    Nincs még szállodaipari tapasztalatod, de szeretnél egy külföldi referenciával gazdagodni?
   Szívesen kipróbálnád magad 3-6 hónapra Írországban? 
   Jól fizető, biztos munkahelyet keresel?

A Work Experience  Ireland program azok számára ajánlott, akik még nem rendelkeznek szállodaipari vagy vendéglátási tapasztalattal, de szeretnék kipróbálni magukat ebben a nagyszerű szakmában, és szívesen töltenének 3-6 hónapot gyakornokként Írországban. A szállodáink ingyenesen  biztosítják a szállásodat és az ellátásodat, így nem kell külön albérletet keresgélned (vagyis nem kell hatalmas kezdőtőke az albérlet kauciójához és egyéb kiadásokhoz). A részvételhez előzetes szakmai tapasztalat NEM szükséges.  Ha már gyakorlott vagy és hoszabb távú, főállásban gondolkodsz, akkor az Employment  programokaajánljuk!

Szállodai munka Írországban

Nem akarsz egyedül bajlódni az álláskereséssel? Szeretnéd megtapasztalni milyen Írországban élni és dolgozni? Referenciát szeretnél szerezni egy 4-5 csillagos külföldi szállodától? Megbízható munkáltatókat keresel? Ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Milyen helyszíneken lehet dolgozni?

Partner szállodáink 4-5 csillagos besorolással rendelkeznek és Írország vidéki részein találhatók. A dublini munkáltatókkal a magas megélhetési költségek és a még magasabb albérletárak miatt nem foglalkozunk. Vannak éttermi partnereink is, elszórva Írország szerte.

Szerződés hossza 

A Work Experience Ireland programban való részvételhez minimum 3-6 hónapos szerződést kell tudni vállalni. Egész évben lehet jelentkezni és mi folyamatosan szerződtetjük a jelentkezőket az ír hotelekhez és éttermekhez. Sok szálloda kifejezetten az április és november közötti időszakra keres dolgozókat, így ezekben a hónapokban van a legtöbb munkaajánlat.

Juttatások

A fizetés nem függ a jelentkező képzettségétől, referenciáitól, tapasztalatától és beosztásától.  Fizetésnap a legtöbb helyen kéthetente van, a bért ír bankszámlára fizetik ki. Vannak pozíciók, ahol borravalóra is lehet számítani.

A szállást ingyenesen biztosítja a munkáltató, vagyis nem szükséges jelentős kezdőtőke az induláshoz és nem kell szálláskereséssel bajlódnod! A szállásodat/apartmanodat  más dolgozókkal fogod megosztani. Ezen felül a legtöbb munkáltató munkanapokon az étkezést is ingyenesen garantálja neked.

 • Fizetés: nettó 500 EUR/hó + borravaló 
 • Szállás: mindenhol ingyenes vagy kedvezményesen biztosított
 • Ellátás: a legtöbb helyen ingyenes vagy kedvezményesen biztosított

Munkaidő & szabadidő

A heti munkaórák száma 40-48 szokott lenni, a napi munkaidő általában 8 óra. A beosztást a menedzserek készítik el. A szerződés szerint mindenkinek minimum heti 1 szabadnap jár, és 35-48 ledolgozandó órával kell kalkulálni. Ha több munkaórád van, mint ami a szerződésben szerepel, az már túlóra, így a fizetésed is több lesz. A napi műszak a legtöbb helyen két blokkra van felosztva. A szobalányok pedig a legtöbb helyen szobaszám szerint dolgoznak – vagyis minél rutinosabb valaki, annál korábban végez a napi teendőivel.

A legtöbb szállodában nem lehet igénybe venni a vendégeknek nyújtott szolgáltatásokat (medence, SPA, stb) még a szabadnapokon sem. A dolgozók hotelbeli lehetőségeit az adott munkahely szabályzata tartalmazza, ami kitér a szabadidő hotelen belüli eltöltésére, a vendég-dolgozó kapcsolatra is.

A szabadidőt mindenki azzal tölti, amivel szeretné – érdemes ilyenkor beutazni a környéket, felfedezni a helyi látnivalókat.

Kiutazás

A kiutazásod önköltségen történik, de megszervezésében igény szerint szívesen segítünk. A reptérre vagy kikötőbe érkezés után a hotel egyik munkatársa ki fog menni érted, vagy ha nem tudnak transzfert biztosítani, akkor egyénileg kell eljutnod a hotelig (shuttle buszokkal vagy vonattal ez könnyedén megoldható). 

Írországba többféleképpen is kényelmesen lehet utazni, így könnyedén megtalálod majd a pénztárcádnak megfelelő variációt.

 Repülővel

A WizzAir, RyanAir és az EasyJet indít közvetlen járatokat Angliába. A járatok ellenőrzésre mi a SkyScanner oldalát szoktuk javasolni.

  Busszal

Ha nem szeretnél repülőre ülni, akkor számtalan vonat- és buszjárat között válogathatsz.   Írországon belül a reptérről busszal vagy vonattal kényelmesen utazhatsz a célállomásig - jegyet foglalnod belföldi járatokra sosem kell. 

Biztosítás

A programban résztvevők után a munkáltató ír TB-t fizet, így a magyar TB fizetését fel lehet függeszteni. Baleset, betegség esetén a szükséges hivatali ügyintézés után (TB szám kikérése, orvoshoz bejelentkezés) az orvosi ellátás ingyenes. A dolgozóknak évente ír adóbevallást kell csinálnia, amiben a del REY International szívesen segít.

Költségek

Szükséges indulótőkének kb. 180.000 Ft-ot szoktunk javasolni.  

 • jelentkezési díj: 5.000 Ft (jelentkezéskor fizetendő)
 • programdíj: 250 GBP (a Munkaajánlat elfogadásakor fizetendő - esetenként lehet magasabb program fee-s ajánlat is, de annál a szállodánál a fizetés is jóval magasabb)
 • kiutazás költsége
 • költőpénz és biztonsági tartalék az első fizetésig

Szükséges dokumentumok

Az itt felsorolt iratokat egy online felületre kell majd feltöltened, hogy bekerülj a del REY International adatbázisába.

 • Önéletrajz (angol nyelven)
 • Elegáns, egész alakos fotó(k) 
 • Motivációs levél (jó ha van)
 • Angol nyelvű referenciák másolata (ha vannak)
 • Releváns végzettségek, oklevelek másolata (ha vannak)
 • Nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van)
 • Útlevél nem kötelező, de erősen ajánlott a kinti hivatali ügyintézés megkönnyítésére. 

Jelentkezés & kiválasztás menete

A szerződéseket sokszor jóval a kezdés előtt adjuk, így az év bármely szakaszában megkezdheted a jelentkezést. Ehhez mindössze regisztrálni kell a rendszerünkben.

  Regisztráció a del REY International rendszerében

Regisztrált felhasználóként létrehozod a profilodat, összeállíthatod a jelentkezési anyagodat, böngészhetsz a nyitott pozíciók között és jelentkezhetsz bármelyik konkrét munkaajánlatra – bármelyik országban, bármelyik program keretében! Ha pedig pontos elképzeléseid vannak, akkor csak megadod az elvárásaidat, és a del REY csapata megkeresi számodra a megfelelő munkalehetőséget!

  Az elhelyezkedés első lépése: Munkaajánlat

Első körben általános interjút szervezünk angol kollégáinkkal, akik először ellenőrzik a nyelvtudásodat és egyeztetnek veled az elképzeléseidről. Ezután visszajeleznek, hogy tudnak-e számodra állást keresni/ajánlani. A jóváhagyásuk után élesítjük az anyagodat a rendszerben.

Partnerhoteleink és szerződött éttermeink a del REY International rendszerében böngésznek az önéletrajzok között, vagy a hozzájuk befutó jelentkezések közül válogatnak. Minden esetben ki lesz jelölve számodra egy telefonos vagy skype-os interjú a munkáltatóval, ha az anyagod alapján szeretnének jobban megismerni. Ha valakinek szeretnének állást ajánlani, akkor az interjú után küldenek egy hivatalos munkaajánlatot (Job Offer)

  Munkaszerződéssel kapcsolatos ügyintézés

Amennyiben elfogadod a felajánlott pozíciót és kondíciókat, akkor megkapod tőlünk a szerződésedet (Contract/Agreement) és sok egyéb iratot.

Ha minden aláírnivalóval készen vagyunk, akkor segítünk megszervezni az utazásod és természetesen igény szerint kapcsolatban maradunk veled a program egész időszaka alatt!

Kérdéseid vannak jelentkezés előtt? 

Kérdezd közvetlenül az Work Experience Ireland program koordinátorát, Marton Krisztinát! :)

  VISSZAHÍVÁS KÉRÉSE


Elvárások

 • 18-35 közötti életkor.
 • EU-s állampolgárság.
 • Erős angol nyelvtudás.
 • 3-6 hónapos szerződés vállalása.
 • Hallgatói státusz: nem szükséges.
 • Előzetes szakmai tapasztalat: nem szükséges.

Betölthető pozíciók

Egyik pozíció betötéséhez sem szükséges előzetes szakmai tapasztalat vagy hallgatói jogviszony - ellenben erős angol nyelvtudás igen! 

  PROGRAMTÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE