarsz Magyarországon gyakornokként elhelyezkedni, mert keveset fizetnek, vagy nem mutatna jól az önéletrajzodban? Szeretnéd erősíteni az idegen nyelvtudásodat? Mindig is vonzott a görög tenger? Referenciát szeretnél szerezni egy 4-5 csillagos külföldi szállodától? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Milyen helyszíneken lehet dolgozni?

Partner szállodáink 4-5 csillagos besorolással rendelkeznek és Görögország legnagyobb üdülő paradicsomaiban találhatók. Az alábbi szigeteken és területeken tudunk elhelyezést biztosítani (a teljesség igénye nélkül): Rodosz, Kréta, Kos, Korfu, Santorini, Zakynthos, Naxos, Chalkidiki, stb.

Szerződés hossza 

Az Internship Greece programban való részvétel hossza 3-6 hónap között szabadon választható - illetve tudunk igazodni az iskolád által megszabott időtávhoz is. Egész évben lehet jelentkezni és mi folyamatosan, már decembertől kezdődően, és hónapokkal előre adjuk a szállodai szakmai gyakorlatos szerződéseket. A szállodák április és október között tartanak nyitva, kezdeni április és augusztus között bármikor lehet.

Gyorsabban kapsz szerződést, ha szeptember 15-ig tudsz munkát vállalni, de előnyben részesíti azokat, akik szeptember/október végéig tudnak maradni. Minél korábbi kezdést és későbbi hazautat vállalsz, annál gyorsabban fognak kiválasztani a hotelek/találjuk meg neked a szakmai gyakorlatot biztosító szállodát. 

Juttatások

A fizetés nem függ a jelentkező képzettségétől, referenciáitól, tapasztalatától és beosztásától, hanem a hotel egységesen határozza meg azt a gyakornokok számára. Mivel a hallgatók a szerződés szerinti juttatáson felül az iskolától általában Erasmus ösztöndíjat is tudnak igényelni, így a szakmai gyakorlatosok fizetése ugyanazon a munkahelyen akár kevesebb is lehet, mint más dolgozóké. Fizetésnap havonta van, a bért vagy görög számlára, vagy készpénzben fizetik ki. Vannak pozíciók, ahol borravalóra is lehet számolni.

A szállást és az ellátást térítésmentesen a munkaadó biztosítja, vagyis neked semmire nem kell költened a program időszaka alatt! A munkaruhát mindenhol garantálják, hiszen ezeknél a szállodáknál formaruhában kell dolgozni – egyesül egy kényelmes és strapabíró cipővel kell számolnod. A szobádat más gyakornokokkal fogod megosztani, a mosás & vasalás kérdéskör pedig könnyedén megoldható lesz a hotelen belül.

 • Fizetés: nettó 300-500 EUR / hó
 • Szállás: ingyenes
 • Ellátás: ingyenes
 • Tréning: biztosított

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaórák száma 48 szokott lenni, a napi munkaidő általában 8-10 óra. A beosztást a menedzserek készítik el. A szerződés szerint mindenkinek heti 1 szabadnap jár, és 48 ledolgozandó órával kell kalkulálni. Minden munkavégzés, ami ezen felül történik, már túlórának számít, így pluszban kifizetik.  A napi műszak a felszolgálóknál általában kétszer négy órás blokkra van bontva, közötte több órás szünettel. A szobalányok pedig a legtöbb helyen szobaszám szerint dolgoznak – vagyis minél rutinosabb valaki, annál korábban végez a napi teendőivel.

A legtöbb szállodában nem lehet igénybe venni a vendégeknek nyújtott szolgáltatásokat (medence, SPA, stb) még a szabadnapokon sem. A dolgozók hotelbeli lehetőségeit az adott munkahely szabályzata tartalmazza, ami kitér a szabadidő hotelen belüli eltöltésére, a vendég-dolgozó kapcsolatra is.

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor beutazni a szigetet, felfedezni a helyi látnivalókat, vagy élni az éjszakai élet nyújtotta lehetőségekkel. Mivel ezeknél a szállodáknál nagyon sok fiatal szokott szerződni nyári munkára, így a társaság is adott lesz, a legtöbb helyen egymást érik a személyzeti bulik és beach party-k.

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk. A reptérre vagy kikötőbe érkezés után a hotel egyik munkatársa fel ki fog menni érted, vagy ha nem tudnak transzfert biztosítani, akkor egyénileg kell eljutnod a hotelig (shuttle buszokkal vagy taxival ez könnyedén megoldható). 

Görögországba többféleképpen is kényelmesen lehet utazni, így könnyedén megtalálod majd a pénztárcádnak megfelelő variációt.

 Repülővel

A WizzAir, RyanAir és az Aegean Airlines indít közvetlen járatokat a szigetekre a főszezonban. Athéni átszállással még ennél is több lehetőség közül válogathatsz. A járatok ellenőrzésre mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni.

  Busszal

Ha nem szeretnél repülőre ülni, akkor számtalan vonat- és buszjárat között válogathatsz.  Utazhatsz Athénig/Thessaloniki városáig busszal is, onnan pedig hajóval tudod folytatni az utat. A görögországi hajójáratok meglepően jól szervezettek, és előzetes foglalás nélkül, kényelmesen érheted el a legnagyobb szigetek kikötőit.

Biztosítás

A programban való részvétel feltétele az érvényes EHIC kártya, amely biztosítási fedezetet nyújt baleset vagy kórházi ellátás esetén. Külön privát baleset biztosítást nem szükséges kötni.

Költségek

Szükséges indulótőkének kb. 150.000 Ft-ot szoktunk javasolni.  

 • jelentkezési díj: 5.000 Ft (jelentkezéskor fizetendő)
 • szakmai gyakorlatos iratok ügyintézési díja: 5.000 Ft (jelentkezéskor fizetendő)
 • programdíj: 250 GBP (a Munkaajánlat elfogadásakor fizetendő)
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy online felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába.

 • Önéletrajz (angol nyelven)
 • Elegáns, egész alakos fotó(k) 
 • Angol nyelvű iskolalátogatási igazolás
 • Angol nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van)
 • Európai Biztosítási Kártya (EHIC)
 • A legtöbb görög hotel erkölcsi bizonyítványt és anyakönyvi kivonatot is kér a hivatali ügyintézés miatt, így érdemes ezeket is időben beszerezned.
 • Az iskolád szakmai gyakorlatos dokumentumai angolul. 

Jelentkezés & kiválasztás menete

A szerződéseket hónapokkal a nyári szezon kezdete előtt adjuk, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

  Regisztráció a del REY International rendszerében

Regisztrált felhasználóként létrehozod a profilodat, összeállíthatod a jelentkezési anyagodat, böngészhetsz a nyitott pozíciók között és jelentkezhetsz bármelyik konkrét munkaajánlatra – bármelyik országban, bármelyik program keretében! Ha pedig pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY International csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Munkaajánlat

Vannak hotelek, akik február-március magasságban kijelölnek egy napot, amikor Budapesten válogatást tartanak, ezt nevezzük Job Fair-nek. Ilyenkor idegen nyelven meginterjúztatnak, megbeszélitek a felmerülő kérdéseidet, és ha minden jól ment, akkor pár napon belül küldenek is egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).

Vannak olyan hotelek (és ők vannak többségben) akik a del REY International rendszerében böngésznek az önéletrajzok között, vagy a hozzájuk befutó jelentkezések közül válogatnak. Lehet, hogy ki lesz jelölve számodra egy telefonos vagy skype-os interjú, de sok szálloda erre nem tart igényt. Ha valakinek szeretnének állást ajánlani, akkor küldenek egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer).

   A szakmai gyakorlatos szerződéssel kapcsolatos ügyintézés

Amennyiben elfogadod a felajánlott pozíciót és kondíciókat, akkor megkapod tőlünk a szerződésedet (Contract/Agreement) és sok egyéb iratot.
A hotel aláírja és megküldi számodra az iskolád felé leadandó iratokat kitöltve és bélyegzővel ellátva.

Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!

Kérdéseid vannak jelentkezés előtt? 

Kérdezd közvetlenül a Internship Greece program koordinátorát, Lantos Lilit! :)

Lantos Lili  VISSZAHÍVÁS KÉRÉSE

Elvárások

 • 18-30 közötti életkor
 • EU-s állampolgárság.
 • Magabiztos angol vagy német vagy orosz nyelvtudás – második idegen nyelv ismerete előnyt jelent.
 • Érvényes Európai Biztosítási Kártya (EHIC).
 • Legalább 10-12 hetes időszak vállalása.
 • Hallgatói jogviszony: szükséges.
 • Előzetes szakmai tapasztalat: nem szükséges.

Betölthető pozíciók

Egyik munkakör betöltéséhez sem szükséges előzetes tapasztalat, de eltérő követelmények lehetnek!