TWENEBOAH GEORGINA

HR Assistant  

Tanulmányaimat az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán kezdtem 2008-ban, Nemzetközi tanulmányok szakon. Harmadévesként kezdtem el konkrétabban a kulturális diplomáciával foglalkozni és ennek keretén belül választottam a francia-magyar kulturális kapcsolatokat, mint szakdolgozati témát. Mesterszakosként tovább bővítettem ezt a területet és kiterjesztettem Magyarország kulturális külpolitikájára a szakdolgozati témakörömet.

A mesterszak elkezdésekor láttam elérkezettnek az időt, hogy külföldre menjek szakmai és munkatapasztalatot szerezni. Először az Erasmus+ program keretén belül jutottam ki Belgiumba, ahol öt hónapot töltöttem Louvaine la Neuve-ben, majd önálló szakmai gyakorlatot végeztem négy hónapon keresztül a Brüsszeli Balassi Intézetnél.

A belgiumi kilenc hónap után hazajöttem, hogy a vizsgáimat letehessem. A nyári szüneteimet mindig is valamilyen diákmunkával töltöttem, és ezt abban az évben sem akartam másképp tenni így saját szervezéssel Zakynthosra utaztam, ahol életem 4 legjobb hónapját töltöttem, pincérnőként dolgoztam a sziget fővárosának egyik legszebb kávézójában.

Ekkor vált a küldetésemmé az, hogy megértessem a kortársaimmal, hogy milyen sokat számít, ha valaki külföldi tapasztalatot szerezhet, legyen szó nyelvtudás fejlesztéséről, szakmai gyakorlatról vagy csak arról, hogy munkával és szórakozással tölti a nyáriszünetét.

Ezeket az élményeket semmiért nem cserélném el, és ennek köszönhetően magabiztosabban kezdhettem el a nagybetűs életet.

BEPILLANTÁS KALANDJAIMBA

feladataim

Költségvetés

Fontos, hogy ismerd a részvételhez szükséges kezdőtőkét, és megtaláld a pénztárcádnak megfelelő lehetőségeket. Mindig vannak minimális befektetést igénylő programok, illetve diákként több támogatással is élhetsz, amiről kollégáink tudnak bővebb tájékoztatást adni.

Célterület

Gondold végig, hogy az elérhető országok közül melyik vonz igazán. Szűkítheted a célterületeket (pl. egy szigetet vagy régiót választasz), de ezzel csökkented a lehetőségeidet is. Vagy lehetsz nyitott több területre is, így az esélyeid is sokszorozódnak.

Dátumok

Fontos hogy tisztában legyél vele hogy mettől-meddig tudsz munkát vállalni. Ha az iskolád határidőket szab meg, akkor ennek a jelentkezés előtt járj utána. AKÁR HÓNAPOKKAL ELŐRE IS JELENTKEZHETSZ, így biztosíthatod a helyed bármelyik programon.

ÁLTALAM MENEDZSELT TERÜLETEK 

Franciaország

   Franciaország szerelmeseinek rögtön a jóféle francia sajtok, borok, a különlegesebbnél különlegesebb cukrászdák és pékségek, a croissant, a bagette, a provenci levendulamezők, a francia riviéra és természetesen a párizsi Eiffel-torony, a parfüm, a divat fővárosa jár a fejében. De milyen is igazán a francia életstílus és a kultúra? Hát….ezt a legkönnyebben úgy derítheted, ki ha a saját bőrödön tapasztalod meg. :) Legyen szó nyelvtanulásról, új barátságok kötéséről vagy csak hasznos tapasztalatszerzésről Franciaország a legjobb választás.

Olvass tovább a francia lehetőségekről

Kérdésed van? Szívesen segítek akár egyéni tanácsadással is! :) Egyeztessünk! VISSZAHÍVÁS KÉRÉSE